directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Barcelona, t'has de mantenir ferma

L'atac terrorista no ha de canviar l'estil de vida de la capital del país

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

CRÒNICA | @JoanSole_ .- Passades les cinc de la tarda el compte oficial dels Mossos d'Esquadra alertava via Twitter que una furgoneta acabava de provocar un "atropellament massiu" a les Rambles de Barcelona: "possiblement varis ferits". Minuts abans, diferents usuaris de la mateixa xarxa social començava a generar un neguit, "alguna cosa passa a les Rambles".
Barcelona
Barcelona
© Bert Kaufmann

Comparteix
   


Etiquetes
Quatre minuts més tard del primer missatge d'avís, la policia catalana posa en marxa el dispositiu policial i demana no difondre fotos de l'operatiu. Transcorren dotze minuts, "eviteu la zona de les Rambles per tal de no obstaculitzar les tasques dels serveis d'emergència". A les 18:15h oficialitza que hi ha víctimes mortals i ferits. A les 18:50h confirma que és un atemptat terrorista, s'activa el protocol.

Durant aquest marge de temps les esgarrifances, les trucades entre familiars, amics i coneguts van anar succeint al mateix ritme que les fotografies i els vídeos es difonien mentre els mitjans de comunicació feien el seu homenatge a l'informe 'Reuters Institute for the Study of Journalism' de l'any 2015, de la Universitat d'Oxford, que sentenciava que els mitjans espanyols eren els menys fiables. Telecinco emetia en directe l'actuació policial mentre el director d'El Periódico li cremaven els dits per ser el primer a piular una exclusiva: 'La CIA va avançar fa dos mesos als Mossos que la Rambla era objectiu del jihadisme'. Crònica Global es pregunta on era Puigdemont, "el presidente de la Generalitat, presente en la paella de Pilar Rahola en Cadaqués, es el último de los grandes mandatarios en pronunciarse sobre el atentado", mentre els d'espuma bocal recordaven l'acció d'Arran contra la massificació turística. Tot s'hi val en el món indigent del minut de fama. Entre mesquins i ronyosos queda la cosa. I sí, no podien faltar els qui es van ofendre perquè la policia i els dirigents polítics catalans van pronunciar-se en la seva llengua. 

De clics, odi i exclusives va la cosa. Ser escabrosos i alimentar la morbositat. De la mateixa manera que tenim la política que ens mereixem, tinguem clar que comptem amb una premsa que s'alimenta de la carronya. No importen els morts i els ferits. No hi ha lloc per a la humanitat ni el respecte.

No era notícia

No era notícia que a l'Hospital Clínic hi havia cua per donar sang, en només dues hores ja estaven cobertes totes les reserves. No era notícia que a Facebook en pocs minuts quasi 2.000 barcelonins es van oferir per ajudar. No era notícia que els taxistes s'oferien gratuïtament per transportar aquells que ho necessitessin. No era notícia, no dóna clics. 

No ocupen grans titulars, però humanitzen i dignifiquen una capital ferida. Ciutats que varen viure el mateix modus operandi com Niça, Berlín, Londres i Estocolm, que quan foren atacades ens varen fer malpensar en la possibilitat que això passes a casa, s'han aixecat de la mateixa manera que ho farà Barcelona. 

Des d'Anglaterra em recorden per missatges de Whatsapp que el terrorisme no ha de canviar el nostre estil de vida, els hi explico que si hi ha una ciutat que sempre s'aixeca és la nostra. La capital de Catalunya s'ha de mantenir ferma, no ha de deixar que el terror pugui amb ella. I així ho farà.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
19 d'agost de 2017, 22.40 h

#12 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
19 d'agost de 2017, 20.48 h

#11

SABES QUE LOS MOZOS DE LA CUADRA ESTAN AHORA ACTUANDO COMO POLICIA JUDICIAL A LAS ORDENES DE LA AUDIENCIA NACIONAL Y DE SU FISCALIA¿


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
mario fletxa Barna
19 d'agost de 2017, 09.05 h

#1 Però els MOSSOS estan molt valorats internacionalment per la seva preparació i acció, no necessitem als españoles, no necessitem que ens preparin perquè ja es fa internacionalment i per això es varen EMBEINAR que formessin par t d l'UE quan se'ls va denegar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
18 d'agost de 2017, 16.03 h

BARCELONA, TOTA CATALUNYA, ÉS MANTINDRÀ SERENA, SENSE POR, SENSE DEIXAR DE DENUNCIAR EL BOICOT DEL GOVERN DEL REINO, DURANT VUIT ANYS SENSE CONVOCAR LA JUNTA DE SEGURETAT DE POLICIES, COM ÉS PRECEPTIU ENTRE TOTES LES EUROPEES. EL SINDICAT EUROPEU DE POLICIES VA AVISAR DE L'INCOMPLIMENT PERJUDICAVA LA SEGURETAT DE LA CIUTADANIA EUROPEA, SOBRETOT LA CATALANA, NOMÉS ENGUANY VA FER-HO SOTA LA PRESSIÓ EUROPEA VUIT ANYS DE PETICIÓ DELS MOSSOS ELS VA BOICOTEJAR. MARCA ESPAÑA EN TRES DIMENSIONS... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de FiguePara mi siempre serqas Hijito de Batmanras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
18 d'agost de 2017, 13.17 h


#6

RECORTES CERO ES EL NUEVO NOMBRE ELECTORAL DE UN GRUPO DE PARTIIDILLO DE EXTREMA IZQUIERDA COMO UNIFICACION COMUNISTA

MUCHO METERSE CON FRANCO Y HITLER, QUE ME PARECE BIEN, PERO AHI ESTA EL COMUNISMO Y SUS SIMBOLOS QUE MATARON CUATRO VECES MAS QUE LOS NAZIS Y NADIE LOS CRITICA NI CUESTIONA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
18 d'agost de 2017, 09.33 h



BARCELONA I ELS BARCELONINS SEMPRE FERMS I EL 1/O A VOTAR MES QUE MAI.

Aconsellaria que els trolls durant uns dies deixen descansar el digital. ....PERQUÈ EL ODI QUE ESTILEN I LES ENERGIES NEGATIVES QUE GENERAN, ELS TORNAR COM UN BOOMERANG.......


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
mario fletxa Barna
18 d'agost de 2017, 09.27 h

Totalment d'acord amb els comentaristes. Què i QUI hi ha darrere tots aquests aldarulls per dir alguna cosa.
m'he posat a la xarxa per veure que realment sempre hi ha els mateixos que fan una feina macabra i fefaent als responsables, però el que no saben és que en el TERRORISME D'ESTADO també hi ha el llenguatge del terror tan si s'actua com si es manté callat però amb explossius a l'ànima...

Això només té una resposta que ens deixin fer el REFERENDUM i callarem... mentrestant que n... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
APAÑAMELAPELA fletxa II*II Republica Catalana II*II
18 d'agost de 2017, 09.02 h




Qui hi ha darrera "Recortes cero" ?
Qui els subvenciona ?



.




Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
APAÑAMELAPELA fletxa II*II Republica Catalana II*II
18 d'agost de 2017, 08.45 h




Quin fastic els nazis del PP d'Alella
No tenen escrupuls utilitzant els morts politicament.
Son tots aixis els del PP ?




Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Joan Jaume fletxa Catalunya Nord
18 d'agost de 2017, 08.37 h

Mentrestant els Mossos fan una feina exemplar, d'altres passen temps a buscar urnes i persegueixen els representants de les institucions catalanes i la voluntat democràtica d'un poble pacífic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.