directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Girona crea un pla per evitar la turismefòbia

Es prohibirà que els guies turístics vagin amb altaveus pel Barri Vell i evitarà que els grups creïn aglomeracions

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

L'Ajuntament de Girona prohibirà que els guies turístics vagin amb altaveus quan facin rutes pel Barri Vell i evitarà que els grups creïn aglomeracions al carrer de la Força. "Reconec que aquests gironins pateixen molèsties per part de guies indesitjables i que hi ha cert descontrol amb els llocs on s'aturen els grups per seguir les explicacions", assegura l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.
Un grup de turistes amb la seva guia, que porta penjat al coll un micròfon tot
Un grup de turistes amb la seva guia, que porta penjat al coll un micròfon tot
© Xavier Pi

Comparteix
   


Etiquetes
L'Ajuntament de Girona prohibirà que els guies turístics vagin amb altaveus quan facin rutes pel Barri Vell i evitarà que els grups creïn aglomeracions al carrer de la Força. Les dues mesures, que es regularan a través d'ordenança, formen part d'un paquet d'accions que s'inclouran dins un pla per fomentar la convivència entre els turistes i els veïns.
 
"Reconec que aquests gironins pateixen molèsties per part de guies indesitjables i que hi ha cert descontrol amb els llocs on s'aturen els grups per seguir les explicacions", admet l'alcaldessa Marta Madrenas. I hi afegeix: "Per això, ens sentim cridats a trobar solucions i és el que farem a través d'aquest pla".

Manuals per a turistes
 
Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Girona també editarà una guia de bones pràctiques per als turistes, intensificarà la neteja en temporada alta (buidant les papereres amb més freqüència) i preveu instal·lar un lavabo públic en algun punt del Barri Vell.
 
L'afluència de turistes al Barri Vell --sobretot, durant l'estiu- a vegades es fa difícil de compaginar amb el dia a dia dels gironins que hi viuen. "Existeixen alguns problemes de convivència als quals hi hem de posar solució", subratlla Marta Madrenas.
 
Soroll i aglomeracions
 
Entre aquests, l'alcaldessa destaca el soroll i les aglomeracions que pateixen els veïns del voltant del carrer de la Força. En el primer cas, per part de "guies indesitjables" que durant les rutes turístiques fan servir micròfons amb altaveus o altres aparells "de megafonia", i que provoquen que se'ls escolti des de dins mateix dels pisos.
 
En paral·lel amb això, Madrenas també admet que hi ha "descontrol" sobre els llocs on s'aturen els grups. "N'hi ha que es posen al bell mig del carrer de la Força i l'ocupen tot; això genera molèsties als veïns quan volen accedir a casa seva", explica l'alcaldessa de Girona.
 
Per frenar aquestes conductes, l'Ajuntament de Girona prepara un pla que inclourà tot un paquet de mesures dirigides a fomentar la convivència entre turistes i veïns. "Modificarem l'Ordenança de civilitat per prohibir que els guies turístics facin servir qualsevol mena d'aparell electrònic per potenciar la veu; i en paral·lel, també deixarem clar que cal que els grups deixin espai lliure i no impedeixin el pas, sobretot al carrer de la Força", avança Madrenas.
 
"Zero queixes"
 
Marta Madrenas també ha estat diàfana a l'hora de parlar sobre els pisos turístics a la ciutat. L'alcaldessa ha criticat que els "greus problemes" que pateix Barcelona amb aquests habitatges, sobretot de convivència i queixes, s'hagin volgut "extrapolar" a Girona.
 
De fet, ha subratllat que aquest és un debat "molt artificial", perquè la situació que viu Barcelona en cap cas es dóna aquí. "A Girona no tenim ni una sola queixa, ni una sola trucada a la Policia Municipal, per conflictes derivats de pisos turístics", ha dit l'alcaldessa. "Per tant, a Girona, quins són aquells problemes derivats del turisme? No aquells que vénen dels pisos, sinó d'aquells visitants que venen i marxen el mateix dia de la ciutat; i és per això que volem posar-hi solució amb aquest pla", ha conclòs.
 
La turismefòbia no desperta a Madrid?
 
La capital del Reino no ha patit encara els efectes de la 'turismefòbia' ni ha protagonitzat grans titulars al respecte. Per què? Segons recull El Confidencial, Madrid se "salva" de moment perquè no té platja i el seu turisme és de més "qualitat". Asseguren que el turisme urbà ho té un pèl més complicat per competir amb les opcions de platja i sol com Barcelona, Palma, Màlaga o Margaluf.
 
Segons recull el digital, el president de l'Associació Empresarial Hotelera de Madrid (AEHM), Gabriel García Alonso, assegura que es deu al fet que els estrangers ara prioritzen més un turisme cultural, artístic-patrimonial, gastronòmic i comercial. I afegeix que aquesta és la imatge que els estrangers tenen de Madrid.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
CATALUNYA NO TE CARÀCTER PER SER VÍCTIMA––––––––ANS EL CONTRARI.........MANIFESTAMENT VICTORIOSA AMB TOT...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! fletxa Liders amb ESPORTS, CIENCIA, ECONOMÍA I .......................GRAN QUANTITAT DE CIENTÍFICS CATALANS.......ARREU DEL MON.
9 d'agost de 2017, 09.41 h



Bon començament......i a Barcelona s'ha badat......... La Colau molt negativa per tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
9 d'agost de 2017, 07.43 h




L'estiu, amb la seva carència o escassetat de notícies va afavorir que en èpoques pretèrites els mitjans de comunicació solventessin aquesta manca amb les divertides "serps d'estiu" a l'estil del monstre del llac Ness, la Nessi i altres invencions mes o menys imaginatives.



Per sort,els lectors no tenim l'obligació d'omplir espai periodístic, i si falten notícies ens podem dedicar a fer comentaris generals.



I . . . quin comentari pot ser mes adient quan només falten mig ce... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
9 d'agost de 2017, 07.13 h

CONVOCAR EL REFERÈNDUM NO SOLAMENT NO ESTÀ PROHIBIT PER LA LLEI, SINÓ QUE ÉS UNA OBLIGACIÓ DE L'ESTAT ESPANYOL. PROU MENTIDES!

ARA, A MÉS, HI REGIRÀ UNA LLEI "AD HOC". L'ESTAT ESPANYOL NO POT INCOMPLIR LA LLEI D'AVANS I LA D'ARA.

El dret a la lliure determinació, és de ius cogens, és a dir, és a dir, està recollit al nivell més alt de les lleis internacionals que han de ser obeïdes sempre.

Aquest dret està ben ancorat a la Carta de les Nacions Unides i en l’article 1 del P... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
9 d'agost de 2017, 07.12 h

Del Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010 sobre la legalitat de la declaració unilateral independència de Kosovo és treuen les següents conclusions:

– Que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

– Que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
9 d'agost de 2017, 07.11 h

PREGUNTES PER FER PENSAR

Per què els hi costa tant admetre que CAT té el Parlament més antic del mon?

Què el seu Govern te 700 anys i la seu de govern més antiga d'Europa (la joia del Palau de la Generalitat)?

Per què no calibren el motiu pel qual l'actual President de la Generalitat és el que fa 130, hm?

Què Espanya no existia llavors essent Al Andalús gran part del territori de la península?

Què si un dels títols de la "corona" és el de Comte de Barcelona és perquè fou ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.