directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Jaume Sobrequés se'n va del PSC per donar suport a Artur Mas

Assegura que entre els socialistes catalans 'no hi ha lloc' per a les 'ànsies sobiranistes'

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'historiador Jaume Sobrequés, militant històric del PSC, ha decidit donar-se de baixa del partit per donar suport explícit a la candidatura d'Artur Mas a les properes eleccions. Sobrequés, que en els darrers mesos s'ha implicat en les consultes sobre la independència i s'ha mostrat crític amb l'actitud dels socialistes catalans, ha comunicat la seva decisió a través d'una carta enviada al president José Montilla en què critica que l''ànima del PSC hagi quedat en segon terme'. Sobrequés ha estat senador i diputat del PSC. La baixa de Sobrequés es produeix l'endemà que hagin transcendit les declaracions de l'expresident Pasqual Maragall afirmant que creu que Artur Mas serà el nou president.
jaume sobrequés, psc, exdiputat, exsenador, socialistes
Comparteix
   


Etiquetes
En declaracions a Catalunya Ràdio i RAC1, Sobrequés ha assegurat que fa aquest pas per 'coherència', tot i que ha descartat entrar a militar a CDC, perquè el 'procés d'enamorament està en una fase molt inicial'. Sobrequés, que va ser diputat al Parlament i senador pel PSC, ha assegurat que el seu 'desamor' i 'allunyament polític' amb els socialistes catalans 've de fa alguns anys' i ha explicat que ara ha decidit donar aquest pas 'per coherència. 'En els últims temps he fet un platejament nítidament sobiranista i independentista, aquest no és el posicionament del PSC i, per tant, el més coherent i el millor és que finalment, després de molts anys d'allunyament, faci el pas', ha dit.

Tot i això, ha explicat que oficialment encara no s'ha donat de baixa al partit, tot i que espera que s'acabi formalitzant en les properes hores.

A més, reproduint les paraules de Pasqual Maragall, Sobrequés ha mostrat el seu suport a Mas perquè creu que 'ara li toca'. 'Per solvència personal, perquè té un ampli suport social', ha explicat, 'i perquè CDC i Mas ha obert un camí que ens ha de portar a la sobirania un dia'. Sobrequés creu que 'millor que mas per liderar aquest procés'. A més, creu que aquest és un procés que 'necessita d'un consens social molt ampli i avui dia qui encarna d'una manera més clara i nítida aquesta representació majoritària és Mas'.

De tota manera, Sobrequés ha deixat clar que, almenys per ara, no es planteja entrar a militar a CDC, ja que 'no seria coherent' ni 'estèticament adequat'. 'Aquest és un procés d'enamorament que està en una fase molt inicial i no estem per casar-nos'. Tot i això, ha afegit que, si li ho demanen, podria prendre part en algun acte de suport al candidat de la federació nacionalista.

A l'abril, en una entrevista a directe!cat, Sobrequés afirmava que la independència és actualment l'opció més 'lògica, coherent i pràcticament l'única'. Quant a l'actitud del PSC i les seves relacions amb el PSOE Sobrequés es mostrava bel·ligerant assegurant obertament que 'els diputats del PSC a Madrid no existeixen' negant que els socialistes catalans tinguin diputats a Madrid que 'defensin coses pròpies de Catalunya'. I afegia: 'Fins que vegi un dia que els 25 diputats voten diferent dels del PSOE, no es podrà dir que el PSC fa política pròpia a Madrid', una situació que no s'ha produït ni tan sols amb la resolució del Parlament sobre la retallada de l'Estatut.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
josep fletxa barcelona
17 de setembre de 2010, 23.56 h

-fer aquesta passa. No 'donar'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
16 de setembre de 2010, 17.36 h

#11 I si aquests últims que esmenta Vostè també fallen, podrà anar amb en Els Maulets, CUP, IC/V, PP, Ciudadanos, Ruiz Mateos, La Falange, etc. etc.. Té un ventall d'opcions amplíssim per triar. Veig que li és facilíssim canviar de camisa i de color.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
16 de setembre de 2010, 17.29 h

#5 Áquest senyor dóna suport a CiU perquè tan independentista és ell com en Mas.... i no parlem d'en Duran que és un espanyol com Déu mana (no dic espanyolista). El què segurament vol Sobrequés, és veure si allà hi pot remenar les cireres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
16 de setembre de 2010, 17.18 h

#3 Amb tot els meus respectes, ja que la decisió és de Vostè, és per a dir-li que no entenc com donen tanta orgue a aquest energúmen de l'exvotant. No té discurs, no aporta mai cap raonament útil sobre el qual discutir o fer debat, el seu cervell només va a pinyó fix o el que és igual, porta unes orelleres com els ases a banda i banda dels ulls que no el permeten veure més enllà. Vaja, que per més raons que pogueu donar-li, el seu cervell tornarà a enganxar amb els mateixos temes,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
josep fletxa tarragona
16 de setembre de 2010, 16.09 h

#11 No oblidis que Verde Aldea, va participar a les primeres el.leccions amb el Pacte Democratic per Catalunya, pero despres sen va anar amb el socialistes de Raventos, segurament Pallach hagues mantingut el Psc Reagrupament, pero es mol posible que no s hagues integrat a CDC.
No obstant aixo no es la cuestio ara de parla del que s hauri fet, el que es tracta de la marcha ARA d en Sobreques, i a mes amb l ARGUMENTACIO, de que marxa a un partit Independewntiste, pues no es CDC, el mes independen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
16 de setembre de 2010, 12.54 h

El recordat Pallach tenía raó, el PSC(Reagrupament) que ell va crear no havía de juntar-se mai amb el PSOE. Els progres intelectuales i benestants del PSC (Congrès, de'n Reventós) van preferir integrar-se en la fusió com un únic PSC de Catalunya, que li ha estat absorvit l' esperit el cos i l ànima pel sector Psoe a Catalunya. En el seu día qui subscriu com militant del partit de'n Pallach, mort aquest i liderat per en Verde Aldea, també me'n vaig anar a Convergència Democràtica d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
josep fletxa tarragona
15 de setembre de 2010, 18.35 h

Al seu dia van anar a CIU, Colom i la Rahola, ja sabem a canvi de que. Este Sobreques tambe li han degut promete alguna cosa, per que si no no s enten.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
15 de setembre de 2010, 18.32 h

Pagant Sant Pere canta. Podria haver posat una excusa més creible, això de dir que marxa a un partit "sobiranista" i que enlloc d´ERC, SCI o Rcat sigui...a CIU....en fí...quin morro.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8 Josep M Pellejà
Josep M Pellejà fletxa [object Object]
15 de setembre de 2010, 17.24 h

Molt be Jaume.
Això serà una riuada cap a CiU


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Joguinejaire fletxa Sabadell
15 de setembre de 2010, 14.04 h

D'acord amb el #5. Si ets en un partit d'Esquerres i no independentista (PSC) i te'n vas perquè no són prou nacionalistes, on aniràs, a un partit d'esquerres i independentista (ERC) o a un de dretes i no independentista (CiU)?

O és que de cop s'ha adonat que no és d'esquerres? De vegades ho fa l'edat.
O potser és pujar al cavall guanyador?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.