directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

Del 'pressing CUP' al 'pressing Govern': "Hauríem d'anar als carrers l'11-S amb la Llei del referèndum aprovada"

Gabriel subratlla que la CUP vol "utilitzar els instruments que hi hagi disponibles, fins i tot els que han estat suspesos pel TC"

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La diputada de la CUP Anna Gabriel confia que la Llei del referèndum s'aprovi abans de la Diada de l'Onze de Setembre. "Si és a finals d'agost millor, perquè tindrem tot el setembre hàbil, i si és la primera setmana de setembre, tindrem el que queda de mes, però no podríem trigar més que això".
La diputada de la CUP Anna Gabriel
La diputada de la CUP Anna Gabriel
© Maria Fernández Noguera

Comparteix
   


Etiquetes
La diputada de la CUP Anna Gabriel confia que la Llei del referèndum s'aprovi abans de la Diada de l'Onze de Setembre. En una entrevista a l'ACN, la dirigent independentista ha assegurat que no hi haurà "cap impediment" perquè la norma que ha de donar cobertura a l'1-O es pugui aprovar amb prou temps, així com que se'n despleguin els decrets complementaris de les conselleries, i es dugui a terme la campanya.
 
"Si és a finals d'agost millor, perquè tindrem tot el setembre hàbil, i si és la primera setmana de setembre, tindrem el que queda de mes, però no podríem trigar més que això. Hauríem d'anar als carrers l'11-S amb la Llei del referèndum aprovada", ha insistit. D'altra banda, Gabriel ha dit que no s'entén que el grup parlamentari de CSQP s'oposi a aquesta norma, i ha confiat que la participació de l'1-O sigui superior a la del 9N.
 
Gabriel, a més, ha subratllat que la CUP vol "utilitzar els instruments que hi hagi disponibles, fins i tot els que han estat suspesos pel Tribunal Constitucional (TC)", per tal d'aprovar la llei del referèndum. Pel que fa a si JxSí també estan en aquest escenari, la diputada anticapitalista ha recordat que en moltes qüestions que la CUP ha posat damunt la taula "s'ha arribat a un acord després de llargues discussions, i aquest podria ser un plantejament on hi acabéssim coincidint".
 
Convocar l'1-O
 
Gabriel també ha reiterat que la CUP aposta perquè, un cop s'aprovi la llei del referèndum, el president del Govern, Carles Puigdemont, signi de seguida el decret de convocatòria de l'1-O, així com els decrets de normes complementàries que han de "replicar i interpel·lar" conselleries, institucions i ajuntaments de cara a la votació. "Que això es faci amb la màxima brevetat és imprescindible perquè puguem oferir totes les garanties del referèndum", ha asseverat.
 
Així, Gabriel aposta perquè, un cop s'aprovi la llei del referèndum i així es publiqui al Butlletí del Parlament, es tirin endavant la resta d'actes administratius "sense que passi cap temps innecessari".
 
Hemicicle buit?
 
D'altra banda, Gabriel també ha valorat la possibilitat que els diputats del PPC i possiblement de Cs es neguin a ser presents al ple que hagi d'aprovar la llei del referèndum. Aquesta situació, per la dirigent cupaire, simbolitzaria l'intent dels grups unionistes de mantenir "el règim del 1978 i sostenir l'statu quo", a més de voler negar la possibilitat que la ciutadania pugui decidir el seu futur.
 
Davant dels intents de les forces contràries al referèndum, Gabriel ha sentenciat que "en aquests moments no hi ha res sobre la taula que pugui fer pensar que no hi ha temps suficient, ni força, efectius o prou recursos per a no fer efectiu l'1-O".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
11 d'agost de 2017, 23.30 h





#1



LA CONGA . . . DE LA PPALURDA #1 . . .


AHI VIENE #1


PEDORREÁNDOSE



QUIÉN TE LO DIJO NENE ??


ME LO DIJO TU ABUELA


ME LO DIJO TU ABUELA



SEEEEENYOR



ANAL-F-ALBERTO NO IDO A LA ESCUELAAA



PORQUE ES TONTO Y PEDORREADOR !!







HUAH HUAH HUAH . . . COM POTS SER TANT RIDÍCULA, PPALURDA ANAL-F-ALBERTO ??!! HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH !! !! ★ !! !!










Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
CATALUNYA NO TE CARÀCTER PER SER VÍCTIMA––––––––ANS EL CONTRARI.........MANIFESTAMENT VICTORIOSA AMB TOT..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! fletxa Liders amb ESPORTS, CIENCIA, ECONOMÍA I .......................GRAN QUANTITAT DE CIENTÍFICS CATALANS.......ARREU DEL MON.
11 d'agost de 2017, 13.25 h



CUP, de debò, feu un cartell amb el mapa dels paisos catalans i tots els CORBS españols, volant sobre el nostre cap..

Han quedat la


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
CATALUNYA NO TE CARÀCTER PER SER VÍCTIMA––––––––ANS EL CONTRARI.........MANIFESTAMENT VICTORIOSA AMB TOT..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! fletxa Liders amb ESPORTS, CIENCIA, ECONOMÍA I .......................GRAN QUANTITAT DE CIENTÍFICS CATALANS.......ARREU DEL MON.
11 d'agost de 2017, 12.49 h

#1

Aragoneses, el hechizado QUERIDU NAZI.

Ves fen el "petate" cap a Valencia. AQUI NO TENS RES A FER.

QUANT SE OS ACABI LA "FEBRE" del unionisme, sempre et quedarà la teva terra.......


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
11 d'agost de 2017, 12.36 h

ALERTA ANTI SEPARATISTA NIVEL 5

LOS CUERPOS DE SEGURIDAD DEL ESTADO ESTAN AVISADOS DE QUE HAY NAZIS (Alex Fenoll, Lioba Costa, etc. Etc) PREPARANDO UN “ATENTADO” SEPARATISTA PARA MOVILIZAR A SUS CAMARADAS DE CARA A LA CHARLOTADA DEL 11-S.

ATENCION CAMAREROS Y SOCORRISTAS, POLICIAS DEL DNI, ETC ATENCION A ACTIVISTAS SEPARATISTAS QUE OS MONTARAN UN POLLO , REAL O NO, CON LA MENOR EXCUSA PARA LIARLA PARDA Y SALIR EN LA MEDIA SEPARATISTA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.