directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Maragall matisa la seva predilecció per Mas i insinua que Catalunya ha d'emprendre el camí de la independència

'No fóra més assenyat que tots aquests dilemes els dirimís Europa?', es pregunta l'expresident · També demana al centreesquerra que es refundi

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

L'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall matisa les declaracions que va fer per al butlletí intern de CDC apostant per Artur Mas com a proper president de Catalunya. En un apunt al seu blog, ha escrit que li agradaria 'que guanyessin els que van proposar i fer aprovar l’Estatut, no els qui el van retallar', però immediatament després marca distàncies amb el PSC, insistint en la idea del Partit Demòcrata: 'La reentrada del centre esquerra al govern, o el difícil salvament al novembre, hauria de cercar-se per la via americana: el partit demòcrata català, amb tendències interiors permeses, eleccions primàries etc.' Així mateix, insisteix en la idea que Catalunya ja ha acabat el seu recorregut a Espanya i que ara ha de mirar cap a Europa: 'No fóra més assenyat que tots aquests dilemes els dirimís Europa? No és cert que formem part de la Unió Europea i paguem amb euros?'.

Comparteix
   


Etiquetes
Tot i aquest clam independentista i de regeneració del centreesquerra, Maragall és conscient que la majoria de la classe política no fa seves aquestes demandes: 'No veig que les coses s’estiguin orientant en aquesta direcció. Ni hi ha massa temps. Vet aquí. Tant de bo m’equivoqui. Si m’equivoco, compteu amb mi.'

Maragall creu que 'dos mandats socialistes han estat suficients per a aprovar l’Estatut i tirar milles' i assegura que 'la democràcia és alternança', recorda que Artur Mas i Jose Luis Rodríguez Zapatero van ser els que van retallar l'Estatut aprovat a Catalunya el 30 de setembre i afirma: 'A mi m’agradaria que guanyessin els que van proposar i fer aprovar l’Estatut, no els qui el van retallar. Però sembla molt possible que guanyin els qui el van aprovar amb nosaltres aquí i el van retallar a Madrid, d’acord amb el govern espanyol.'

En l'entrevista al butlletí de CDC, l'expresident afirmava que 'convenia' que Mas guanyés les eleccions del 28 de novembre i donava per acabada la via federalista espanyola, ja que 'no hi ha manera que Espanya accepti una Catalunya que se senti còmoda a l'Estat'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
15 de setembre de 2010, 21.09 h

#10 I quan va anar a recollir el premi -em penso que va ser amb aquesta ocasió- en una entrevista a la ràdio Onda Cero que li van fer, en duran va dir claríssimament que: Era buen catalan però tambien un buen espanol". Anda ya !!!!!. I aquest ens han de portar la independència ???. Traïdors de mena i de sang.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
15 de setembre de 2010, 21.05 h

#5 Més a més, els convergents cada any salven la roba d'en Sapatero junt amb els del PNB, en els pressupostos de l'estat, amb la diferència que el PNB, li diu a en Sapatero, o pasta gansa, o no te'ls voto. En canvi els convergents, traïdors de mena i per convicció, li donen el suport sense res a canvi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Tomas fletxa Valldeoriolf
14 de setembre de 2010, 17.18 h

Si senyor, d’això se’n diu perdre amb esportivitat. Vaja com l’Arturu Mas, que ja porta dues eleccions queixant-se dels “arbitres”, d’En Puigcercós i del sexe dels àngels.
En Maragall si que hi tota!
INDEPENDÈNCIA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Manel fletxa Barcelona
14 de setembre de 2010, 14.41 h

#11 A veure, que potser tens problemes de comprensió lectora: CiU NO ÉS INDEPENDENTISTA. Ho acaba de repetir el Mas a la ràdio. Ho diu ell, no jo.

Si CiU fos independentista, el Mas hauria estat president el 2006 amb els vots d'ERC, per fer la llei de consultes i el referèndum, o proclamar la independència directament. Com hauria pogut fer-ho en qualsevol moment des de 1984 fins ara. O hauria pogut votar la moció d'ERC de donar per acabat l'etapa autonomista i encetar el procés d'indepe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
14 de setembre de 2010, 14.31 h

#10 Tanta sort li desitges al PPC que tregui tants escons com per a forçar a CiU a fer-se tan españolista com el PSC ha fet amb ERC? Em sembla que les enquestes en tot cas parlen de front comú independentista Reagrupament, Solidaritat, ERC i CiU, aquests si que sumarien de sobres. Però PPC i CiU impossible, tema majèstic ho veig més factible d'aquí 2 anys per aconseguir el concert econòmic, però en aquestes eleccions no hi haurà res semblant. I Manel, més respecte per l'ex-President ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Manel fletxa Barcelona
14 de setembre de 2010, 14.14 h

#9 Aquí l'únic tripartit que hi haurà, i més español que cap, serà el de CDC-UDC-PP, el Majestic 2. Per alguna cosa al seu inventor el van nomenar "Español del Año.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
14 de setembre de 2010, 14.09 h

#8 No gràcies, Tripartit español mai més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
semprerc fletxa Catalunya estat
14 de setembre de 2010, 13.36 h

#6 VOTA ERC. VOTA ÚTIL. MÉS QUE MAI, ARA ERC


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
semprerc fletxa Catalunya estat
14 de setembre de 2010, 13.34 h

#3 a la recerca del vot del cinturó roig....no els hi queda cap més sortida!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
14 de setembre de 2010, 12.42 h

Es el conegut vot de la POR. El vot al PSC i a CIU es vot de la POR el vot al mesellisme i a la claudicacio nacional catalana davant d'Espanya. Durant la campanya la tactica de la POR es la que utilitazaran i atiaran cada dia el MAS i el MONTILLA. Tenen poderosos aliats aqui i alla, per difondre aquesta por. El vot a la POR, es el vot que fara cap a CiU i PSC.
Lla DIGNITAT la LLIBERTAT i la ESPERANÇA per la nacio catalana es el que reclama ERC.

EXPULSEM la sociovergencia decaden i unionis... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.