directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 12:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

ERC considera l'1-O una "resposta democràtica" contra l'Estat "immobilista, bloquejador i amenaçador"

"Urnes i referèndum" són l'eina per fer front a un govern del PP

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha definit l'1-O com la "resposta democràtica" a un estat espanyol "immobilista, bloquejador i amenaçador". Així ho ha assegurat en intervenir davant del consell nacional que els republicans celebren aquest dissabte a Barcelona.
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, abans d'intervenir al Consell Nacional
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, abans d'intervenir al Consell Nacional
© Núria Julià

Comparteix
   


Etiquetes
Rovira ha assegurat que les "urnes, la democràcia i el referèndum" són l'eina per fer front a un govern del PP –"amb el suport incondicional" del PSOE i Cs- que "impedeix progressar econòmicament i socialment" Catalunya en recórrer lleis com la de pobresa energètica; que "persegueix, amenaça, menteix i manipula" i que "té forma de clavegueres de l'estat". "Contra tot això estem preparats en forma de resposta democràtica", ha assegurat la número 2 dels republicans. En aquest context, ha lamentat que el govern espanyol vulgui utilitzar el TC "com a primer instrument" per combatre les decisions que es prendran "la pròxima setmana".
 
Combatre l'immobilisme
 
Rovira ha constatat que els republicans volen combatre amb l'1-O "l'immobilisme" i un Estat que "nega el benestar col·lectiu", i que "imposa el bloqueig polític" dels acords a Catalunya. "Un estat que té forma de clavegueres", ha assegurat Rovira posant sobre la taula la comissió d'investigació sobre l'Operació Catalunya al Parlament. "Que ens persegueix, amenaça, menteix i manipula; contra un estat que utilitza tots els seus recursos contra el nostre progrés també tenim preparada una resposta democràtica".
 
Una resposta que "es diu urnes, democràcia, referèndum i 1-O". "I no fallarem", ha assegurat la dirigent republicana davant dels dirigents del seu partit, entre els quals el president del partit i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras. Rovira ha lamentat que el govern espanyol actuï "no només" contra passos de l'independentisme sinó també contra allò que "es bàsic i social per generar oportunitats i cohesió social". I per això ha conclòs que es tracta d'un estat "immobilista, bloquejador i amenaçador".
 
Fer front al Gobierno
 
En aquest context ha recordat que el govern espanyol ha anunciat també està "preparat" per afrontar "les decisions que prendrem la pròxima setmana", ha afegit de cara al ple del Parlament que arrenca dimecres i que previsiblement hauria d'aprovar la proposició de llei del Referèndum.
 
Així, i després de les paraules de la número 2 de Mariano Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría, els darrers dies, la dirigent republicana ha lamentat que l'executiu del PP vulgui fer servir el Tribunal Constitucional "com a primer instrument per aturar la democràcia". "Que les clavegueres de l'Estat arribin també a confondre la divisió de poders elemental i necessària d'un estat democràtic i de dret; contra tot això també estem preparats en forma de resposta democràtica", ha insistit Rovira.
 
"Il·lusionats" per l'1-O
 
Per tot plegat, Rovira ha assegurat que se senten "il·lusionats" de cara el primer diumenge d'octubre i ha assegurat que el referèndum respon "al mandat del 27-S". La republicana ha conclòs que aquesta "resposta democràtica" no és institucional sinó que ve de mans de "la majoria de ciutadans" i per això ha fet una crida a tornar a sortir l'Onze de Setembre als carrers de Barcelona per dir "alt i clar" que Catalunya és "a tocar de la resposta democràtica".
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
mario fletxa Barna
3 de setembre de 2017, 10.13 h

Caminem amb el cap ben alt, amb els pulmons plen d'oxígen perque no ens enterboleixi l'enteniment, amb un paracetamol per tal no ens flaqueigin les cames i els peus ben calçats x començar la MARATÓ de la nostra esperada REPÚBLICA.

JA FALTA POC; NO ENS ENTRETINGUEM AMB COMENTARIS SUPERFLUS. FIL A L'AGULLA COMPANYS!

L'1 Oc. EL VOT AFIRMATIU ENS ESPERA! PER CATALUNYA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
2 de setembre de 2017, 21.10 h






#2




COMPARA-LA AMB LA TEVA MARE O AMB AQUELLA NOVIETA QUE VARES TERNIR ABANS DE DECIDIR-TE PER SER SARASSA, I VEURÀS COM LA MARTA ET SEMBLA MISS UNIVERS 2017.








Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
piscolabis fletxa de pas
2 de setembre de 2017, 19.18 h

#2 idiota


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
2 de setembre de 2017, 17.42 h





MON DIEU, QUE FEA QUE ESTA MUJER


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUERIDU NAZI aragoneses,–-QUERIDU NAZI spain-ratas–––– catalopitecus...............zapustarrastrosos––––– fletxa TALIBANS ESPAÑOLISTAS ........ IMAMS DE UNA españa DESFETA.............JA PODEU DIR..............NO ENS CAMBIARÁN...!!
2 de setembre de 2017, 16.45 h



I encara has estat SUAU amb ells........Marta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.