directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

#NoTincPor a portar l'estelada

Campanya unionista per impedir que el poble català s'expressi. Incapaços de fer una manifestació a Madrid, venen a BCN a espanyolitzar la resposta

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

ANÀLISI - Gerard Sesé @gerardsese | Durant les últimes hores s'ha engegat una campanya a les xarxes socials que s'ha omplert de missatges de persones que demanen que a la manifestació del pròxim dissabte 26 d'agost a Barcelona, convocada com a mostra de dol, solidaritat i fermesa de la societat catalana davant el terrorisme, no s'hi portin estelades. Una petició insòlita que pretén evitar una imatge dolorosa per l'unionisme: el rei Felipe VI envoltat de banderes independentistes. 
estelades, carrer, manifestacio, independentisme
Comparteix
   


Etiquetes
1- Una campanya unionista
 
L'unionisme no vol una instantània amb el rei Felipe VI rodejat d'estelades. És per això que s'ha engegat una campanya a les xarxes amb missatges on es demana que no es portin estelades a la manifestació per a no polititzar-la. Cal recordar que les informacions dels principals diaris de la caverna han polititzat des del primer moment els atemptats. S'ha iniciat una campanya de desprestigi contra els Mossos i s'ha arribat a vincular el conductor de la furgoneta amb l'ANC. Tanmateix, obligar a la gent a no portar una bandera ja està polititzant també la manifestació. Tal vegada, a més, no s'ha demanat que no es porti "cap bandera" sinó que només s'ha fet al·lusió a l'estelada. Llavors ens preguntem: portar-ne una d'espanyola (igualment lícit) no és polititzar la manifestació?
 
2- Catalunya ha estat independent en la gestió
 
Que el president de l'Estat espanyol fes el seu primer comunicat oficial 7 hores després dels atemptats, quan ja ho havia fet tant el president Puigdemont com el conseller d'interior i el Major dels Mossos, ha demostrat al món que Catalunya pot exercir perfectament com un Estat independent, així ho han recollit, fins i tot, diaris internacionals. A més, ha demostrat el marc mental dels polítics espanyols respecte a Catalunya amb la tardança de les seves reaccions.
 
3- La llibertat individual
 
Ningú pot prohibir a altri portar o no una bandera o una altra en una manifestació. La llibertat és un dels valors de la nostra societat i, sempre amb respecte i sense violència, hom pot mostrar i expressar el que desitgi. El poble català està de dol i pot mostrar-ho com vulgui, amb estelada, senyera o bandera espanyola republicana o monàrquica. Cada un que s'expressi com el seu cor li demani.
 
4- La posició de les entitats sobiranistes
 
L'ANC ha fet un comunicat oficial on diu que si algú "hi assisteix amb banderes" demanen que "portin, com es va fer en les grans mobilitzacions a París després dels atemptats, un llaç negre en senyal de dol". També especifiquen que si es porten "cartells o pancartes (amb el logotip de l'Assemblea o anònims, tant se val), que els missatges siguin de sentit positiu, a favor de la pau i la llibertat i amb el lema 'No Tinc Por'". També animen a ser-hi amb "una samarreta de color blau" seguint la crida que hem fet més d'un centenar de les entitats cíviques del país: #AnemDeBlauPerLaPau.
 
Òmnium no ha parlat de banderes però sí de no portar símbols partidistes, entenent, en aquest sentit, icones de partits polítics.
 
5- Normalitat en un país normal
 
Malauradament Catalunya no és el primer país a rebre atemptats terroristes perpetrats en nom d'Estat Islàmic. Com va passar a França o el Regne Unit, la gent va acudir a les posteriors manifestacions de rebuig amb la bandera del seu país.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
26 d'agost de 2017, 17.13 h

#20 cagarro vomitiu


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
26 d'agost de 2017, 12.35 h

#15 EL COMISARIO PAELLA EN SU HABITUAL TONO CHULESCO Y SALVAVIDAS (sic) PASA DE PONER BOLARDOS PORQUE LO DIGA EL MINISTERIO DEL INTERIOR. AQUI EL "CAMPO DE FUERZA" DEL SEPARATISMO NOS PROTEGERA PORQUE PARA EL JIHADISMO NO SOMOS EJPANHA SINO UNA terra de pau i acollida.

El jefe de los Mossos dijo en su intervención que no tomarían las medida de instalar bolardos en zonas concurridas de gente solo "por si acaso, por postureos, porque aquí hacen no se qué, aquí también"
https://www.republi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Savid fletxa Barcelona
26 d'agost de 2017, 11.47 h

Jo no veig cap relació entre solidaritzar-se per les víctimes de l'atemptat i dir que no tinc por amb la independència. L'estelada té sentit si es tracta d'una manifestació de caire polític, com l'11 de setembre o qualsevol reivindicació contra l'Estat. Però la solidaritat amb els morts i contra el terrorisme no té res a veure amb la política.

En tot cas, caldria fer una segona manifestació amb un lema polític contra les males pràctiques de l'Estat. Aleshores tindria tot el sentit... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU ... ESTACION DE TREN SIN MARQUESINAS Para protejerte de los rayos del sol no te cap ombra fletxa ELS CATALANS I CATALANS SI TENEN POR DESPRES DELS ATEMPTATS TERRORISTAS ISLAMISTAS RADICALS ..JA NO TENEN CAP SEGURATAT
25 d'agost de 2017, 19.17 h

QUI INVITAN VINGUIN ELS ESPANYOLS A LA MANIFESTACIÓ DEL DISSABTE ,, Son PUIGDEMONT
I ADA COLAU , Per lo tan culpeu-los a els dos ..

SERA LA MANIFESTACIÓ Mes Protejida i blindada que mai saixi fet a Catalunya ...i URA MOLTA pOLICIA PER TERRA I AIRE , I MAR ..


Sera macu VEURA BANDERAS de ESPAÑA ESPANYOLES , de Andalucia de Extremadura de MADRID i de altres Paisos Tambe Senyeres i Estelades ..

CATALUNYA ARA SI VIURA EN POR Ja no te ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
APAÑAMELAPELA fletxa II*II Republica Catalana II*II
25 d'agost de 2017, 15.20 h

#16



A LA SANTIAGA, LA ROJIGUARRA EN EL CULO, LA EMBRIAGA
SE PONE LOCA, ES EL ANAL-PATRIOTSMO CULERO ESPAÑATA



Los nazionalistas de la gestaPPo dividiendo a la suciedad de es-patraña.
Se dividen entre paidofilos y pornografos infantiles.

Pero que estais haciendo, Santiaga ?
No teneis bastante con lamer el culo a la gestaPPo ?
Vais a dividir la suciedad ?



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Santi fletxa Barcelona
25 d'agost de 2017, 14.40 h

Los nacionalistas, separatistas en su línea, dividiendo y enfrentando a la sociedad.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
25 d'agost de 2017, 14.02 h

#13

Aragoneses, queridu nazi , IMAM espanyolista , entra a google SPANIEN KAPUT.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Joan Orti fletxa Vinaròs
25 d'agost de 2017, 13.55 h

A París no hi havia una sola pancarta ni una sola bandera ni tant sols la francesa. Crec que hauria d'ésser una mani asèptica sense banderes ni pancartes. Es una mani de dol i contra el terrorisme. Quant haurem d'omplir els carrers de Catalunya serà l'onze de setembre i desprès a votar el 1 d'octubre. Xiulets, aldarulls amb els provocadors, seran una trista imatge de manca de respecta per les víctimes i les seves families.

DIT AIXÒ, i tenint en compta de l'intent de manipular la manif... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
25 d'agost de 2017, 12.38 h

#12 Atentado en Barcelona
La policía belga, a los Mossos: "Sabemos que el imam quiere ir a Barcelona"

http://www.elmundo.es/espana/2017/08/24/599ef54d46163fab178b4584.html

dos errores: la policia belga consulto con la policia regiona, loz mozos de la cuadra en lugar de con el ministerio del interior y los mozos de la cuadra no consultaron con el ministerio del interior sobre este iman. si alguno, o los dos hubieran hechos las cosas bien, estos atentados se habrian evitado. alguien tiene las... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Carles fletxa BCN
25 d'agost de 2017, 12.33 h

Te puedes meter tu Felipe VI por donde yo me estoy pensando y los fascistas españolistas como tú deberían saber ya que una mentira por más veces que la repitas siempre es una mentira


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.