directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 11:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Responguem al carrer la seva agressió

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

De Salses a Guardamar, demà, per setena vegada consecutiva construirem la mobilització popular més important de l'any a Europa. Així ho acredita el nivell d'inscripcions assolit enguany pels organitzadors de la mobilització de la Diada, més proper al del 2015 que al del 2016, que permet preveure més d'un milió de persones al carrer al centre de Barcelona. És absolutament increïble una manifestació monumental per a la qual cal inscriure's i comprar una samarreta. Som un país únic. Enguany cal respondre sense contemplacions l'intent de l'Estat espanyol de limitar els nostres drets, d'impedir l'exercici de l'autodeterminació. Contra la seva agressió, la nostra mobilització. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
GUARDIANS. Durant mesos han desconfiat de tot i de tothom. Des dels seus llocs d'influència als mitjans de comunicació han dubtat sense descams que això anava de debò. Han encolomat al president, al Govern i a la majoria parlamentària sorgida del 27-S la voluntat d'enganyar i d'anar a unes noves eleccions per interessos espuris. Davant la campanya de les clavegueres de l'Estat no han ofert comprensió i suport sinó, també ells, desconfiança. Era la seva obligació ésser crítics, deien, com si el seu capteniment anés a canviar la voluntat dels de davant. Fa quatre mesos afirmaven que no hi havia res preparat. Santa paciència. Els seus dubtes permanents només han servit, en realitat, per a embrutar la imatge dels qui s'estan deixant la pell i posant la cara per aconseguir la llibertat del país. Estaria bé que els Guardians del Procés reconeguessin ara que estaven equivocats. No passaria res.

INFANTILISME. El matonisme de desaprensiu propi de Xavier García Albiol contrasta vivament amb l'infantilisme d'Inés Arrimadas. La cap de l'oposició (amb permís de Joan Coscubiela, líder in pectore de l'espanyolisme a la cambra) demostra a cada intervenció un nivell intel·lectual francament baix. Clar que, del costat de gent com ara la con-diputada Sònia Sierra o el popular Sergio Santamaría, podria rebre el Nobel de literatura. Si la mateixa nit del 27-S va sortir, eufòrica, a proclamar-se guanyadora i a reclamar noves eleccions, en una de les escenes més patètiques (davant la primera victòria independentista en uns comicis de la història), la de l'aprovació de la Llei del Referèndum d'Autodeterminació, la líder catalana de Ciudadanos va anunciar la interposició d'una moció de censura contra el president Puigdemont. Naturalment, no havia parlat amb ningú de la iniciativa, que va durar menys de dotze hores: ni PP ni PSC volen regalar-nos un ridícul tan intens. Llàstima.

LLIRISME. No tenim perdó possible: aquesta setmana hem gastat tota una tarda sencera escoltant les mostres de solidaritat de l'independentisme en ple amb Inés Arrimadas per l'insult d'una xalada que ningú sap qui és i que no representa ningú, perquè no té cap filiació coneguda. En paral·lel, el tuit racista (un més) del líder del PP a Catalunya contra el regidor barceloní Gerardo Pisarello no rep cap contestació des dels rengles del dependentisme. A la nit, el Telenotícies de TV3 tracta els dos temes conjuntament, posant al mateix nivell l'exabrupte cavernari d'una troll amb el del màxim representant del partit del govern espanyol a Catalunya. De veritat que tanta ingenuïtat m'aclapara. No som com ells, en direu; i respondré que precisament per això som on som. El candor amb què actuem sovint m'aclapara. De moment som molt bona gent, però per a guanyar la llibertat haurem de tenir una mica més de mala llet.

PREPARATS. També aquesta setmana gran, l'aprovació de la Llei de l'Agència Catalana de Protecció Social, la Seguretat Social pròpia, i el desplegament arreu del país de gairebé un centenar i mig d'oficines recaptadores de l'Agència Tributària de Catalunya, són dos indicadors més que l'administració de la Generalitat està preparada per esdevenir la pròpia d'un Estat. Realment, calia el termini raonable d'un any i mig per preparar-ho tot. Ara toca exercir realment com a tal i tot comença també per canviar el xip. Dijous a la nit l'anunci per part dels mitjans catalans de l'acció del TC contra la Llei del Referèndum demostrava que, en el camp de les mentalitats, encara ens falta prou per arribar a ser un Estat: a excepció d'un, tots els altres titulaven com si el Tribunal Constitucional tingués encara potestat a Catalunya per suspendre el Referèndum d'Autodeterminació. Serà en aquestes hores que vivim on es demostrarà si és cert o no.

SOBIRANISTES. De Jordi Évole a Enric Hernández són milers els personatges influents que volen continuar essent-ho, sense posar en perill el seu status econòmic o simbòlic. Aquests dies ha excel·lit per la seva hipocresia un article de Xavier Fina. Un dels problemes principals dels qui rebutgen el Referèndum des del catalanisme, és el d'explicar-nos com es fa per defensar la sobirania del teu país i negar a les seves institucions la capacitat d'organitzar un Referèndum vinculant. De quina manera s'al·lega una suposada manca de garanties democràtiques i alhora s'hi contribueix "denunciant-les" als mitjans de comunicació. Com és possible declarar-se sobiranista i pixar-se al mateix temps sense contemplacions en la sobirania de les institucions del teu país. Tanta contradicció no, si us plau, que m'emociono, encara que no estigui veient l'alcaldessa Ada Colau, aquella que ens garantia urnes per autodeterminar-nos més que l'antiga Convergència, viatjant en metro.

TRES. Ara toca el més difícil, aguantar l'embat de l'Estat, amb tota la seva força coercitiva, durant tres setmanes. Serem capaços. Caldrà mantenir oberts tots els canals d'organització i difusió del Referèndum que faran possible el gran objectiu: que el màxim nombre possible de catalans i catalanes puguin expressar-se el proper 1 d'octubre. La repressió, si sabem superar el seu impacte operatiu sobre el Referèndum d'Autodeterminació pot tenir un paper clarament estimulant de cara a la participació. Ja abans que esclatés tot aquesta setmana, un sociòleg espanyol de referència, Jaime Miquel, augurava un procés de "quebequització": que una part significativa dels votants del No desobeiran les consignes dels seus partits de referència i acudiran a les urnes, fins a preveure una participació d'uns tres milions d'electors dels pocs més de cinc del total del cens català. Així que, resistir és guanyar. Som-hi.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.
Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
CASTELLER fletxa Tarragonès
10 de setembre de 2017, 13.37 h

Tots sabem quin nivell tenen els capdavanters d´ens espaÑolistes, molt aferrats en política franquista, i MOLT POC COMPETENTS EN LA RESTA. Podriem resumir-ho en què tenen MOLTA BOCA, PERÒ MOLT POCA INTELIGÈNCIA.
I això també es pot extrapolar als nostres Trolls que s´arrosseguen per aquí. Tots els coneixem per LES RUCADES QUE DIUEN i per la POCA MADURESA MENTAL. No cal dir noms ...

Mentres ells diuen bajanades, els catalans els donem lliçons sense parar.
L´ONZE DE SETEMBRE SERÀ UN... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
10 de setembre de 2017, 12.33 h

QUERIDOS NAZIS

¿VAIS YA TENIENDO RESPUESTAS A VUESTRA PREGUNTAS DE COMO SE IMPEDIRIA LA CHARLOTADA?'

¿VAIS HACIENDO ACOPIO DE FORTASEC Y VALIUM PARA LA FRUSTRACION?

¿¡ESTAIS HACIENDO UNA CAJA DE RESISTENCIA PARA PAGAR LAS MULTAS? ¿os habeis dado de baja del diario ara por no publicar propaganda del butifarrendum?


JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
QUERIDU NAZI aragoneses,–-QUERIDU NAZI spain-ratas–––– catalopitecus...............i d'altres .... fletxa TALIBANS ESPAÑOLISTAS ........ IMAMS DE UNA españa DESFETA.............JA PODEU DIR..............NO ENS CAMBIARÁN...!!
10 de setembre de 2017, 09.25 h



El batlle de Valls ha dit que la democràcia al estat espanyol està en perill........

JO PENSO QUE FA MOLT DE TEMPS QUE LA DEMOCRACIA NO LA PRACTIQUEN . Es mes MENTEIXEN de una forma flagrant quant diuen (de entres altres coses) que Catalunya no ha volgut dialogar........... PRO AIXÒ QUE ES......?


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
QUERIDU NAZI aragoneses,–-QUERIDU NAZI spain-ratas–––– catalopitecus...............i d'altres .... fletxa TALIBANS ESPAÑOLISTAS ........ IMAMS DE UNA españa DESFETA.............JA PODEU DIR..............NO ENS CAMBIARÁN...!!
10 de setembre de 2017, 09.19 h



Resposta a tanta trepitjada.........11/9 PLE A BASÀ i 1/O URNES PLENES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
CASTELLER fletxa Tarragonès
10 de setembre de 2017, 08.48 h

Per més que alguns Trolls s´encaparrin en voler reconduïr els catalans a la cleda medieval espaÑola, nosaltres ja hem pres la decissió d´escindir-nos, o al menys de votar l´escissió, i NO ENS FAREM ENRERE, HI TENIM MASSA A PERDRE !
El colonialisme espaÑol és vida pels corruPPtes i PParàsits. Catalunya se´n vol desvincular. Fins i tot Los Ángeles deixa de celebrar el dia del descobriment del 12-O, ara celebra el Dia dels Pobles Indígenes, tot el contrari que espaÑa, que encara vol... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
10 de setembre de 2017, 07.31 h


Sàpiguen els espanyols que molts catalans que mentre l'economia catalana estigui ofegada per l'espoli espanyol, ens hem buscat la vida a l'estranger, encara que físicament no podem ser a Barcelona demà, hi serem d'esperit i de cor.

I sàpiguen també que si hi ha agressions o violències per part de l'estat, farem mans i mànigues per anar a Catalunya a defensar lo nostre. Jo encara no he fet vacances aquest any per si aquest "octubre calent" he de baixar a Barcelona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.