directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 09:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La paciència de Puigdemont és inescrutable: accepta reunir-se amb Albiol

El president de la Generalitat emplaça el líder del PPC a una trobada a partir de la segona quinzena d'agost on li assegurarà que "el referèndum serà plenament legal i legítim"

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha acceptat reunir-se amb el líder del PPC, Xavier García Albiol. En una carta enviada al president del grup popular, a la qual ha tingut accés l'ACN, el cap del Govern li retreu les "clares manques de respecte" cap a la Generalitat i "la majoria parlamentària", i tot seguit li agraeix que consideri que "la millor manera d'abordar les discrepàncies és parlar-ne". Albiol va anunciar aquest dimecres que demanaria una reunió amb Puigdemont per abans del 16 d'agost amb l'objectiu d'aturar la llei del referèndum, que previsiblement es tramitarà aquell mateix dia. En la missiva, el president del Govern emplaça el cap de files del PPC a celebrar la trobada a partir de la segona quinzena d'agost, i aprofita per assegurar-li que "el referèndum serà plenament legal i legítim".
carles puigdemont, xavier garcia albiol
Carles Puigdemont i Xavier García-Albiol
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Puigdemont, que respon així la carta que li va enviar Albiol aquest dijous, insisteix que "les portes del Palau de la Generalitat sempre estan obertes a tots els responsables dels grups parlamentaris", i reitera que aquesta ha estat "sempre" el seu compromís. "Crec que una actitud de diàleg i de respecte amb els qui no pensen el mateix que tu és fonamental perquè la democràcia funcioni", apunta el president en el text. A més, el cap del Govern avança que, en la reunió, tindran "l'oportunitat d'analitzar més a fons la situació, especialment la generada a partir de la fractura que va representar en el pacte constitucional la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut votat pels ciutadans, i que ens obliga avui a aplicar un text que mai no ha estat votat pels nostres conciutadans".
 
Finalment, Puigdemont subratlla que "el fet que [el referèndum] no hagi pogut ser acordat amb el govern de l'Estat, tal com hauria estat el nostre desig, no l'invalida com a eina per saber quanta gent del nostre país vol continuar amb l'actual relació i quanta considera que és millor encarar el nostre futur des d'un Estat propi i independent".
 
Albiol vol que Puigdemont "reflexioni"
 
En una roda de premsa des de la seu del PPC aquest dimecres, Albiol va explicar que vol convèncer el cap del Govern perquè "reflexioni" i no autoritzi que la Mesa del Parlament pugui tramitar -previsiblement el 16 d'agost- la norma que ha de donar cobertura legal a l'1-O. El líder parlamentari del PPC va subratllar que li dirà a Puigdemont que, si es tramita la llei del referèndum, es crearà una situació "sense precedents a Europa", i que això comportarà "conseqüències polítiques, jurídiques, socials i també personals". "Si Mahoma no va a la muntanya, la muntanya anirà a Mahoma", va deixar anar el cap de files del PPC per explicar el seu punt de vista sobre l'actitud de Puigdemont.
 
Segons va insistir, Albiol li donarà al president un "missatge per demanar sentit comú", i li transmetrà que "a Catalunya no hi haurà una doble legalitat en cap moment" perquè les institucions espanyoles "no permetran que es tramiti" la norma de l'1-O. Tot i això, Albiol va admetre que té "poqueta esperança" que Puigdemont "entri en raó", perquè "darrerament no s'estan produint actuacions d'ell ni del Govern amb seny i equilibri".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Joan Jaume fletxa Catalunya Nord
12 d'agost de 2017, 09.56 h

Xavier García Albiol, el fet de parlar a soles amb el President Carles Puigdemont et canviarà de les males companyies del PP, podràs comprovar que parlar amb el President és una altra cosa que Millo, Levy, Rajoy, Santamaria...Serà per tu l'inici d'una terapèutica que podries seguir amb Junqueras, Forcadell, Llach, Turrull, Comes....seràs feliç d'encontrar dones i homes amb seny.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
11 d'agost de 2017, 19.41 h

NO POT NEGAR NINGÚ QUE PER PART DEL PRESIDENT HI HA DIÀLEG I PACIÈNCIA, SOBRE TOT SI TENIM EN COMPTE ELS INSULTS I AMENACES QUE HA REBUT.

TÉ ELS VALORS QUE PLATÓ DESCRIU A "REPÚBLICA" PER DEFINIR UNA DEMOCRÀCIA:

Saviesa

Moderació

Valentia

Justícia

DELS QUE NO POT GAUDIR EL PRESIDENT DE L'ESTAT


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
fideli fletxa rdnes
11 d'agost de 2017, 19.27 h

Jo hagués engegat a la merda l'Albiol...És més, l'engego ara: vés a la merda, maco!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Algú te dubtes de que españa.......es UNA DICTADURA TOTALITARIA, CORRUPTE I EN DESCOMPOSICIÓ...............I algú te dubtes, del perquè VOLEM MARXAR............??? fletxa VOTAR SEMPRE––––––-ES DEMOCRACIA–––––––-el que vol la abstenció es directament un FEIXISTA, com el Canaleta, .................TROLL DISFRESSAT.
11 d'agost de 2017, 19.02 h



Per què es una persona educada , personal i políticament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 d'agost de 2017, 18.20 h

aixo es un president no el puto RAJOY BREY que has salta totes les sentencias del TC favorables a catalunya i li demana el govern catala que compleixi les que te en contre , kin zarrapastroso de tiu jejejeje


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.