directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós assegura que no repetirà el tripartit si no és per convocar un referèndum

Troba 'incongruent' que Montilla no vulgui pactar amb qui defensa camins 'inadequats' després d'haver governat amb independentistes

Comentaris 51  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Pugicercós, ha considerat 'incongruent' que el president de la Generealitat s'hagi tancat ara pactar amb els qui defensin camins 'inadequats' com un referèndum després que hagi governat amb independentistes. En declaracions a Catalunya Ràdio, Puigcercós ha afirmat que no pensa repetir el tripartit encara que sumi si no és per convocar un referèndum d'independència. El líder d'ERC ha destacat que està 'content' de la feina feta per ERC al tripartit, pel 'grau de compliment' d'allò que els republicans s'havien proposat aplicar del seu programa. Ha admès que per convocar un referèndum d'independència caldrà passar per 'l'al·legalitat' perquè l'actual legislació ho fa inviable.
Joan Puigcercós
Comparteix
   


Etiquetes
Joan Puigcercós ha defensat el paper que creu determinant d'ERC en el 'canvi de tendència' i en l'obertura de debats -que ha admès que no se sap com acabaran- que ha viscut el país en els darrers anys. 'ERC fa allò que ningú en aquest país per manca de coratge s'atreveix a fer', ha reivindicat, i ja ha deixat ben clar que té intenció de seguir-ho fent.

Que Montilla tanqués la porta a pactar amb partits que defensin camins 'inadequats' com el del referèndum 'és una de les incongruències' que afirma que no 's'acaben d'entendre' del líder del PSC després que 'ja ha governat amb independentistes'.'No sé si ha estat prou còmode, però se li ha de preguntar a ell', ha afegit, i ha assegurat que ell sí que està 'content' de l'experiència dels darrers anys de tripartit pel 'grau de compliment' de les propostes que ERC volia tirar endavant.

Puigcercós veu 'moviments' de CiU i ICV-EUiA cap al dret a decidir
Ara bé, ha afirmat que ara no repetiria el tripartit en les actuals condicions i que només ho faria per convocar un referèndum d'independència 'digui el que digui Madrid', una condició 'clara i contundent' que no s'ha aventurat a dir si és acceptable per altres partits. En aquest sentit, però, ha constatat que tant CiU com ICV-EUiA han fet 'moviments' en aquesta direcció, que creu que és la que millor encarna l'esperit del 10-J, que tenia com a comú denominador 'la democràcia', és a dir que qui decideix no és 'ni el Tribunal Constitucional, ni el PSOE, ni el PP', sinó Catalunya.

De CiU també ha dit que la darrera legislatura ha 'sobreexcitat' el seu electorat en termes nacionals i 'ara no el poden aturar' cosa que el fa pronosticar que farà passos cap al sobiranisme, com demostra un Felip Puig 'fet un maulet' al Fossar de les Moreres per la Diada reivindicant l'exercici de l'autodeterminació.

Admet que per convocar un referèndum d'independència s'haurà de saltar la legalitat
El líder dels republicans ha admès, però, que per convocar un referèndum d'independència política caldrà passar per un procés 'd'al·legalitat' fins a crear una 'nova legalitat', perquè l'actual 'legalitat tutelada' per Madrid ho fa inviable. En aquest sentit, ha situat entre una de les prioritats d'ERC la d''arrossegar' cap al dret a decidir els partits majoritaris en benefici de la cohesió social del país. També ha advocat per 'saber aprofitar' els instruments legals vigents que 'no s'han de menystenir'. 'Evidentment hi haurà un moment que quan aquest país tingui majoria política s'haurà de saltar la legalitat', ha asseverat.

Ha admès que les situacions internes convulses que ha patit ERC la darrera legislatura 'passa factura' a ERC, perquè la ciutadania vol 'partits sòlids i endreçats' i no formacions en permanent batalla interna. Ha tornat a apel·lar als catalans que 'creien en la viabilitat progressista i democràtica d'Espanya' i que veuen amb 'terror' que, segons ell, no hi ha res a fer.

'El meu objectiu és sumar a l'independentisme gent que no ve de l'àmbit independentista' i no 'criticar els independentistes', ha afegit per evitat polemitzar amb formacions com Reagrupament i Solidaritat Catalana que posen en dubte el sobiranisme d'ERC.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#51

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
quina pena fletxa Barcelona
17 de setembre de 2010, 00.34 h

La força d'ESquerra, ja es veu, una cosa que ja no es pot apuntar con aconseguida

El català pels professors de la universitat catalana, amb vaselinaMarxa enrere en el decret sobre el nivell d'acreditació del coneixement lingüístic del professorat de les universitats catalanes,que rebaixa les exigències. També obligaran un nivell de coneixement de l'espanyol.
Lluny de la primera embranzida sobre l'obligatorietat del català a les universitats catalanes, el Govern ha baixat el to i les ex... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
capsigrany fletxa riumors
16 de setembre de 2010, 11.29 h

venen temps de canvi (CiU) però per tornar enrere. Que passarà amb les lleis que han fet avançar i que CiU i ha posat tantes pegues o ha votat en contra. Llei del cinema, etiquetatge en català, català a la universitat, llei de vegueries, llei de referendum, representació catalana a l'exterior,... Les desenvoluparà o les pararà. Corren perill, cal gent valenta que les tiri endavant


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
Manel fletxa Barcelona
16 de setembre de 2010, 10.07 h

#47 La Vanguardia, que li té més mania a ERC que un culé al Mourinho, no h atingut més remei que admetre que la tendència d'ERC és a créixer, i molt. Malgrat la "cuina" que sempre fa, no ha pogut amagar que les enquestes ja li donen cinc diputats més que tot just abans de l'estiu. Estem amb les mateixes estimacions d'aquest diari de dues setmanes abans de l'1 de novembre, (16 diputats), quan ERC en va acabar treient 21.

Jordi, espero que no et dediquis professionalment a les prediccio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
Jordi Puig fletxa Cardona
16 de setembre de 2010, 09.55 h

Aquesta cançó ja la vam escoltar el 2006. Ara ja no s'ho creu ningú: només cal veure l'hòstia electoral que auguren totes -TOTES- les enquestes publicades fins avui. Afortunadament som a un país on els seus ciutadans recorden allò de "Roma no paga traïdors"...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
Manel fletxa Barcelona
16 de setembre de 2010, 09.10 h

#45 Els convergents unionistes saben que els únics que poden aturar la sociovergència o el Majestic 2 són els d'ERC, per això no paren d'atacar-los i d'intentar fer por amb un nou tripartit que tothom sap que no es repetirà (començant, irònicament, pels mateixos sociates, que per això han fet tornar corrents el Corbacho!).


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Quim fletxa PPCC.
16 de setembre de 2010, 09.04 h

Em pregunto que diran tots els convergents i unionistes disfressat si en la propera legislatura Ciu pacta amb Montilla o pitjor encara amb el PP?. Us imagineu aquest panorama a Catalunya i probablement un govern del PP a madrid amb majoria o majoria absoluta?. Encara us queden ganes de votar als regionates de segona que aquesta vegada no han anat a cal notari i han anunciat que no descarten cap pacte per tal de governar al preu que sigui?, Vosaltres mateixos, però no oblideu que Ciu pot fer qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Manel fletxa Barcelona
16 de setembre de 2010, 08.47 h

#42 Vaja, el Bertran, un altre convergent que s'avergonyeix de ser-ho, que no s'atreveix a defensar la seva estratègia directament (el concert econòmic que ens deixa anar com qui no vol la cosa), i per això es fa passar per exvotant d'ERC.

Doncs jo no tinc per què avergonyir-me de ser d'ERC, és més, cada dia n'estic més orgullós, vist com ha fet avançar el procés cap a la independència!

I si algú creu que amb "arguments" estúpids com que "ERC és el mateix que PSC", sense més, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Miqueló fletxa Siscases
16 de setembre de 2010, 02.25 h

#42 Molt bé Bertran, a part de l'opció majoritària entre els indepedentistes, ERC, n'hi ha per triar i remenar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
16 de setembre de 2010, 01.18 h

ERC és el mateix que PSC i ICV, Tripartit. després de dues vegades és insultant que intentin enganyar-nos una altra vegada, ni boig els torno a votar, de fet desde el 2003 que no ho faig però bé, segons enquestes aquesta és la definitiva perquè ningú sel's creu ja. maleits botiflers traïdors d'Esquerra, al mateix nivell de CiU s'han posat i vinga a justificar-se patèticament! Laporta President II*II ja no valen més Tripartits españols ni Majèstics amb ES!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.