directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 10:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

ERC sobre el FLA: "és una violació dels drets bàsics"

El portaveu del partit assegura que estan "amenaçant amb què no arribin als catalans els mateixos diners dels catalans"

Comentaris 33  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

"L'amenaça amb el FLA és una violació els drets bàsics dels catalans, volen privar els catalans dels diners per a farmàcies o per a pagar els funcionaris, entre altres exemples", detalla el portaveu d'ERC, Sergi Sabrià.
El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, durant la roda de premsa
El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, durant la roda de premsa
© Rafa Garrido

Comparteix
   


Etiquetes
El portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Sergi Sabrià, ha qualificat durament aquest dilluns els nou controls comptables que l'Estat ha imposat a la Generalitat condicionant-los al pagament dels diners del FLA.
 
Per a Sabrià, estan "amenaçant amb què no arribin als catalans els mateixos diners dels catalans". "Estan generant problemes on no hi eren. L'amenaça amb el FLA és una violació els drets bàsics dels catalans, volen privar els catalans dels diners per a farmàcies o per a pagar els funcionaris, entre altres exemples", ha dit, tot avidant que aquestes mesures, si s'arribessin a aplicar i no enviessin els fons del FLA "perjudicarien a tots els catalans, també als no independentistes". "És trist i probablement indigne, la manera com ho fa tot això l'Estat", ha sentenciat.
 
No és un imprevist
 
Malgrat tot, el republicà assegura que els independentistes "coneixen bé l'Estat i no poden dir que sigui un imprevist". "Ens preocupa més protegir els funcionaris de les amenaces i garantir que no es violen els drets dels catalans, que no pas el tema de poder fer el referèndum, que està ben encaminat i no hi renunciarem", ha afegit per restar importància a la transcendència que, sota el seu criteri, té el nou control del FLA impulsat per l'Estat.
 
Preguntat per si creu que el Govern ha d'acatar la instrucció de l'Estat i passar els informes setmanals, Sabrià no s'ha volgut pronunciar, ho ha deixat en mans del Govern i ha assegurat que "tot anirà bé –per organitzar l'1-O- tant si s'acaben fent els informes com si el Govern decideix respondre d'una altra manera". Amb tot, el republicà creu que els esforços s'han de centrar en "evitar que es posi pressió sobre els funcionaris, que és el que està intentant l'Estat".
 
Les paperetes per a les eleccions
 
D'altra banda, Sabrià ha volgut donar aire de normalitat al fet que el Govern hagi homologat empreses perquè fabriquin paperetes i sobres per a les eleccions al Parlament. "Hi haurà eleccions al Parlament en els pròxims 12 mesos, i està bé que tinguem empreses homologades amb sobres i paperetes", ha dit, tot assegurant que "l'homologació és per a paperetes per a unes eleccions al Parlament" i, per tant i "fins on se sap, si el concurs diu això, segur que faran les paperetes per a les eleccions al Parlament", descartant així que es pugui utilitzar aquesta homologació per a encarregar les paperetes i sobres per a l'1-O.
 
Llei de transitorietat
 
En una altra qüestió, preguntat per quin dia tenen previst els partits independentistes presentar la llei de transitorietat, Sabrià no va volgut concretar i ha mantingut que "es va dir que a finals de juliol, i així serà, en els pròxims dies".
 
Per últim, en referència a les informacions publicades pel digital El Español que vinculen a Gordó amb empreses que podrien haver participat de contractes fraudulents amb la Generalitat d'Artur Mas, el portaveu d'ERC s'ha limitat a dir que els republicans el que volen és "que s'investigui tot". "Estem convençuts que el procés també ha d'ajudar a fer net. Ens està ajudant i tenim proves sobrades. No entenem la república catalana si no és una justa i neta", ha sentenciat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#33
mario fletxa Barna
26 de juliol de 2017, 09.36 h

#32 Em refereixo és clar per a mi,el que utilitzen els comentaristes de sempre contra les mares dels altres i mostres sobre les preses per ses cul etc... DPLORABLE! quan es tracten temes molt més importats on donar opinions.CAPITI?

DONCS AIXÔ!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
25 de juliol de 2017, 10.29 h

#30 Mario, a quin erotisme et refereixes, noi? Dius que només es violen els drets humans? Tu te'n fots de les violacions generalment de dones que ja son tan freqüents que ni tan sols surten als diaris?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Gerard fletxa Vic
25 de juliol de 2017, 10.26 h


#25 Com si fos el president del mó diu ".I Que no es parli més DE PROCÉS INDEPENDENTISTA " diu en Josep Pagès Canaleta, el subnormal analfabet que no sap escriure tres paraules sense fer cinc faltes.

Josep Pagès, val més que vagis al metge a veure si et cura les ganes de fer el ridícul que se't mengen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
mario fletxa Barna
25 de juliol de 2017, 09.50 h

Tot aquest erotisme està de més. Que tot el que fa españa per no perdre la mamella està justificat hores d'ara és el colmo...Ja n'hi ha prou, l'únic que es VIOLA aquí són DRETS HUMANS, la qual cosa s'hauri de passar als TRIBUNAL de LA HAYA! Nosaltres donar suport al nostre GOVERN! en tot el que calgui! COLLONS!

PER LA NOSTRA REPÚBLICA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
25 de juliol de 2017, 08.00 h


Violació de drets bàsics. Potser no és per mala fe que un governant violi els drets bàsics si de petit el violaven a ell i LI AGRADAVA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
25 de juliol de 2017, 04.24 h



Mireu qui es el Josep Pages i Canaleta, el que surt sempre amb nicks diferents i que sempre es vota amb 4 positius.............. Aixó el delata.........

ES EL MATEIX FEIXISTA i que pense que posant reivindicacions varies, picarem.........DONCS NO GUAPETÓN......


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
APAÑAMELAPELA fletxa II*II Republica Catalana II*II
25 de juliol de 2017, 00.25 h

#25










COM POTS SER TANT PORCA ?f


















.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
APAÑAMELAPELA fletxa II*II Republica Catalana II*II
25 de juliol de 2017, 00.24 h

#15








CANALETA QUIN FARD D'ESCRIURE, OI ?








.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu ESTACIÓ DE TREN SENSE MARQUESINAS I MOLT BRUTA NINGU LA NETEJA FA ANYS fletxa ABSTENCIÓ EL 1 DE OCTUBRE VOTAR NO GRACIAS ,,.NO SERVIRA DE RES VOTAR NO DONAR SANG GRACIAS ..A NOSALTRES NO HENS DONEN RES ENS U TREUEN
25 de juliol de 2017, 00.23 h

ANY NOU GOVERN NOU ,, ..I Que no es parli més DE PROCÉS INDEPENDENTISTA Ja veuen NO SERVEIX PER TAPAR LA MOLTA CORRUPCIÓ TE EL PDECAT ABANS C.I.U.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
APAÑAMELAPELA fletxa II*II Republica Catalana II*II
25 de juliol de 2017, 00.23 h

#22





CANALETA, L'ARAGONESES ET VIOLA ?







.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.