directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 21:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'oficina Antifrau quasi duplica en vuit mesos les al·legacions de tot el 2016

Entre gener i agost, s'han resolt 160 expedients, el 95% de tot l'any passat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'Oficina Antifrau ha incrementat en vuit mesos un 85% el nombre d'al·legacions respecte a tot l'any passat presentades a iniciatives normatives. Així, entre gener i agost d'aquest any han estat un total 37 recomanacions i/o suggeriments de millora normativa davant les 20 de tot el 2016.
Imatge de l'Oficina Antifrau
Imatge de l'Oficina Antifrau
© Google Maps

Comparteix
   


Etiquetes
Des de la seva creació el 2009, la xifra total se situa en les 121. D'aquestes, 43 han estat a normatives d'ens locals, 39 de la Generalitat i la resta d'institucions internacionals.
 
A més, en l'exercici del 2016, l'estimació de les al·legacions presentades per Antifrau ha assolit un 55%, aconseguint un dels percentatges més destacats dels darrers exercicis. D'altra banda, durant els primers vuit mesos del 2017 s'han resolt 160 expedients, el que suposa el 95% de total de l'any passat, mentre que des de la seva creació, el 2009, se n'han expedit 1.270.

Treball de prevenció
 
El director de l'Oficina Antifrau, Miguel Ángel Gimeno, ha destacat la importància de fer un "treball de prevenció", ja que és "imprescindible per assolir unes institucions impermeables a la corrupció". Segons ha afegit Gimeno, coincidint amb el seu primer any de mandat, la Direcció de Prevenció ha posat les bases "per abordar les bases per abordar l'anàlisi de riscos de corrupció en un àmbit tan sensible com és la contractació pública".
 
A més, aquest any s'han resolt 28 expedients d'investigació en vuit mesos, una xifra que representa el 85% de la mitjana anual (33) de les investigacions finalitzades en el període 2011-2016.

Un 20% més de denúncies rebudes
 
D'altra banda, Antifrau ha rebut 123 denúncies, de gener a agost d'enguany, la qual cosa suposa un increment de més del 20% sobre la mitjana del nombre de denúncies rebudes en el mateix període de temps des de l'entrada en funcionament de l'Oficina Antifrau.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
7 de setembre de 2017, 12.35 h

Gairebé. No "quasi"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.