directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

Neix 'Intransit', una newsletter d'opinió en anglès sobre qüestions dels Països Catalans

Arran dels errors interpretatius de la premsa internacional sobre el país

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Set institucions d'arreu dels Països Catalans han promogut una publicació digital per influir sobre la premsa estrangera, el cos diplomàtic i la comunitat acadèmica internacional. La publicació, que es pot consultar a www.it-intransit.eu i és de caràcter trimestral, recull les traduccions a l'anglès d'opinions aparegudes a la premsa catalana. La iniciativa va néixer després d'evidenciar errors interpretatius insistents en les informacions que ofereix la premsa internacional sobre la realitat entorn dels Països Catalans, de la mà de la Fundació Valencianista i Demòcrata Josep Lluís Blasco, Diari de les Balears, Mirmanda, Focir, Catalan International View, Fundació Emili Darder i Fundació CatDem.


Comparteix
   


Etiquetes
L'objectiu del web 'Intransit' és influir sobre els principals líders d'opinió internacionals, de manera que l'equip que fa possible la newsletter l'enviarà a periodistes d'arreu del món i a persones de l'àmbit diplomàtic i acadèmic. No es tracta d'un portal amb producció pròpia, sinó que es traduirà una selecció d'articles publicats a la premsa catalana. En principi la periodicitat és trimestral, però no es descarta que en un futur el web es renovi més sovint.

El projecte està dirigit pel periodista i professor de la Universitat Internacional de Catalunya, Francesc Cano, qui ha explicat aquest divendres en la presentació del web que 'Itransit' no neix amb 'cap voluntat de justificar-nos sinó que simplement és traduir textos que apareixen a la nostra premsa i que entenem que simplement defensen el país'.

De la seva banda, la presidenta de la Federació d'Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (Focir), Mònica Sabata, ha subratllat que 'internacionalitzar també vol dir explicar quina és la nostra realitat'. Sabata ha dit que s'intentarà que hi hagi més entitats que es puguin sumar a les set que impulsen ara l''Itransit'. També han participat en l'acte de presentació Pere Fullana, de Diari de Balears, i Salvador Giménez, de la Fundació Valencianista i Demòcrata Josep Lluís Blasco. Tots dos han celebrat el fet que el projecte tingui vocació de donar a conèixer els Països Catalans al món.

El consell de redacció està format per Toni Aira, Júlia Canosa, Guillem Carol, Joan Corbera, Marc Gafarot, Salvador Giménez, Josep Martí Blanch, Carles Montaña, Ferran Sáez Mateu, Marçal Sintes, Simona Skrabec, Antoni Trobat, Jaume Urgell, Marc Vidal Juanola i Elena Yeste. D'altra banda, el consell assessor està format per Sam D. Abrams, Francesc-Marc Álvaro, Ferran ARchilés, Enric R. Bartlett, Carles Boix, David Boronat, Jordi Casassas, Santiago Castelà, Stefano Cingolani, Agustí Colomines, Joan Costa i Font, Manuel Cuyàs, Martí Domínguez, Josep Maria Duart, Pere Fullana, Jordi Galí, Jordi Graupera, Montserrat Guibernau, Òscar Jané Checa, Edward Hugh, Heike van Lawik, Antoni Marimon, Maria do Carmo Marques-Pinto, Andreu Mas-Colell, Pere Mayor, Mary Nash, Mary Ann Newman, Enric Olivé, Vicent Olmos, Clara Ponsati Obiols, Eulàlia d'Ortadó, Paul Preston, August Rafanell, Mònica Sabata, Pere Sampol, Miquel Serra, Enric Sòria, Karen Stöber, Víctor Terradellas, Matthew Tree i Vicenç Villatoro.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Ramon fletxa St. Cugat
10 de setembre de 2010, 17.39 h

Es una iniciativa de calat, sòlida i que sense fer escarafalls farà molt servei. Fabulós. D 'això se'n diu intel·ligència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ayme fletxa Barçalona
10 de setembre de 2010, 16.27 h

Ostres que bó... no para d'apareixer webs catalanes o del foment de la cultura catalana

com per exemple el Portal de Cultura Catalana:
http://portalcatala.forocatalan.com

Algo es mou!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.