directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 00:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Jordi Solé (ERC): "No entenc els alcaldes que diuen que no col·laboraran a posar les urnes"

L'eurodiputat i batlle de Caldes de Montbui afirma que l'1-O tindrà "les màximes garanties possibles tenint en compte la situació" a l'Estat espanyol

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- L'eurodiputat d'ERC i batlle de Caldes de Montbui, Jordi Solé, considera "una actitud greu" que alguns alcaldes "posin dificultats i pegues" al referèndum de l'1-O. "No entenc els alcaldes que diuen que no col·laboraran amb aquest exercici tan genuí de la democràcia que és posar les urnes", assegura Solé en una entrevista amb l'ACN. Solé es mostra convençut que "hi haurà locals i meses electorals a Lleida", on governa el PSC, i admet que li "costaria molt pensar que un govern que s'anomena progressista, de canvi i transformació" com el d'Ada Colau a Barcelona "impedeixi, o no estigui al costat del que realment serà el moment de canvi més important del país", el referèndum de l'1-O.
 
jordi sole, esquerra, eurodiputat
L'eurodiputat d'ERC, Jordi Solé, durant l'entrevista amb l'ACN
© Alan Ruiz

Comparteix
   


Etiquetes
"Tinc confiança que a Barcelona hi haurà urnes, hi haurà normalitat democràtica l'1-O, perquè em costaria molt pensar que un govern que s'anomena progressista, de canvi, de transformació, l'1-O impedeixi o no estigui realment al costat del que realment serà el moment de canvi i transformació més important del país", defensa Solé, interpel·lant directament als Comuns d'Ada Colau. "Una força transformadora només té una opció, que és estar al costat dels drets i els mecanismes democràtics, posant les urnes", afegeix. 
 
Davant de l'actitud d'altres alcaldes obertament en contra del referèndum, com el batlle de Lleida, Àngel Ros, Solé diu estar "segur" que hi haurà "locals i meses electorals" per votar l'1-O. "Potser per alguns ciutadans de Lleida no seran els habituals", admet, afegint que d'altres "hauran de fer un desplaçament més llarg", però que "l'esforç es farà". 
 
Jordi Solé qüestiona els que posen en dubte les garanties del referèndum de l'1-O, perquè assegura que l'Estat espanyol "no ofereix garanties democràtiques perquè no respecta qüestions essencials del funcionament de la democràcia". "Quines garanties ens ofereix la democràcia espanyola quan queda clar que s'abusa dels recursos públics per intentar inventar-se proves contra polítics independentistes?", pregunta Solé, que també critica que l'Estat porti "davant de tribunals i persegueixi judicialment a polítics escollits democràticament". 
 
"El referèndum el farem amb les màximes garanties possibles tenint en compte la situació en què ens trobem, un context en què no hi ha garanties reals democràtiques dins de l'Estat espanyol en relació amb Catalunya", assegura l'eurodiputat d'ERC, que va assumir el càrrec a principis d'any en substitució d'Ernest Maragall. "No serà per culpa nostra que no s'ha fet amb unes altres condicions", adverteix Solé. 
 
El rol d'Europa
 
Solé, que forma part del grup dels Verds/Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu, avisa que els catalans no han de "demanar permís" a la Unió Europea per celebrar el referèndum. "Nosaltres no demanem permís a Europa per votar, per exercir un dret fonamental, el nostre referèndum no dependrà de si oficialment té més o menys suport de la UE", avisa. Amb tot, admet que després de l'1-O caldrà "acabar demanant a la UE que intercedeixi" perquè "es respectin" els drets dels catalans i el resultat del referèndum. 
 
"Hem d'avançar amb la plena confiança que el que fem està absolutament justificat, és legítim, basat en valors fonamentals, que ho fem després d'haver deixat enrere moltes altres vies que ens han bloquejat", remarca. Solé diu estar "segur" que "la UE i la comunitat internacional" a partir del 2 d'octubre, en funció del resultat, demanaran que "es respecti el resultat" i "es trobi la manera política d'aplicar-lo". 
 
Solé, que va ser Secretari d'Afers Exteriors de la Generalitat, diu que caldrà "una negociació" després del referèndum amb l'Estat espanyol i "amb una implicació de la comunitat internacional". "La UE tindrà un paper molt important, però això no vol dir que pel fet que hi hagi d'haver una negociació no hi hagi d'haver l'acte de sobirania definitiu per part de qui li toca, el Parlament de Catalunya", destaca Solé en referència a una declaració d'independència des de la cambra. 
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
APAÑAMELAPELA fletxa II*II Republica Catalana II*II
12 d'agost de 2017, 17.37 h

#3



A LA SANTIAGA, EL CULO SE LE EMBRIAGA CON LA ROJIGUARRA


Y FIGUERES QUE ES ?

DONDE LOS CIUDADANOS ESTAN SECUESTRADOS POR LOS PAIDOFILOS

DE LA GESTA-PP-O

Y QUE SON ?

PAIDOFILOS NAZIONALISTAS.DE ES-PATRAÑA

SANTIAGA, HACES BUENAS FOTOS EN LOS LAVABOS DEL AEROPUERTO ?



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Santi fletxa Barcelona
12 d'agost de 2017, 15.37 h

Muy fácil de entender, Barcelona no es la Cataluña profunda, donde los ciudadanos están secuestrados por el nacionalismo fundamentalista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Carles Viñals Casado fletxa Sant Vicent del Raspeig
12 d'agost de 2017, 15.05 h


Jo sí els entenc.

a) Són espanyols pertanyents a la 5ª columna espanyolista.

b) Són catalans, medalla d'or en l'especialitat cagacalces.

Ah ! I no em diguis que no hi havies caigut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan Jaume fletxa Catalunya Nord
12 d'agost de 2017, 12.34 h

Els batlles del PSC que permetran l'expressió de la democràcia l' 1 d'octubre seran també les garanties del referèndum, els altres tenen una visió restringida de la llibertat, una pràctica poruga de la democràcia i una desconfiança en el projecte europeu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.