directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El primer dia inesperat de la República Catalana

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Un tristíssim dia d’agost que no oblidarem, vàrem demostrar per primera vegada al món que érem un país. La reacció solvent sobre el terreny i en l’àmbit de la comunicació dels cossos nacionals i locals de seguretat i d’emergències. La formació immediata d’un gabinet de crisi encapçalat pel president i l’alcaldessa de Barcelona. L’atenció professional a les víctimes i els ferits, les primeres detencions. La reacció ciutadana de col·laboració, des de la Ronda a les xarxes. L’acció valenta de la nostra policia repel·lint un atac a Cambrils que podia haver provocat moltes més víctimes. Tot plegat, mentre Rajoy, Millo i Soraya es reunien moltes hores més tard, ja de nit, en la clandestinitat, per parlar del temps, sense cap informació rellevant a oferir, com si fossin a la seu de l’ambaixada espanyola a la República Catalana. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
BROMES. Els de la tercera via continuen amb els seus jocs d’estiu. Aquesta setmana hem sabut que el PSOE avalaria un pacte entre el PSC i els Comuns per a governar Catalunya: és una opció molt realista, atès que ara mateix només necessarien 41 escons més per fer-la realitat. També, que Meritxell Batet veu molt difícil una moció de censura a Rajoy després de l’1-O, que es veu que això és molt més difícil que fer una reforma constitucional. I justament sobre la dita reforma, el diari comtal, a través del seu cronista-ciutadà habitual Iñaki Ellakuría informa que topa amb el desacord entre el PSOE i Ciudadanos sobre la “qüestió territorial”: francament, pensar que del front nacional taronja, de Junts pel No, sortirà una reforma de l’estat espanyol que pugui ser acceptada per una majoria de catalans és de beure massa i de molt mala qualitat. De riure.

CLANDESTINITAT. Una part de l’esquerra catalana respon molt desubicada, amb profunda incomoditat, davant el repte essencialment democràtic que planteja el Referèndum d’Autodeterminació del primer d’octubre. N’hi ha, com el professor Josep Maria Fradera fa algunes setmanes, que, de manera molt coherent amb la seva tria de sempre per la submissió a la metròpoli, fan pivotar tot el raonament sobre la legitimitat del Règim del 78 pactat amb el franquisme: els de la seva generació en van ser constructors i volen mantenir-lo al preu que sigui, inclòs el de la manca de suport de la majoria dels catalans. Altres en canvi, com l’alcaldessa Ada Colau, que fins ara s’havien presentat com a partidaris de la ruptura, impedits d’atacar frontalment, es dediquen a la crítica estètica, a acusar la víctima de la repressió de manca d’elegància democràtica: francament, atribuir “clandestinitat”, en sentit negatiu, als preparatius que s’hi fan, és una deliciosa pirueta del destí.

CONCENTRAR. Finalment, segons sembla, el pont de comandament del procés ha considerat més adient esperar als dies 6 i 7 de setembre, els de la primera sessió del curs parlamentari, per a desencadenar la tempesta perfecta. En la seva habitual exigència que la majoria independentista faci una cosa i la contrària, el dependentisme ha posat el crit el cel pel fet que no es tramiti encara una norma que pensen recórrer immediatament. Es tracta de concentrar al màxim en el temps les passes necessàries per fer efectiu el Referèndum d’Autodeterminació. Llei, decret de convocatòria i desplegament dels reglaments necessaris, tot en la mateixa setmana de la gran mobilització popular de l’11-S. El ritme dels preparatius durant aquella setmana haurà de ser frenètic per tal de poder arribar amb garanties a l’inici de la campanya electoral poc més d’una setmana més tard. Tothom haurà de posar el millor de sí mateix, des de dalt i des de baix.

ENVILITS. A mesura que s’apropa el primer de novembre tothom, arreu, quedà més i més retratat. Aquests dies hem sabut que Catalunya en Comú no decidirà fins el 16 de setembre, és a dir, el primer dia oficial de campanya, si crida o no al vot al Referèndum d’Autodeterminació. Portar el putarromeneisme fins a les darreres conseqüències: esperar a veure si el Govern, el Parlament i el carrer aguanten l’embat repressiu de l’Estat espanyol i en el cas que així sigui, pujar-hi al carro dels guanyadors. Esperar just a veure qui se’n surt sense rebre ni un esquitx. Per damunt de tot, evitar posar en risc la seva principal quota de poder al país: l’Ajuntament de Barcelona, blindar el pacte amb el PSC i sobretot el butacó de l’alcaldessa. Què trist que tot pengi d’una cadira, com és possible caure tan i tan baix des d’una suposada nova política.

INTOXICAR. Com gairebé sempre, al dictat de la premsa madrilenya (a veure si no serà simple casualitat?), el dependentisme s’ha llançat aquesta setmana a la jugular a compte d’un informe extern encomanat per l’Ajuntament de Sabadell a un historiador al voltant de l’adequació entre el nomenclator de la ciutat i la Llei de la Memoria Històrica. La proclama: l’independentisme vol eliminar el nom de Manuel Machado dels carrers de Catalunya. Joan Coscubiela i Lluís Rabell, com sempre, en la punta de llança de l’atac, no han dubtat a parlar de “neteja ètnica simbòlica” per referir-s’hi. Sentir el portaveu dels QWERTY defensar el sentit que Sabadell mantingui carrers dedicats als mites de l’espanyolisme historiogràfic més tronat o els dels pantans construÏts per Franco ha estat deliciós. L’odi del duet Coscubiela-Rabell a la CUP i ERC portat a l’extrem de col·laborar en el desprestigi d’un equip de govern on també hi és ICV. Tot s’hi val.

LLEIS. El discurs de la legalitat fa aigües per tot arreu. L’estat espanyol i els defensors del règim l’utilitzen només com un simple instrument interessat. Sempre a la més pura conveniència. Aquesta setmana, s’han conegut nous detalls sobre la venda i extracció de Catalunya d’un petit bressol de plata procent del monestir de Sixena. Resulta que es tracta d’una peça que va ser catalogada com a bé integrant del Patrimoni Cultural Català en 1994, però que va acabar a mans d’una família particular, cedit per les monges del monestir, i que ara té un acord de venda amb el Govern aragonès, que l’ha dipositat a Saragossa. I resulta que aquí, l’obligació que estableix la Llei del Patrimoni Cultural Català que el Departament de Cultura de la Generalitat, amb competències plenes en la matèria, autoritzi qualsevol moviment d’un bé catalogat, les autoritats judicials i polítiques aragoneses sí se la poden saltar com i quan vulguin.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.
Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
20 d'agost de 2017, 08.07 h

#10 Jihadista hispànic. Ves-te'n a la merda, es a dir a esPPaÑa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
19 d'agost de 2017, 19.46 h



La foto del Millo, amb la copa de cava era de abans o desprès del atemptat.....?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
APAÑAMELAPELA fletxa II*II Republica Catalana II*II
19 d'agost de 2017, 18.26 h





El xampinyo, el mari-asno, el boyrbon i el sinistre d'interior van arribar 7 hores despres de
l'atemptat.
A plaça Catalunya no van obrir la boca.
Tenien remordiments de conciencia ?



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Joan Jaume fletxa Catalunya Nord
19 d'agost de 2017, 16.41 h

Com passa el temps, el meu somni es fa al revés. Marxem d'Espanya, deiem... i des d'aquests últims dies de dolor, tinc la impressió que cada hora que passa, Espanya comença de desconectar i marxar de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
19 d'agost de 2017, 16.05 h

#7
#8

Jo tampoc TINC POR. Es un estúpid presumptuós acomplexat i ple de por.....

AZNAR... CABRÓN PIDE PERDON..........

Hay más de 100 víctimas y seguro que vas en coche blindado y seguratas.....

A veces una victima a tiempo, (es tu caso) hubiera evitado muchas muertes en el mundo.

Te lo tomas como quieras, pero creo que ERES UN CERDO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Lluis C fletxa Banyoles
19 d'agost de 2017, 15.14 h

#10 Fotut fill de puta!!!. On era la Guarra Ciil i la la Nasioná!!!. Han sigut els Mossos els que han resolt el problema i han detingut als autors, o els han pelat...
Què collons bordes cabró espanyol de merda!!!.
Els que us toca els collons a l'espanyolam és això, que els Mossos, malgrat no tenir accés a la infprmació per culpa vostra, hagin reaccionat els primers i hagin resolt el problema. PUTA ENVEJA DE MERDA TENIU, colla de cabrons!!!.
Catalunya no necessita res de vosaltres.
El Mar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
19 d'agost de 2017, 12.55 h

ESTAREIS CONTENTOS, QUERIDOS NAZIS, DE QUE RAJOY NO HA AUMENTADO EL NIVEL DE ALERTA A NIVEL 5 LO QUE IMPLICARIA LA SALIDA DEL EJERCITO A LAS CALLES Y ESO OS DARIA ALAS A VUESTRAS CHARLOTADAS NAZISTAS.

AFORTUNADAMENTE, DESDE EL ATENTADO LA INVESTIGACION ESTA A CARGO DE LA AUDIENCIA NACIONAL Y LOS MOZOS DE LA CUADRA SEGUIRAN SUS ORDENES Y PODRAN REDIMIRSE DE NO HABER DETECTADO ESA CELULA EN UN PUEBLO COMO RIPOLL Y OTROS ERRORES GARRAFALES.

ES UNA PRUEBA MAS DE QUE LOS MOZOS DE LA CUADRA NO ESTA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Synera fletxa Barcelona
19 d'agost de 2017, 12.04 h

Us enrecordeu que l'Estat no volia reunir la Junta de Seguretat?

Us enrecordeu que l'Estat no volia que els mossos tinguessin accés a les dades d'alta seguretat com tenen totes les policies europees?

Us enrecordeu que l'Estat no deixava contractar mes mossos a la Generalitat?

L'Estat contra CAT es evident


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
19 d'agost de 2017, 10.55 h



NO TINC POR...!!! Ni d'Aznar......


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
19 d'agost de 2017, 10.51 h



La guerra del Irak, ha sigut de conseqüències catastròfiques.....

Aznar, que esperaves...? ....que els 40. milions de musulmans que tenim a Europa, et vinguessin a adorar i bessa els peus.

Encara que el teu EGO es plusquamperfet , no sens la part de responsabilitat que et correspon ...?

DEMANA PERDÓ DE UNA PUTA VEGADA......! CABRÓN...!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.