directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 21:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Pisarello confirma el pànic de Catalunya en Comú a ser inhabilitats pel 1-O

Pensen en les eleccions autonòmiques per recuperar un tripartit d’esquerres, ha començat el pressing a ERC, volen el fracàs del referèndum per tornar a l’autonomia

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha considerat que les properes eleccions autonòmiques catalanes són una oportunitat per "recuperar" un govern "progressista i d'esquerres", un escenari que també desitja per a l'Estat. "És desitjable que hi hagi un canvi de cicle polític, farem tot el possible perquè això es produeixi", ha apuntat en una entrevista a l'ACN. Pisarello ha recriminat la política de pactes d'ERC i, en l'àmbit municipal, ha advertit els republicans que els seus electors no entendrien que traslladessin la fórmula de Junts pel Sí a l'Ajuntament de Barcelona. 

Comparteix
   


Etiquetes
El moviment nascut l’15-M fa aigües en matèria de revolta democràtica

Pisarello es manté en el marc autonòmic, "S'obre un escenari per recuperar a Catalunya i a Espanya governs progressistes i d'esquerres". Aquest és el seu diagnòstic  de l'actual situació política. Segons ell, "la gran tragèdia" és que tant a nivell estatal com a la Generalitat "continuïn governant dos partits que tot i tenir diferències, estan marcats per casos importantíssims de corrupció, i que a més han aplicat moltes de les polítiques antisocials que ens han portat a la crisi". Excuses per evitar parlar de la principal revolució democràtica del sud d’Europa, el referèndum d’autodeterminació.

Les contradiccions de Pisarello: Carrega contra el Hard Rock i no fa res per evitar el Mobile Congress

Pisarello ha defensat aquest canvi "no per raons partidistes", ha dit, sinó per una "necessitat social". En el cas català, ha criticat que en els últims anys els pressupostos no hagin desenvolupat una política fiscal progressiva, que "no s'hagi fet res per apuntalar la sanitat o l'educació públiques" i que el "gran projecte econòmic del Govern sigui el Hard Rock Entertaintment World". "Aquest no és el model de país que mereixem i no és el model que les majories socials que volen una política de progrés per a Catalunya desitgen", ha conclòs.

Carreguen contra el PDeCAT però callen la manipulació sobre la FAVB per evitar el manifest a favor del referèndum

Després de criticar les "versions ultraliberals que es defensen des d'algunes conselleries del PDeCAT", ha insistit que la seva aposta sempre serà per fer un "acostament" cap a ERC, perquè té una relació "molt estreta" amb molts republicans", però alhora ha reconegut que no té clar que la direcció d'ERC vulgui caminar cap aquesta aliança.

Amenaces a Boch però cap disculpa pels greus incompliments de Bcn en Comú, cap consulta realitzada
 
En tot cas, i de cara als dos anys que queden de mandat, Pisarello ha avisat els republicans que "la ciutadania penalitzaria que ara comencessin a fer una política en clau purament electoralista i partidista", pensant només en les futures eleccions municipals.
 
 
Pronostica "desercions important" si ERC pacta amb el PDeCAT a Barcelona, però calla sobre les desercions en el moviment de els comuns
 
És més, ha advertit que "si el que Bosch té al cap és impulsar una mena de Junts pel Sí a Barcelona" es produirien fins i tot "desercions importants", ha pronosticat, en les mateixes files republicanes.

Carrega contra ERC per un possible pacte amb el PDECAT, però calla del pacte fet amb la “màfia del PSC”
 
Ara bé, ha considerat que seria un "error electoral i una notícia trista" que ho volgués ERC. Una part important del seu electorat, ha opinat, no entendria que "en una ciutat on és tan important que existeixin acords per fer polítiques socials avançades, ERC optés per aliar-se amb un partit com el PDeCAT, el que més casos de corrupció ha tingut en la història de Catalunya des de la transició i que ha estat incapaç de tirar endavant una agenda social a l'alçada de la crisi".
 
Cap compromís amb el referèndum: “No veu el pacte amb el PSC en perill a causa de l'1-O”
 
Les cadires agraden i Pisarello ha remarcat que el seu espai polític sempre ha apostat per grans aliances dels partits d'esquerres, i ha fet un bon balanç de l'acord amb el PSC a l'Ajuntament, tot i que ha recordat que haguessin preferit que aquest pacte inclogués també ERC.
 
En aquest sentit, no creu que l'acord amb els socialistes estigui en perill a causa de l'1-O, perquè és un pacte, ha dit, "on els temes de ciutat tenen una prioritat claríssima". Tot i que considera un "error" que el PSC no comparteixi la defensa del dret a decidir, perquè "el deixa fora del corrent majoritari del catalanisme", també ha recordat que alguns alcaldes socialistes estan dient que "no posaran pals a les rodes perquè hi hagi participació l'1 d'octubre". En tot cas, ha recordat que BComú ha deixat clar que no posarà en risc ni la institució ni els treballadors públics, i considera que "al voltant d'això pot haver un cert acord" amb el PSC.
 
Els Comuns tenen por al referèndum, por a ser inhabilitats: Full de ruta independentista "contradictori"
 
I és que el primer tinent d'alcaldia ha titllat el full de ruta del Govern de "contradictori", perquè aprova una reforma del reglament del Parlament "per accelerar el procés però alhora disminueix el debat públic". "Si fas això després és molt complicat que demanis que la societat tingui un debat ampli al voltant del posicionament del sí o del no", ha considerat.
 
Pisarello ha subratllat que hi ha molta gent independentista que s'està adonant que aquesta voluntat d'accelerar el procés està "afectant la qualitat del debat democràtic", i ha insistit que un referèndum "és una cosa prou important com per fer-ho bé". El risc, ha continuat, és "deixar molta gent enrere perquè no se sent interpel·lada". "I ho diu una persona que vol votar, que votaria si hi hagués urnes i que sempre ha defensat el dret a decidir", ha afegit.
 
 
 
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
31 de juliol de 2017, 20.45 h

Aquest senyor és un impresentable. De polític no en té res. La Sra. Colau i el seu equip actuen amb improvisacions i prenent decisions tan inadequades que sols cal esperar les eleccions a l'Ajuntament de Barcelona per comprovar com s'estavellen. El càrrec els va molt, molt gran. No són gent preparada per governar una ciutat tan important.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
31 de juliol de 2017, 20.45 h

Aquest senyor és un impresentable. De polític no en té res. La Sra. Colau i el seu equip actuen amb improvisacions i prenent decisions tan inadequades que sols cal esperar les eleccions a l'Ajuntament de Barcelona per comprovar com s'estavellen. El càrrec els va molt, molt gran. No són gent preparada per governar una ciutat tan important.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
JCV fletxa Sta. Cristina d'Aro
31 de juliol de 2017, 18.16 h

Al meu comentari, el 16#, me'n he oblidat de dedicar una cita molt catalana al Sr. Pisarello, que diu: "Forasters vingueren, i de casa ens tragueren"


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
31 de juliol de 2017, 17.27 h

AQUEST SEGUINT LA TRADICIÓ espanola ENS VÉ A COLONITZAR.

DEMOSTREN UNA VEGADA MÉS QUE ESTAN AL SERVEI DE L´OLIGARQUIA MÉS CARCA I ESPANOLISTA.

NO SABEN GOVERNAR I ESTAN DESTROSSANT BARCELONA.




Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
JCV fletxa Sta. Cristina d'Aro
31 de juliol de 2017, 13.37 h

Aquest individu arriba a l'espanyistan procedent de l'Argentina al 2001 més o menys, per tant és un immigrant nacionalitzat. No en té prou de que son pare fos víctima dels radicals de la dreta al seu país, que al damunt vol pactar amb els nazis espanyols.
Ha fet bon camí des del 2001: Professor d'universitat, i ara la gran moma de la política des del seu ajuntament.
Vaja! En un cas com aquest, seria d'aplicació la següent dita: El gos que mossega la mà de qui li dóna el menjar.
Per q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Synera fletxa Barcelona
31 de juliol de 2017, 12.16 h

Del Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010 sobre la legalitat de la declaració unilateral independència de Kosovo és treuen les següents conclusions:

– Que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

– Que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble que forma part d’aquest estat, preval sempre la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Synera fletxa Barcelona
31 de juliol de 2017, 12.15 h

PREGUNTES PER FER PENSAR

Per què els hi costa tant admetre que CAT té el Parlament més antic del mon?

Què el seu Govern te 700 anys i la seu de govern més antiga d'Europa (la joia del Palau de la Generalitat)?

Per què no calibren el motiu pel qual l'actual President de la Generalitat és el que fa 130, hm?

Què Espanya no existia llavors essent Al Andalús gran part del territori de la península?

Què si un dels títols de la "corona" és el de Comte de Barcelona és perquè fou ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Synera fletxa Barcelona
31 de juliol de 2017, 12.14 h

CONVOCAR EL REFERÈNDUM NO SOLAMENT NO ESTÀ PROHIBIT PER LA LLEI, SINÓ QUE ÉS UNA OBLIGACIÓ DE L'ESTAT ESPANYOL. PROU MENTIDES!

ARA, A MÉS, HI REGIRÀ UNA LLEI "AD HOC". L'ESTAT ESPANYOL NO POT INCOMPLIR LA LLEI D'AVANS I LA D'ARA.

El dret a la lliure determinació, és de ius cogens, és a dir, és a dir, està recollit al nivell més alt de les lleis internacionals que han de ser obeïdes sempre.

Aquest dret està ben ancorat a la Carta de les Nacions Unides i en l’article 1 del P... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
31 de juliol de 2017, 11.09 h

PISARELLO, CONFIRMA, QUE ELS COMUNS, SÓN RÈGIM EN TOTALITAT, DEFENSAR I VOLER PERPETUAR ESTRUCTURES POLÍTIQUES CREADES A FOC I MATA-DEGOLLA PER EL "JUSTO DERECHO DE CONQUISTA" ESPANYOL. I AMB GENOCIDI CREMAREN ELS AVANÇATS DRETS I CONSTITUCIONS CATALANES, VIGENTS DEL XII AL XVIII, SÓN EL PITJOR, ES FAN DIR D'ESQUERRA, ADDUÏTS, DEVOTAMENT FINS LA UNCIÓ DOGMÀTICA D'ALTA FE AL DEÏFICAT NACIONALISME ESPANYOL, ENSANGONAT D'ORIGEN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Emili fletxa Terrassa
31 de juliol de 2017, 09.56 h

Ens diu el titular: Pisarello confirma el pànic de Catalunya en Comú a ser inhabilitats pel 1-O
Pensen en les eleccions autonòmiques per recuperar un tripartit d’esquerres, ha començat el pressing a ERC, volen el fracàs del referèndum per tornar a l’autonomia
Aquest Pissarello critica el que no es fa, però no diu res de la manca de capital per fer-ho. Si ho fes en plena Independència tindria una bona raó dir això si passés el que diu, però dir-ho e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.