directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

Un fòrum llatinoamericà dóna suport al referèndum

La declaració mostra la preocupació per la constant negativa al diàleg democràtic del govern d'Espanya

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

ERC, EuiA i la CUP han impulsat una moció de suport a la celebració d'un Referèndum a la Trobada del Fòrum Sao Paulo, la principal trobada de forces d'esquerres llatinoamericanes. 
Imatge general de l'acte al TNC durant la intervenció del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb les urnes a un costat
Imatge general de l'acte al TNC durant la intervenció del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb les urnes a un costat
© Maria Belmez

Comparteix
   


Etiquetes
ERC, EUiA i la CUP han impulsat una moció en suport a la celebració d'un Referèndum per Catalunya a la XXIII Trobada del Fòrum Sao Paulo, la principal trobada de forces d'esquerres llatinoamericanes. Les tres organitzacions polítiques han participat a la trobada, que s'està fent aquest any a Managua, Nicaragua. La delegació catalana s'ha sumat a les més de 300 persones representants de forces polítiques d'esquerres de diferents països que s'han reunit sota el lema 'Entre la globalització neoliberal i el proteccionisme imperial'.
 
En el plenari de la trobada, les organitzacions polítiques catalanes han presentat una moció de suport a la celebració d'un Referèndum per a l'autodeterminació de Catalunya. La declaració mostra la preocupació per la constant negativa al diàleg democràtic del Govern d'Espanya i la seva ofensiva judicial contra la iniciativa social i política a favor de l'exercici del dret a decidir del poble català.

Suport a l'autodeterminació
 
El Fòrum de Sao Paulo mitjançant aquesta declaració reconeix i dóna suport al dret d'autodeterminació dels pobles i, pel seu caràcter internacionalista, dóna suport a tots els processos d'emancipació nacional i social que s'expressin de manera pacífica i democràtica.
 
La declaració referma la solidaritat dels signants amb la voluntat majoritària del poble català per decidir el seu futur en el marc d'un referèndum vinculant.

Moviments socials d'esquerres
 
En el marc de la trobada, dilluns 17 de juliol es va organitzar un acte específic per parlar de la situació política actual de Catalunya, on es van mostrar les diverses sensibilitats d'esquerra envers la convocatòria de l'1 d'Octubre de les tres organitzacions participants.
 
El Fòrum de Sao Paulo és una trobada de partits i grups d'esquerra llatinoamericans fundat pel Partit dels Treballadors del Brasil l'any 1990 amb l'objectiu de reunir esforços per debatre sobre l'escenari després de la caiguda del Mur de Berlín i les conseqüències de l'Amèrica Llatina i el Carib.
 
En aquest espai també participen forces i moviments socials d'esquerres en tant que convidats, amb veu però sense vot, excepte en ocasions especials.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
APAÑAMELAPELA fletxa II*II Republica Catalana
19 de juliol de 2017, 16.27 h





Podemos-Catalunya en Comu, no eren a Sao Paulo ?
Aquests nomes agafen l'avio per anar a cobrar a Veneçuela
Pero ara estant enfadats amb Maduro perque recolça el referendum.



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.