directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 11:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas i Puigcercós critiquen el 'partidisme' del discurs institucional de Montilla

El president alertava ahir dels perills de les 'pulsions separadores'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de CiU, Artur Mas, ha titllat aquest dissabte Onze de Setembre de 'més de partit que de país' el discurs del president de la Generalitat, José Montilla, amb motiu de la Diada (vídeo). Mas creu que ara és moment de 'fer pinya' i 'unir el país', en lloc d'apel·lar a 'pulsions separadores'. A més, ha constatat que, sota la presidència de Montilla, les relacions entre Catalunya i Espanya estan 'pitjor que mai'. En aquesta mateixa línia s'ha manifestat el president d'ERC, Joan Puigcercós, que creu que Montilla no va ser 'equànime' i va reflectir una 'visió massa partidista' del país'. El líder d'ERC ha insistit que en la 'primera Diada d'una nova etapa' s'ha constatat que allò que més uneix els catalans és la seva voluntat de decidir entre la independència o camins 'incerts' com l'autonomisme.

Comparteix
   


Etiquetes
En declaracions després de participar en l'ofrena floral, Mas ha estat crític amb el discurs del president de la Generalitat, José Montilla, amb motiu de la Diada, ja que considera que 'era més de partit que no pas de país'. 'I nosaltres volem parlar més del país que de partit', ha afegit, amb l'objectiu de 'fer pinya, tenir força, unir el país, fer-lo aplegar de cara als grans projectes del futur'.

El líder de CiU ha recordat que el discurs del president 'havia de ser institucional'. 'Ara toca unir il·lusions i esperances a Catalunya, no apel·lar a pulsions separadores', ha afegit. Mas creu que la Diada d'aquest any 'té el sentit d'uns nous temps, d'uns projectes de futur, en el sentit de treballar per enlairar el país, aixecar-lo des de tots els punts de vista'.

Veu més 'restringit' el nou format de l'ofrena

D'altra banda, Mas ha assegurat que l'anterior format de l'ofrena al monument a Rafael Casanova a Barcelona donava 'molt més llibertat' als ciutadans per poder expressar-se, mentre que 'aquest any queda més restringit'. El Govern ha decidit reordenar l'espai mentre partits, institucions i entitats fan l'ofrena i ha allunyat el públic del monument, de manera que les habituals escridassades s'han sentit més lluny. Mas ha assegurat que el Govern va consultar CiU sobre aquest canvi i que la federació nacionalista va afirmar que s'acomodaria a les 'circumstàncies d'enguany'. Mas també ha criticat el discurs de Montilla per la Diada, que veu partidista.

Mas ha constatat que ha estat 'molt diferent d'altres anys', quan 'hi havia molta participació, molta cridòria'. 'Hi havia més llibertat en aquest sentit, aquest anys tot plegat queda molt més restringit', ha constatat. Mas, però, ha reiterat que CiU no va posar cap 'impediment especial' al canvi que els va plantejar l'executiu.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.