directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mathew Tree explica la nació catalana a una cinquantena d'universitaris nord-americans que estudien a Barcelona

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

L'escriptor i columnista anglo-català Mathew Tree ha donat la benvinguda aquest dimarts a una cinquantena d'estudiants de sis reconegudes universitats dels Estats Units que aquest semestre cursaran estudis al Consortium for Advanced Studies in Barcelona (CASB). Ho ha fet amb una conferència a l'IDEC, a la Universitat Pompeu Fabra, en què ha explicat als alumnes quina és la situació de la nació catalana. 'L'actitud general a Espanya s'assembla al que passava amb els jueus a Àustria abans de la Segona Guerra Mundial. No pots parlar bé dels catalans i ser considerat un bon espanyol', ha dit Tree, qui ha remarcat que 'en 26 anys vivint a Catalunya, mai he tingut la sensació de viure a Espanya'.


Comparteix
   


Etiquetes
En Brian Pesin té 21 anys i estudia Ciències de la Comunicació a la Universitat de Stanford. Aquest quadrimestre, però, el passarà a Barcelona, estudiant al CASB. Igual que la seva companya, Sasha Levine, que estudia Relacions Internacionals, abans d'arribar a la capital de Catalunya sabia ben poca cosa de la identitat i la cultura catalanes. De fet, tots dos tenien Madrid com a primera opció, però finalment van optar per Barcelona 'perquè és una ciutat més internacional, té més oferta cultural i té platja', explica Levine.

Aquest dimarts a la tarda, ells dos i una cinquantena més d'alumnes han escoltat atentament les explicacions de l'escriptor d'origen anglès Mathew Tree. Qui va arribar a Barcelona el 1984, ha relatat la seva experiència des 'd'un punt de vista personal i apolític'. 'Em sento més lliure viatjant a un altre país que no sigui Espanya, perquè no em critiquen pel carrer si parlo en català', ha comentat l'escriptor als estudiants.

D'altra banda, Tree ha explicat detalladament quina és la situació actual de la nació, per què el 10 de juliol els catalans van sortir massivament al carrer i quin és el sentit de les consultes sobiranistes. En el torn de preguntes, els estudiants nord-americans han aprofitat per fer qüestions sobre el concert econòmic, les consultes independentistes o sobre si les tensions entre Catalunya i Espanya podrien desembocar en episodis violents.

'Abans de venir aquí sabia que es parlava una llengua diferent, però no sabia que hi havia aquesta tensió entre Catalunya i Espanya', explica la Sasha Levine. Després de les explicacions de Tree, en Brian Pesin, de la seva banda, ha manifestat sentir empatia pel poble català.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
El pelut fletxa Sants
15 de setembre de 2010, 16.15 h

Gran Matthew. I al de Gavà-Mar: gran manera de declarar-te "català en excedència" entrant aquí a fer la mosca collonera. Com sempre, els feixistes fingiu indiferència però us delata el tic al bigotet i la bava blanca rabiosa (a banda de la mania que teniu d'entrar als fòrums contraris a les vostres idees). Cuida't les morenes, nano.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Salva fletxa Països Catalans
15 de setembre de 2010, 15.20 h

Més estrangers com el Mathew Tree aquest i menys xarnegos espanyolistes i incults que no tenen ni puta idea de com està el país i els pot més el seu deliri amb "la roja" que no pas el veure que de mica en mica s'estan foten de gana perquè Espanya ens està escanyant...

Salut, Independència i cultura per a tothom!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
roger fletxa gavà-mar
15 de setembre de 2010, 13.07 h

#12 bé, jo no crec que sigui un problema, el que passa és que implicaria "possicionar-se" a certs partis que han fet de la ambiguitat la seva raó de ser. A CAtalunya falta gent que treballi per ella i sobra gent que la vulguil "salvar", sobra dogmatisme i falta pragmatisme, en fi, una pena de país que un dia va ser una locomotora i ara és un cau de salvapàtries de tot a cent (Laporta Carretero., ETC), independentistes de tarda i autonomistes de matí (CIU), indocumentats demagògics (PSC)... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Salva fletxa Països Catalans
15 de setembre de 2010, 13.04 h

#10 US RECOMANO A TOS QUE US CONCENTREU EN LA NOTICIA I FEU ELS COMENTARIS PERTINENTS QUE US SEMBLIN... DEIXEU DE BANDA L'IDIOTA AQUEST DE GAVÀ QUE NO SAP NI D'ON HA SORTIT. ROGER, CREC QUE EL TEU FORUM NO ÉS AQUEST, L'HAURIES DE BUSCAR A LA RAZÓN AL MUNDO... NO SÉ, CREC QUE ET DONARIEM MÉS LA RAÓ QUE ÉS L'ÚNIC QUE BUSQUES...

SALUT I INDEPENDÈNCIA!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Manel fletxa Barcelona
15 de setembre de 2010, 12.59 h

#11 Doncs no, no és tan fàcil: una cosa són les eleccions al Parlament, i una altra un referèndum d'independència. Com no són el mateix unes eleccions catalanes, unes municipals, unes espanyoles o unes europees. Hi ha gent que pot votar 4 opcions diferents, cadascuna per motius diferents.

Només sabrem quants partidaris de la independència i quants contraris hi ha quan celebrem un referèndum específic. Així és com es fa a tot arreu del món. Mentrestant, només ens hi podem acostar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
roger fletxa gavà-mar
15 de setembre de 2010, 12.47 h

#10 bé, aquest tema es pot tractar de dues maneres, amb dramatisme (Catalunya s'acaba...), exageració (holocaust del poble català...)etc, jo m'estimo més pendre-m'ho amb humor i ironia.
Ja t'he dit que sóc català en excedència, fa molts anys que no voto però respecto les decisions dels meus veins, per tant l'assumpte és molt fàcil, els partis que possin els seus programes la independència, i els catalans voten, oi que és fàcil... ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Manel fletxa Barcelona
15 de setembre de 2010, 12.23 h

#9 Roger, te n'adones que amb aquesta suposada ironia només demostres que no tens arguments per rebatre'm els meus? Quan he dit jo "la totalitat"?

I és precisament democràcia, el que jo reclamo: que tu, jo i tothom que vulgui pugui expressar-se en un referèndum, per saber què vol la majoria. Tu no vols que ho puguem decidir votant, potser?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
roger fletxa gavà-mar
15 de setembre de 2010, 12.07 h

#8 bé, jo crec que tots els catalans som independentistes, el que passa és que no ho sabem encara.
De fet, crec que hi han més independentistes que catalans. mira si hi han independentistes que, per possar-te un exemple, al meu poble del costat, Castelldefels, van buscar suport per a fer un "referèndum" i la majoria del poble va passar olímpicament.
Aqui tens clàrament un exemple del "dret a decidir", els castelldefelencs van "decidir" passar de l'assumpte. No ho trobes força democràtic... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Manel fletxa Barcelona
15 de setembre de 2010, 11.57 h

#7 Roger, si dos mitjans tan poc sospitosos de ser proindependència, van coincidir amb altres entitats com la UOC en dir que, per primer cop, els partidaris de la independència JA han superat els contraris, no sé en què et bases tu per parlar de "inexactitud". Potser perquè la majoria encara és més ampla?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
roger fletxa gavà-mar
15 de setembre de 2010, 11.51 h

#6 ni m'agrada ni em deixa d'agradar, jo fa anys que sóc "català en excedència" és a dir, passo de la política. I, home, dir que els que penseu con el Mengano d'abaix sou majoria, és, afortunadament, una "inexactitut", per dir-ho d'una manera fina.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.