directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

La premsa internacional es volca en la cobertura de la Diada del "compromís"

Diaris d'arreu del món com el 'Financial Times', 'Le Figaro' o el 'New York Times' es fan ressò de la concentració d'aquest dilluns com a prèvia de l'1-O

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

ACN Brussel·les .- Diversos mitjans internacionals avancen aquest dilluns que centenars de milers de persones sortiran al carrer per la Diada per donar suport a la independència de Catalunya. El 'Financial Times' destaca que la manifestació se celebra a només tres setmanes d'un referèndum "que amenaça d'abocar el país a una crisi" i explica que poder organitzar-lo físicament dependrà, en part, de la reacció de centenars d'alcaldes catalans, oficials de policia, funcionaris i voluntaris "que hauran de triar si s'arrisquen a mesures legals per ajudar". Per la seva banda, el britànic 'The Guardian' també fa referència a l'assistència prevista a la manifestació i assegura que tot i que es reuniran a tot Catalunya "per recordar una desastrosa derrota", en referència a la caiguda de Barcelona el 1714, "molts d'ells esperen que una victòria igualment transcendental no sigui massa llunyana".
'Financial Times' sobre la Diada
'Financial Times' sobre la Diada

Comparteix
   

"Des de 2012, l'esdeveniment s'ha convertit en un assumpte clarament polític per a aquells que busquen la secessió de Catalunya d'Espanya: una celebració en part festiva, en part de concentració i en part de protesta", assegura la corresponsal del diari a Madrid, Sam Jones. Segons destaca, la Diada d'aquest any "tindrà encara més càrrega del que és habitual". El text recull també l'opinió del vicepresident de Societat Civil Catalana, Álex Ramos, que assegura que "l'ANC i altres han cooptat la Diada per als seus propis interessos propagandístics".
 
'Le Monde' destaca en el titular que els ajuntaments catalans estan "sota pressió per al referèndum d'autodeterminació" i explica en l'article que no tots els representants locals elegits "el segueixen". Respecte a la Diada la periodista que signa la peça assegura que els independentistes organitzen aquest dilluns "la seva primera gran mostra de força a Barcelona". 'Le Figaro' afirma que la d'enguany "no serà una simple demostració de força" i recorda també que la mobilització se celebra 20 dies abans de l'1 d'octubre. "Centenars de milers de secessionistes ompliran dues artèries al centre de Barcelona per afegir un ingredient a un combat institucional i legal: el pes del carrer", recull el text.
 
El prestigiós setmanari europeu 'Politico', que ha seguit molt de prop els esdeveniments a Catalunya dels darrers dies, analitza en un article aquest dilluns 'El que té a perdre Espanya si Catalunya s'independitza'. En diverses infografies es mostren dades com ara que el PIB representa el 20,1% de tot l'Estat (dades de 2015), que les exportacions sumen el 25,6% del total (dades de 2016) o que el 23,8% dels turistes estrangers que van visitar Espanya l'any passat van fer-ho a Catalunya. Fins i tot es calcula que d'independitzar-se Catalunya, Espanya perdria el 5,6% dels votants de Rajoy. Durant el cap de setmana el setmanari europeu va publicar també un article dedicat a la Diada en el qual es recopilen imatges de les cinc últimes manifestacions. El rotatiu remarca que "independentment de si els nacionalistes aconsegueixen la secessió d'Espanya, ja han aconseguit alguna cosa: ser campions de mobilitzacions pacífiques i acolorides". L'article va tenir milers de comparticions a les xarxes socials. Entre els que van repiular-ho hi ha eurodiputats com el letó Artis Pabriks, del partit popular europeu. 
 
El canal 'Al Jazeera' publica l'article 'Les falses notícies, les amenaces i el referèndum fan ombra a la Diada'. En el text es fa referència als encreuaments d'informació dels darrers dies amb motiu de la investigació policial arran dels atemptats, així com a la notícia d''El Periódico' sobre el suposat avís de la CIA. També s'explica el registre per part de la Guàrdia Civil "d'impremtes sospitoses de produir les paperetes" del referèndum i que Madrid "ha amenaçat" d'enviar la mateixa Guàrdia Civil per impedir el vot l'1 d'octubre. Respecte a la Diada el mitjà assegura que es preveu que prop de dos milions de persones omplin els carrers de Barcelona aquest dilluns "a mesura que continuen les tensions per un referèndum sobre la seva independència".
 
L'agència France Presse (AFP) informava diumenge que els independentistes esperen que la Diada d'enguany "sigui l'última abans de trencar amb Espanya" i recordava que "des del 2012 la demostració anual ha atret entre mig milió i 1,8 milions de persones". El canadenc 'National Post' titula el seu article de diumenge 'Espanya ja és un altre país per a molts a Catalunya'. El mitjà recull que el desafiament que enfronta Espanya "va més enllà d'aturar els plans dels polítics separatistes" per celebrar un referèndum. En aquest sentit assegura que milers de catalans "ja se senten com si visquessin en un altre país" i es passeja per Sabadell per recollir diverses veus de ciutadans que expressen el seu punt de vista sobre separar-se d'Espanya.
 
Fa només uns dies, el corresponsal del 'New York Times' Raphael Minder escrivia: "El dilluns, dia nacional de Catalunya, s'espera que centenars de milers de ciutadans independentistes surtin als carrers de Barcelona en una mostra de força". Minder assegurava en l'article que tot sembla una recepta "d'una crisi política imprevisible i caòtica que amenaça d'impulsar Espanya a un territori desconegut, ho és".




COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Has de posar el teu nom fletxa Has de posar la teva poblacio
11 de setembre de 2017, 19.24 h

#7 idiota


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
11 de setembre de 2017, 17.48 h


Cuando veo en el video tanta gente junta y me acuerdo de los 4 gatos que nos manifestamos el dia de la Raza, 12 Oct., me entra un canguelo que siento como la diarrea se me desliza por la pernera de los pantalones , hacia abajo. No puedo salir de casa porque dejaria un rastro de mierda a mi paso.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Has de posar el teu nom fletxa Has de posar la teva poblacio
11 de setembre de 2017, 17.35 h

#5 filldelagranputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
11 de setembre de 2017, 17.20 h

QUIEN DECIDIO LA RENDICION DE BARCELONA EN 1714 FUERON LOS TRES COMUNES DE CATALUÑA, QUE ERAN LA DIPUTACION, EL CONSEJO DE CIENTO Y EL BRAZO ARMADO. VER LINK DEL TEXTO ORIGINAL EN CATALAN ANTIGUO..
.
https://ca.wikisource.org/wiki/Preg%C3%B3_del_Tres_Comuns_de_Catalunya_el_11_de_setembre_de_1714

EN ESTE PREGON EN EL CATALAN DE LA EPOCA, MUY PARECIDO AL ESPAÑOL, ANTES DE POMPEU FABRA SE INVENTASE "algo" MAS DIFERENCIADO, SE INDICA QUE SE PRESENTEN A LUCHAR Y QUE SI UNA HORA DESPUES DE ESE PRE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2

Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 de setembre de 2017, 15.19 h


La premsa internacional podrà comprovar com un merda de constitució feta quan encara Franco estava calent al cadafal, és l'única EXCUSA que tenen els franquistes espanyols per negar-se respectar la voluntat de tot el poble català.

Que malament que quedarà l'estat espanyol davant de tot el món! Tothom veurà que Franco en realitat encara és viu, per als espanyols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.