directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Òmnium Cultural demana als ciutadans que traslladin el clam del 10-J a les urnes

Muriel Casals els recorda que 'votar també és decidir'

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha llegit aquest divendres una declaració institucional en la qual l'entitat fa una crida a la participació en les properes eleccions catalanes que permeti traslladar a les urnes el 'clam' de la manifestació del 10 de juliol. Paral·lelament, ha fet una crida a la participació perquè el Parlament reculli el que es va demanar 'amb veu molt alta'. 'Votar també és decidir', ha reblat Casals. El vicepresident de l'entitat, Vicent Sanchís, ha afegit que no volen la unitat de tots els partits sinó 'un punt de mínims' que respecti la voluntat majoritària del poble català i la crida del 10-J.
catalunya, triomf, omnium, lletres
Comparteix
   


Etiquetes
Òmnium Cultural ha escollit la vigília de l'11-S per realitzar una declaració institucional en la qual ha reiterat les reflexions que va traslladar després de la manifestació del 10 de juliol contra la sentència del Tribunal Constitucional, amb un discurs marcat per la proximitat de les eleccions catalanes.

Acompanyada per la junta directiva nacional d'Òmnium Cultural, que sostenien unes grans lletres formant la paraula Catalunya, la presidenta de l'entitat, Muriel Casals, ha llençat un doble missatge a ciutadans i partits polítics.

Casals ha constatat que 'malgrat la desafecció', la manifestació del 10-J va mostrar que 'segueix havent-hi interès per la política'. Per això, ha reclamat als ciutadans que participin en les eleccions perquè, ha dit, 'som els responsables de traslladar a les urnes el que varem expressar al carrer' per tal que el Parlament reculli el que es va expressar 'en veu molt alta'.

Missatge als partits polítics

Als partits polítics que van participar en aquella manifestació, Casals els ha recordat que 'tenen el compromís' amb els ciutadans d'explicar amb claredat el seu projecte més immediat i de futur sobre aquesta qüestió. El que no pot passar, ha senyalat Casals, és que es 'retrocedeixi'. 'El que ha estat aprovat pel poble de Catalunya no pot ser negat per cap instància', ha subratllat abans de recordar que 'el que es reclama és l'Estatut del 2005'.

Sobre les properes eleccions, Casals ha senyalat que s'està davant d'una campanya diferent, 'perquè el país és diferent i perquè s'han fet unes demandes molt clares', i ha demanat als partits que 'responguin clarament a aquestes demandes'.

Al respecte, s'ha pronunciat el vicepresident d'Òmnium Cultural, Vicent Sanchís, que ha matisat que no demanen la unitat de tots els partits, sinó un 'punt de mínims' que faci que la voluntat majoritària del poble català i el clam expressat el 10-J siguin respectats.

Incorporar la voluntat popular

La presidenta d'Òmnium també ha recordat les paraules del president Montilla en l'anunci de la data electoral, en les quals va assegurar que el 28 de novembre els ciutadans decidirien el que s'ha d'esdevenir més enllà d'una legislatura.

Casals ha donat la raó a Montilla, i ha expressat que hi ha un canvi generacional en la política. En aquest sentit, Casals ha assegurat que els polítics han d'incorporar 'la voluntat que van expressar 1.500.000 ciutadans el 10 de juliol'. Per això, la presidenta d'Òmnium ha emplaçat la classe política a 'fer la seva feina', i ha explicat que durant la campanya l'entitat 'li toca retirar-se del protagonisme'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
atlasac fletxa Vila-real
13 de setembre de 2010, 12.18 h

Mira MANEL, jo mai en la vida aniré contra ERC (perque jo mateix sóc UN però de ERC, NOOOO de e r c tampoc atacare als SOCIALISTES per el mateix (encara que a estos ja s´ho faran...)vull dir que "CENSURAT" no saben ni el significat del SOCIALISME--- encara que ho tinc que reconeixer-ho, haveu lograt el APODERAR-VOS de REAGRUPAMENT (jo que havés posat les mans al foc per el CARRETERO, que d´ara endavant també tindré que posar "carretero" vosaltres i el REFERENDUM haveu lograt el que vol.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
atlasac fletxa Vila-real
13 de setembre de 2010, 12.13 h

A Miquel del Fai
Mira tota la meva vida vaig escoltar VILARREIAL...però els sabiundos això de REIAL els donava una patà al ventre i van IMPOSAR que es digués VILA-REAL que els fatches tampoc es agrada i com no saben RES DE RES imposen el VILLARREAL


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Vadorip fletxa Barcelona
12 de setembre de 2010, 13.44 h

#1 Hem de votar INDEPENDÈNCIA,! SOLIDARITAT O RASSEMBLAMENT.Un habitant de Catalunya ique sigui espanyolista és un mosoquista rematat.





Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
12 de setembre de 2010, 13.36 h

#8 nomes una pregunta i sense cap anim de polemitzar, per que es VILA-REAL ? i no es diu i escriu VILA-REIAL...?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Berenguer fletxa Miralcamp
12 de setembre de 2010, 13.31 h

Respecte per a tots els qui vulguin votar opcions diferents. Jo amb ERC, per una majoria nacional independentistes d'esquerra i republicana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
pasbort fletxa Vila-real
12 de setembre de 2010, 10.37 h

Mira SOM i SEREM, et vaig a contestar, amb una sola paraula deuria ser suficient per entendre TOT el que dic i MOL mes del que no dic, NO TROBES QUE AQUESTS D' e. r. c. SOLS DIUEN BESTIESES quan siguem INDEPENDENTS no seria absur fer un REFERENDUM preguntant si volem la INDEPENDENCIA¿ O NO!! acàs els que VOLEN la INDEPENDENCIA no ho podran dir? com també ho podran fer els que NO LA VOLEN!!, per a què existeix les paperetes de vot....inmatgina que es và leialment pel camí del REFERENDUM, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Som i Serem! fletxa (Tordera)
12 de setembre de 2010, 02.13 h

Per cert, tinc un gran respecte pels de "Omnium cultural"; pèro lcrec que la millor manera d`expresarse a les urnes, seria en un referendum per l`independència a tot Catalunya, i també (perqué no?) a tots els països catalans. Es la millor manera d`assolir la llibertat catalana.
AUTODETERMINACIÓ JA!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Som i Srem! fletxa (Tordera)
12 de setembre de 2010, 02.07 h

#4 Tú, "pasbord"... Aviam si t`expliques millor, perque sempre que et llegeixo em foto una empanada mental, que no m`aclaro. (et contradius a cada instant) I si no et saps explicar, com a mínim deixa una mica clar els teus ideals... que encara no sé quins són...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
pasbort fletxa Vila-real
11 de setembre de 2010, 11.27 h

Aquests d´e r c per continuar 4 anys més en la TRONA no baixen del burro, si som INDEPENDENTISTES el seu REFERENDUM ens portaria complicacions...i si NO HO SOM és que els catalans? NO VOLEN LA INDEPENDENCIA per tant PROU de remenar la troca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Manel fletxa Barcelona
11 de setembre de 2010, 11.04 h

ERC ha forçat els canvis que han dut a desemmascarar els límits de l'autonomisme i de l'independentisme. Si ERC no hagués forçat CiU i PSC-PSOE a reformar l'Estatut, el TC mai hauria fet aquesta sentència que ha obert els ulls a la gant.

I per primer cop, un milió i mig de catalanes i catalans vam sortir al carrer a cridar INDEPENDÈNCIA, allò que tant temien Pujol i Mas.

I per primer cop, els partidaris de la independència han superat els cantraris. Ja som més a prop de convocar u... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.