directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 14:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Benach anima a celebrar la Diada amb la 'consciència que les coses canviaran'

Nega que l'independentisme s'hagi refredat després de l'estiu

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El president del Parlament, Ernest Benach, ha animat els ciutadans a celebrar la Diada Nacional de Catalunya amb la 'consciència que les coses canviaran', no tant per les properes eleccions generals, sinó pel recorregut catalanista dels últims anys, incrementat per la sentència contra l'Estatut. En una entrevista a RAC1, Benach ha afirmat que l'Onze de Setembre estarà marcat pel davant per la manifestació del 10-J i pel darrere pel 28-N. Sobre l'aparició d'altres partits que reclamen estat propi, ha defensat que ERC és per ara l'únic 'referent independentista' al Parlament mentre que la resta són 'declaracions unilaterals'.
independència manifestació
Comparteix
   


Etiquetes
Això no té aturador
Ernest Benach ha negat que l'independentisme s'hagi refredat després de l'estiu en referència a l'enquesta publicada aquesta setmana per La Vanguardia. El president del Parlament demana fer un repàs als últims 20 anys de la política catalana per desmentir-ho. 'Això no té aturador', ha afirmat, convençut que hi ha molta més gent conscienciada amb la necessitat de tenir un estat propi, encara que sigui per motius diversos..

'Sobretot celebrem que encara hi som i mantenim la reivindicació de llibertat', ha argumentat Benach, que ha convidat la població a expressar 'el de sempre' però amb el matís que les 'coses canviaran'. Les eleccions generals són un motiu però més el recorregut dels últims vint anys, en què el president destaca la via autonomista de l’Estatut del 79, contraposada a la federalista del 2005, que considera 'fracassada estrepitosament'.

La sentència, una 'bomba a l'arquitectura institucional'
Així s'ha referit a la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) contra l'Estatut, 'és una bomba a l'arquitectura institucional, un torpede directe s'haurà de resoldre en els propers mesos', ha insistit. Així mateix, ha considerat que obliga els catalans a interrogar-se sobre el seu futur, com ja va demostrar l'esperit del 10-J, que 'cal mantenir'.

Sobre la fragmentació de propostes independentistes, Benach ha reivindicat Esquerra com 'el referent independentista al Parlament', gràcies a tots els càrrecs que polítics que té, com ara els 21 diputats, els 5 consellers, els 2 vicepresidents de Diputació o els més de 200 alcaldes, a més d'1 eurodiputat i 3 diputats a Madrid.

En canvi, a l'altre costat de moment només hi ha 'declaracions unilaterals', segons Benach, que també ha recordat els objectius socials del seu partit, a banda de la reivindicació d'estat propi. 'Per mi és tan important la independència del país com que sigui socialment just', ha afegit, 'perquè només arribarà si hi ha una majoria que la vol'.

Sobre la transcendència de la manifestació del 10-J, el president del Parlament creu que el missatge del clam massiu català 'va arribar als partits i més enllà'. De fet, Benach creu que 'fa por' i ha desplaçat el centre de gravetat de la política catalana cap al catalanisme. 'Els partits catalanistes ho són avui més que fa uns anys', en opinió seva.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Uma fletxa PPCC
11 de setembre de 2010, 17.14 h

#9 Soc independentista i mai he votat a ERC, mai no m'ha agradat la filosofia d'ERC i crec que tot i, i no gracies a ERC es que hi ha molta gent que veu l'independentisme com una realitat.
Crec que ho han fet molt malament, obviament que han lograt algunes coses, pero es el minim que podien fer!
Ara em continuen reforçant el que sempre he cregut, desqualificant i anant en contra de qualsevol indiependentisme que no sigui amb les seves sigles. Discurs encara mes absurd, venint de gent que repre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
11 de setembre de 2010, 00.27 h

Hi ha algú que entengui com lliga el “Catalunya ha de decidir” del final amb el "no es pot declarar la independència de forma unilateral"? Algú sap d'alguna independència que no s'hagi declarat de manera unilateral per part dels que es volien independitzar?


http://avui.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/297295-benachno-es-pot-declarar-la-independencia-de-forma-unilateral.html

Benach:“No es pot declarar la independència de forma unilateral”

Segons el president del... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Manel fletxa Barcelona
10 de setembre de 2010, 22.28 h

#8 tenint en compte que ERC ha aconseguit que, per primer cop, els partidaris de la independència superin els contraris, ja caldrà que t'esforcis per donar un sol argument en què es basi la teva acusació insultant, gratuïta i totalment falsa de "botiflers" respecte a ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
10 de setembre de 2010, 22.23 h

Com us insulteu els botiflers de CiU i d'ERC, de veritat foteu pena. Si no pugués votar Solidaritat Catalana la veritat es que no se que faria, molta sort per Reagrupament també!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
euro fletxa ELS CORRUPTES I EMBUSTEROS, TENEN PREMI A CIU I PSC
10 de setembre de 2010, 22.21 h

#3 Tú sí que tindràs un depre, quan veguis que el teu massss no governa.

Vomitaràs dia i nit fins i acabaràs els teus dies en un psiquiàtric.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Manel fletxa Barcelona
10 de setembre de 2010, 20.36 h

#5 ERC exigeix el referèndum d'independència com a condició per a qualsevol pacte, cosa que descarta el triaprtit, ja que el PSC no el vol.

Això del concert, no es tracta de "a veure si s'aconsegueix". Això no és una loteria. Si hi ha les condicions, es fa, i si no hi són, no es fa. La pregunta és: com i amb qui pensa el Mas aconseguir el concert econòmic, si CiU no el va aconseguir:

1) ni el 1978, quan el van tenir els bascos, i quan els ho va recmanar el X. Arzallus.

2) ni entre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
10 de setembre de 2010, 20.17 h

CiU i Tripartit en vistes al nacionalisme si fa no fa es el mateix, deixant apart el concert econòmic que ja veurem si s'aconsegueix


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Manel fletxa Barcelona
10 de setembre de 2010, 20.11 h

#3 Si el Mas es nega a fer un referèndum per la independència, doncs sí, el més probable és que el President Benach no repeteixi de president del Parlament.

Aleshores, la llotja del Barça, els canapès i l'Audi del Parlament els gaudirà una unionista antiindependentista com la Joana Ortega. No crec que hi sortim guanyant amb el canvi, doncs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
10 de setembre de 2010, 19.47 h

Certament, per una vegada el montillista Benach te raó, i tant que canviaran!, per començar, se li acabarà la llotja del Barça i els canapés.

I si vol anar amb un Audi se n'haurà der comprar un.

Potser la nova vida li causarà una depre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
10 de setembre de 2010, 18.30 h

#1 fa anys que faig el salt per sortir a fora de l'olla intentant convencer per a vencer. Fa quatre dies nomes uns quants... avui sembla que molts mes, millor, ja es veura el 28 de novembre quants, per es segur que jo si que hi sere.
El 28 de novembre, jo votare SI a ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA, per un estat propi i per la plena llibertat de la nacio catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.