directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La JNC denuncia la hipocresia de Colau: "De defensar trencar la llei a quedar-se asseguda a la cadira"

Sergi Miquel (JNC) creu que l'alcaldessa és "hipòcrita" en quedar-se "asseguda a la cadira" després d'haver-se posat al capdavant de moviments rupturistes

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El secretari general de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), Sergi Miquel, ha valorat els canvis al Govern materialitzats la setmana passada, en una entrevista a l'ACN des de la seu de l'entitat juvenil. El també diputat del Partit Demòcrata (PDeCAT) al Congrés ha opinat que "a vegades amb els de casa som més exigents que amb la resta", sobre el fet que els quatre consellers sortints de l'executiu -Jordi Baiget, Neus Munté, Jordi Jané i Meritxell Ruiz- siguin del PDeCAT. D'altra banda, Miquel ha sentenciat que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, és "hipòcrita" en no defensar el caràcter vinculant del referèndum, després d'haver-se posat "al davant de determinats moviments" on defensava sortir i trencar la llei "costés el que costés".
El secretari general de la JNC, Sergi Miquel
El secretari general de la JNC, Sergi Miquel
© Maria Belmez

Comparteix
   


Etiquetes
Sobre els canvis a diverses conselleries del Govern, Miquel ha dit que "potser la crisi de confiança amb els de casa hi era d'una manera, i amb els d'Esquerra no hi era". En aquest sentit, el líder de les joventuts vinculades al PDeCAT ha afegit que ell preferia un executiu amb una "confiança en bloc" per arribar "fins al final". Però, alhora, ha defensat els canvis, encara que tots fossin del Partit Demòcrata, ja que així ho ha considerat necessari el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. "Intento no llegir-ho com un atac al PDeCAT, entre d'altres coses perquè el president és del partit, i per tant seria molt estrany. No és una falta de compromís sinó de confiança", ha asseverat.
 
No s'allargarà el 'processisme'
 
Pel que fa a la logística del referèndum, Miquel ha donat plena confiança a l'executiu per comprar les urnes "quan ho cregui oportú", i ha apuntat que ell no té "pressa". Així, si per exemple el Govern les compra a finals de setembre, pel líder de la JNC ja estarà bé si aquesta és la millor data segons la Generalitat. D'altra banda, i preguntat sobre si la Llei de Transitorietat es podria aprovar abans de l'1-O, Miquel ha assegurat que "com menys condicionants i menys pressió tingui el referèndum, millor". Pel diputat al Congrés, "té lògica" que aquesta normativa s'activi en cas d'una victòria del 'sí', i que aprovar-la sense aquest aval "és estrany".
 
El secretari general de la JNC ha insistit que, si l'1-O guanya el 'sí' en 48 hores "s'activarà un seguit de coses" que faran que "no hi hagi marge per dilatar el 'processisme' ni per allargar res". Aquesta és, per Miquel, la gran diferència entre el referèndum de l'octubre i el procés participatiu del 9-N de 2014. A més, pel diputat del PDeCAT, si guanya el 'no' també "passaran coses", però no favorables per ningú. "Cada vegada que, en la història recent d'Espanya, el poble ha fet un pols i no l'ha guanyat, hi ha hagut un retrocés", ha apuntat Miquel, que ha citat com a exemples la Llei Orgànica d'Harmonització del Procés Autonòmic (LOAPA), aprovada el 1982, i l'Estatut.
 
Les bases dels comuns "passaran per sobre" de la direcció
 
En un altre àmbit, el líder de la JNC ha criticat que Colau es quedi "a la cadira sense mullar-se ni prendre partit" sobre el referèndum, i ha constatat que és "absolutament complicat" que en menys de 50 anys hi hagi el canvi a l'Estat que els comuns reclamen. "Si miro la foto del Congrés t'adones que no hi ha marge per fer absolutament res del que preveuen", ha reiterat Miquel, que s'ha mostrat convençut que les bases de Catalunya en Comú i de Podem sí que aniran a votar i veuen que l'1-O serà vinculant.
 
Pel diputat del PDeCAT, els votants "no són tan calculadors com la direcció, que vol guanyar eleccions", i per això ha pronosticat que encara que Colau i Xavier Domènech no defensin "de manera desacomplexada" l'1-O com a una votació vinculant, "les bases els passaran per sobre".
 
La reacció de l'Estat
 
D'altra banda, Miquel també ha parlat de la possibilitat que l'Estat es plantegi forçar unes eleccions anticipades a Catalunya, tal i com va deixar entreveure el delegat espanyol, Enric Millo. Si això passa, "el Parlament haurà de prendre una reacció contundent i marcar un posicionament clar, perquè no es pot permetre que el govern espanyol trepitgi un procés natural i democràtic". Pel cap de files de la JNC, aquesta mesura activaria uns processos que requeririen una mobilització dels ajuntaments, tot i que per Miquel els consistoris "estan més perquè Catalunya decideixi el seu futur l'1-O, i no per unes eleccions anticipades i forçades pel govern espanyol". 
 
A més, el secretari general de la Joventut Nacionalista de Catalunya ha afegit que, a ulls d'Europa, aquesta mesura donaria una mala imatge de l'Estat i li faria "un flac favor". "No crec que hi hagi una majoria d'espanyols per embolicar Espanya i Catalunya en una situació com aquesta", ha conclòs. 
 
Sobre altre possibles decisions del govern espanyol, Miquel ha opinat que tant l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola com la Llei de Seguretat Pública "són un error". "Sovint hem menystingut l'Estat, i són destralers però no 'tontos', i saben que cap de les dues opcions no els beneficia". En aquesta línia, el diputat aposta perquè des de Madrid s'intenti desactivar el referèndum per la via judicial. "És la que intentaran explotar, però els terminis no els funcionen, i forçar terminis no és una cosa fàcil de fer ni d'explicar", ha continuat.
 
L'actitud del PSOE amb l'Operació Catalunya
 
Finalment, i com a membre de la comissió del Congrés sobre l'Operació Catalunya, Miquel ha lamentat que el PSOE no hagi tingut interès "en posar tota la llum que hauria d'haver posat sobre el tema". "Espanta que aquesta reacció del PSOE tingui a veure amb un encobriment de coses anteriors, o perquè els comissaris puguin explicar alguna cosa que no es pugui explicar dels últims mandats del president José Luis Rodríguez Zapatero", ha conclòs.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu ESTACIÓ DE TREN SENSE MARQUESINAS I MOLT BRUTA NINGU LA NETEJA FA ANYS fletxa ABSTENCIÓ EL 1 DE OCTUBRE VOTAR NO GRACIAS ,,.NO SERVIRA DE RES VOTAR NO DONAR SANG GRACIAS ..A NOSALTRES NO HENS DONEN RES ENS U TREUEN
24 de juliol de 2017, 05.18 h

Que ADA COLAU Sigui ALCALDESSA DE BARCELONA .. es Culpa de ...

EL.. P.S.C. = P.S.O.E. y tambe de E.R.C. i la CUP Tots els la ban fer ALCALDESSA ..

Ara patiu les consecuensias E.R.C. Ja es diu TAL FARAS TAL TE TROBARAS No falla la Dita..

ADA COLAU Premia els que ATAQUEN CATALUNYA I ELS CATALANS CON LOQUILLO ..

AJUDA ALS TOP MANTA I PERJUDICA AL PETIT COMERÇ ,, Ala VOTEU A ADA COLAU JE JE


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Puigdemont PRESIDENT! fletxa CATALUNYA LLIURE
23 de juliol de 2017, 16.02 h

2016 2015
Desempleo 18,4% 20,7%
Paro hombres 17,0% 19,3%
Paro mujeres 20,0% 22,4%
Paro menores de 25 42,6% 46,1%
Paro hombres menores de 25 años 42,3% 45,0%
Paro mujeres menores de 25 43,0% 47,3%
Paro de 25 años o más 16,8% 19,0%
Paro hombres de 25 años o más 15,3% 17,4%
Paro mujeres de 25 años o más 18,5% 20,7%


espanya no te futur.la joventut entre el 43 i 47% d'atur...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.