directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 08:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Forcadell denuncia "la persecució judicial" als càrrecs electes davant l'Assemblea Parlamentària de la Francofonia

La presidenta de la cambra catalana lamenta que el govern espanyol pretengui que la Mesa "censuri iniciatives legislatives"

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha denunciat aquest diumenge "la persecució judicial" contra els càrrecs electes sobiranistes davant la comissió política de l'Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF), que es reuneix a Luxemburg. Forcadell ha assegurat que el Parlament viu una situació "insòlita" amb les querelles contra els cinc membres sobiranistes de la Mesa i ha acusat el govern espanyol i de voler que la Mesa "censuri iniciatives legislatives dels diputats i prohibeixi debats parlamentaris". "Una exigència que ens hem negat a complir per preservar la sobirania parlamentària, la llibertat d'expressió, la llibertat ideològica i el dret d'iniciativa dels diputats", ha assegurat Forcadell davant de representants d'una trentena de Parlaments, entre els quals el francès, el canadenc i el quebequès.

Comparteix
   


Etiquetes
Més enllà del seu cas, Forcadell ha exposat també la condemna contra l'expresident Artur Mas i els exconsellers Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs pel procés participatiu del 9-N així com els més de 350 processos judicials contra alcaldes i regidors. "Aquesta és la resposta del govern espanyol a la majoria de la ciutadania de Catalunya, que demana celebrar un referèndum d'autodeterminació", ha conclòs.
 
Forcadell també participarà a la comissió d'afers parlamentaris, en què es debatrà sobre deontologia i els codis d'ètica dels parlaments de l'espai francòfon, i en el debat de la comissió política sobre despenalització del cànnabis des de la perspectiva pública, en què exposarà l'aprovació al Parlament de la Llei de les associacions de consumidors de cànnabis, impulsada per una iniciativa legislativa popular. I aquest dimarts intervindrà a l'Assemblea Plenària, en el marc del debat 'Diversitat lingüística, diversitat cultural, identitat(s)'.
 
L'Assemblea, en la qual hi ha representats de parlaments estatals i subestatals d'arreu del món, se celebrarà al Centre de Congressos europeu de Luxemburg els propers 10 i 11 de juliol. El Parlament forma part de l'APF des del 2008. La cambra catalana va integrar-se aleshores a l'Assemblea, com a observador permanent. L'APF representa 83 parlaments: 52 membres de ple dret, 14 membres associats i 17 observadors permanents. A mitjans de maig, Forcadell ja va participar a la Conferència de Presidents de la Regió Europa de l'entitat, que es va dur a terme a Budapest.
 
Forcadell es reuneix amb el president de l'Assemblea Nacional del Quebec
 
Carme Forcadell s'ha reunit aquest diumenge amb el president de l'Assemblea Nacional del Quebec, Jacques Chagnon, actual vicepresident de l'Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF). Segons ha informat el Parlament, han acordat reprendre el conveni que van signar les dues cambres legislatives l'any 2002 amb l'objectiu de "desenvolupar una política de cooperació" considerant "les similituds entre Catalunya i el Quebec". Els presidents també han parlat de la situació política que es viu als dos països.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
10 de juliol de 2017, 15.36 h

#9 imbecil


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenen en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
10 de juliol de 2017, 13.27 h

La primera descripción de la torre de los cráneos de Tenochtitlan la hace en 1521 Andrés de Tapia, que acompañó a Hernán Cortés y a los totonacas, tlaxcaltecas y otras tribus en el asalto a la ciudad. Luego la repetirán Bernal Díaz del Castillo y Gomara. Después será mil veces negada, y con ella, aquel sistema de sacrificios humanos de los aztecas, porque el Imperio azteca tenía que pertenecer al edén indígena que los españoles bárbaros habían destruido cuando arrasaron Améric... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Capítulo 1557......... mas..TRAPICHEOS,... PERVERSIONES..... I CORRUPCIÓN DEL PP. fletxa I aquest SIMPLE........FEIXISTA......D'AIXÒ NO EN PARLA........ surten a 1,2,o 3 casos diaris..!! VISCA LA GRESCA...!!.
10 de juliol de 2017, 13.06 h

#5

DESCEREBRAT.......SI ESTÀS IRRITAT , EL QUE T'ANIRÀ BE ES EL NENUCO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS AKA COMO SUPERCAT DE FIGUERAS-GERONA: Tus palabras resuenen en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
10 de juliol de 2017, 11.05 h

ME ENCANTA VER POR LA TV COMO EL MASS Y EL QUICO SE HACEN CAQUITA DELANTE DEL JUEZ Y DICEN QUE AQUELLO NO ERA UN REFERENDUM NI TAMPOCO UNA CONSULTA . . .DICEN , SIN NINGUN RUBOR, QUE ERA UNA "consulta participativa".

JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA

CREO QUE DEBERIAN ABSOLVERLOS DE INHABILITACION PARA NO HACER DE ELLOS UNOS MARTIRES PERO SI PASAR CADA DIA EN PRIME TIME, EL MINUTO DONDE SE HACEN CAQUITA ANTE EL JUEZ

EL PUIGTONTON Y EL JUNQUERAS DIRAN LO MISMO EN UNOS MESES


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
10 de juliol de 2017, 10.37 h

#3 Excloure? saps que el referèndum és per votar tant els del si com els del no? veig que la desesperació cada cop us porta a fer més el ridícul oi?


I el que és millor, veure com us reventa que elmón sàpiga el que sou realment, uns fills de puta.

Cada cop esteu més desesperats i rabiosos de veure com perdreu l'únic territori que és pnació i que us ha mantingut, puta colla de ganduls, us mereixeu ser aïllats


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
10 de juliol de 2017, 06.41 h









#3 Cal ser un autèntic ANALFABET desconeixedor dels procediments de la DEMOCRÀCIA per dir l'ESTUPIDESA CRETINA que OBEIR EL MANDAT DE LA MAJORIA PARLAMENTÀRIA signifiqui "excloure" la minoria.






Si no fossis casPPanyol diria que estàs malalt del cap, però ja sé que els casPPanyols heu patit una història de dictadures, "pronunciamientos" , monarquies despòtiques i arbitrarietats de tota mena, que en part us exculpa de la vostra ignorància rància i de la vostra casposa e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
9 de juliol de 2017, 23.37 h

Forcadell, de excluir a media Cataluña a denunciar “persecución judicial”
Forcadell denuncia "persecución judicial" y se olvida que ella excluyó a los votantes del PP y Cs de ser "pueblo catalán"


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
APAÑAMELAPELA fletxa República Catalana
9 de juliol de 2017, 20.53 h




EL CERVELL DE NAZI PODRIT DEL MARI-ASNO, NOMÉS PENSA EN

APLICAR LA LLEI DE SEGURETAT CIUTADANA COM A BON

FRANQUISTA QUE ES, PERÒ NO TE COLLONS PER FER-HO

EUROPA SE LI FOTERA A SOBRE







Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Capítulo 1557......... mas..TRAPICHEOS,... PERVERSIONES..... I CORRUPCIÓN DEL PP. fletxa I aquest SIMPLE........FEIXISTA......D'AIXÒ NO EN PARLA........ surten a 1,2,o 3 casos diaris..!! VISCA LA GRESCA...!!.
9 de juliol de 2017, 20.00 h



La persecució judicial, el TC. i tots plegats........

Penso que la mitat de la judicatura, te que està molt emprenyada amb el PP , que els hi embruta el seu nom i la seva honestedat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.