directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tarragona autoritza ara celebrar la diada amb restriccions

El consistori denega els inflables per als nens, demana reduir les dimensions de l'entarimat i exigeix que la música sigui "de fons"

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'Ajuntament de Tarragona ha resolt autoritzar, "parcialment", les activitats previstes per celebrar la Diada a la Part Alta de la ciutat.
L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, durant un plenari municipal
L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, durant un plenari municipal
© Roger Segura

Comparteix
   


Etiquetes
L'Ajuntament de Tarragona ha resolt autoritzar, "parcialment", les activitats previstes per celebrar la Diada a la Part Alta de la ciutat que organitzen les entitats ciutadanes des de la Coordinadora Onze de Setembre. Segons un comunicat municipal, l'alcalde accidental, José Luis Martín, ha signat aquest divendres al matí un decret pel qual "s'autoritza tot", però amb "excepcions".
 
D'una banda, els inflables per als més menuts, que es consideren "inadequats" per garantir la "protecció del patrimoni"; també l'entarimat des d'on es fan els parlaments, que es demana de "dimensió més reduïda"; a més, el consistori demana restringir el volum de la música als "límits propis de la música de fons ambiental, tal com reglamentàriament vénen definits al Reglament d'espectacles públics i activitats recreatives" aprovat a finals de 2016. La Coordinadora, que ja va assegurar que no mouria els actes de la Part Alta, estudiarà les restriccions abans de pronunciar-se.
 
Les excuses de l'ajuntament
 
L'Ajuntament de Tarragona ha notificat "telemàticament" i telefònicament la resolució a l'entitat jurídica que havia formulat la petició del permís en representació de la Coordinadora, l'Associació Espais de Debat i Acció, desconvocant finalment la reunió del pròxim dia 9 que havia de servir per solucionar i trobar una sortida negociada al conflicte. Així ho ha confirmat el regidor d'Ocupació del Domini Públic, Mobilitat i Accessibilitat, Josep Acero (PP), que ha negat de forma reiterada cap motivació "política" en la decisió denegatòria inicial de l'Ajuntament i ha circumscrit l'actuació municipal a l'àmbit "tècnic".
 
Un tema "purament tècnic"
 
"No hi ha cap polèmica: era un tema purament tècnic. La reunió era per dir que s'havia denegat però que ho presentessin amb aquests matisos i els ho autoritzem", ha reblat el regidor, tot afegint que l'entitat podrà aconseguir en el futur de forma "automàtica" els permisos per a la celebració dels actes de la Diada de l'Onze de Setembre si disposa de les assegurances en vigor i compleix els requisits que reclama el consistori.
 
Des de la Coordinadora Onze de Setembre, la seva portaveu, Roser Calaf, ha mostrat la seva satisfacció pel canvi de parer de l'Ajuntament, però ja ha avançat que estudiaran les limitacions imposades abans de pronunciar-se de forma molt concreta. "Ens sembla molt bé que s'hagi autoritzat. Ho mirarem amb detall per donar una resposta", apunta, tot mostrant-se convençuda de la vigència de l'assegurança que el govern municipal esgrimeix.
 
L'entitat continua reiterant que, en cap cas, plantejaran el trasllat dels actes de la Diada a una altra zona que no sigui la de la Part Alta on se celebren des de fa vuit anys: les escales de la Catedral, el carrer Merceries i una petita part de la plaça del Fòrum. Malgrat tot, Calaf es mostra sorpresa davant el procediment i la reacció de l'Ajuntament, a qui van acusar d'actuar amb motivacions polítiques per animadversió del govern municipal -PSC, PP i ex-UDC- al procés i la consulta de l'1-O. "No entenem que hagi hagut de sortir a la llum pública perquè es desencalli el tema", ha tancat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
valeri fletxa ttt
5 d'agost de 2017, 17.43 h

Sr, Alcalde de Tarragona, la Diada la celebrarem com els catalans vonguem. Voste no es ningu per dir-nos el que hem, de fer. Sr. Alcalde de Tarragona vagi a fer punyetes. Independencia ja.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pepet fletxa Vendrellot
5 d'agost de 2017, 17.35 h

Otro MISERABLE de la pradera jajajajaja....menuda panda de giripollas VISCA CATALUNYA LLIURE DE MALA GENT


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Maginet fletxa Tarragona (Castilla la Nueva)
5 d'agost de 2017, 10.02 h

I jo que em pensava que en José Félix estava fent una "romería" en honor de la "Virgen de la Escarcha" per la petroquímica de Tarragona i els voltants de Port Aventura, i resulta que estava conspirant amb els seus coreligionaris del PP i de Colonos contra les tradicions catalanes i contra l'11S.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
independencia JA!! fletxa Catalunya lliure
5 d'agost de 2017, 01.04 h

Tarragona està en mans dels opressors repressors, producte de la immigració inadaptada començant pel mateix alcalde, aquest home pague així als tarragonins, els que l'han posat a la cadira són gent immigrant estrangera com ell mateix, és el futur que ens espera si o continuem permetent ser dominats pels ocupants per Catalunya, els catalans esborrats i posats a les reserves, ens donen per mis sempre que no fem massa soroll i complint les seves legalitats, lleis de l'embut, ara ens toca a n... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
independencia JA!! fletxa Catalunya lliure
5 d'agost de 2017, 01.01 h

Tarragona està en mans dels opressors repressors, producte de l'immigració inadaptada començant pel mateix alcalde, aquest home pague així als tarragonins, els que l'han posat a la cadira són gent immigrant estrangera com ell mateix, és el futur que ens espera si o continuem permetent ser dominats pels ocupants per Catalunya, els catalans esborrats i posats a les reserves, ens donen per mis sempre que no fem massa soroll i complint les seves legalitats, lleis de l'embut, ara ens toca a no... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
4 d'agost de 2017, 23.21 h

ALCALDADES?

PERÒ QUE ÉS L'ALCALDE PER PROHIBIR RES I MÉS EN EL DIA DE LA FESTA NACIONAL DE CATALUNYA

UN ALTRE TRAÏDOR A LA TERRA QUE LI DONA DE MENJAR


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
fideli fletxa rdnes
4 d'agost de 2017, 18.54 h

del traïdor-cunetes només en pots treure traïdoria....


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.