directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El món municipal es conjura amb la Generalitat: "Avui hi som tots, i tots som un"

Més de 700 alcaldes exhibeixen el seu compromís amb el referèndum de l'1 d'octubre

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

CRÒNICA | Joan Solé @JoanSole_ .- Les escenes eren molt similars a les de l'octubre del 2014 quan 800 alcaldes del país varen lliurar personalment al Palau de la Generalitat les mocions de suport a la consulta del 9N. La diferència de la jornada d'avui, però, és substancial: la votació de l'1 d'octubre serà vinculant.
Els 700 alcaldes acompanyen el president de la Generalitat, Carles Puigdemont
Els 700 alcaldes acompanyen el president de la Generalitat, Carles Puigdemont
© @govern

Comparteix
   


Etiquetes
Si l'Estat ha de quedar-se amb algun missatge de l'acte d'avui, aquest és de la d'un món municipal compromès incondicionalment amb les institucions que defensen el dret a decidir. El canvi de protagonistes, el president de la Generalitat és Carles Puigdemont i l'alcaldia de Barcelona és en mans d'Ada Colau, constaten que el moviment independentista no és, en cap cas, personalista. Poden canviar els polítics, però la determinació del moviment segueix intacte.
 
No és un partit polític ni tampoc un líder qui ha encetat aquest procés cap a la independència de Catalunya, és més d'un milió de persones al carrer que cada 11 de setembre, des de l'any 2012, defensen el seu dret a esdevenir un Estat. No és egoisme, és una ferma disposició per tenir una societat responsable d'escollir uns governants que són propietaris únics dels seus encerts i els seus errors. És un país que avui ha contemplat com més de 700 alcaldes eren rebuts per l'alcaldessa de Barcelona que, a diferència dels convocants, no ha signat cap decret de convocatòria però ha esperonat els principals representants dels pobles i ciutats de Catalunya perquè davant un Estat "incapaç" de dialogar i donar resposta política aposta per la "intimidació" contra els polítics i els mitjans de comunicació mentre "desenganxa" cartells, s'uneixin en la defensa en comú de la llibertat d'expressió. "Som aquí per mostrar solidaritat i fer una denúncia, destacar els punts ferms que ens uneixen com el compromís al dret a decidir mitjançant un referèndum.
 
Colau, que ha defensat el referèndum firmant la carta que conjuntament amb Puigdemont, Junqueras i Forcadell han reclamat a Rajoy que escolti per enèsima vegada el 80% del poble català que vol votar, ha donat la paraula a l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, que el 21 de setembre encetarà la ronda de cites a declarar que la fiscalia ha presentat als caps municipals: "Posem els locals municipals a disposició per poder votar, la seva reacció empetiteix l'Estat espanyol i fan més gran la nostra causa. Ens estem jugant el nostre present pel futur dels nostres ciutadans".
 
Les intervencions de l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, també notificada i disposada a "prendre partit" per defensar els drets dels ciutadans enfront de les "restriccions" de l'statu quo i un marc jurídic "sovint al servei d'una minoria", juntament amb el clam en defensa de les llibertats perdudes fa tres segles de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, la plaça Sant Jaume ha viscut un breu descans a l'espera que el president i el vicepresident de la Generalitat, acompanyats per la presidenta del Parlament, anessin a buscar els més de 700 alcaldes reunits a les portes de l'edifici de l'Ajuntament. Imatge pel record, el cant dels Segadors segella el vincle entre el món local i nacional que caminen junts en direcció el Palau de la Generalitat.
 
"Som peça clau pel referèndum", assegura Junqueras. El vicepresident era el primer a intervenir per conscienciar que aquest referèndum s'ha convertit en una defensa de les llibertats "fonamentals": "La democràcia ens apel·la a tots, som tots els qui estem cridats a defensar el dret a vot, votant". Miquel Buch, president de l'Associació de Municipis de Catalunya, sempre inspirat en la discursiva, assenyalava els presents, "avui hi som tots, i tots som un". Els aplaudiments acompanyaven un missatge carregat de fermesa, "no tenim por, i no farem un pas enrere perquè l'1 d'octubre es pugui votar. Temen la nostra determinació. Quan d'aquí a uns anys ens preguntin "avi, tu què vas fer l'octubre? Diré que ens la vam jugar, ens vam arriscar el que feia falta".

 
"Que no subestimin la força del poble de Catalunya"
 
Després d'una setmana marcada pel tancament dels webs del referèndum, requisar revistes, impedir actes i enviar requeriments als mitjans, el president de la Generalitat s'ha pronunciat davant del món municipal reconeixent la valentia dels alcaldes i les alcaldesses, "No us vau deixar arronsar per les primeres amenaces, sabent que en vindrien de noves, no us han tremolat les cames amb la citació de la Fiscalia. I arribem a l'1 d'octubre com el que volem ser, una democràcia, un país lliure on la gent es pugui expressar amb normalitat". El referèndum no conviu amb un debat al voltant del 'Sí' i el 'No', l'Estat ha concretat la cruïlla en una lluita per la defensa de la democràcia: "defensem les llibertats fonamentals, la resposta per fer-ho és més llibertat i democràcia. Som un país que davant la provocació regala un clavell, canta. Ho fan perquè som una comunitat unida i cohesionada. Us temen perquè hi sereu allà i perquè els veïns seran amb vosaltres".
 
El cant dels Segadors a cappella ha tancat una jornada de cohesió imprescindible pels dies previs a la votació, la pressió serà intensa i només la capacitat de resistència farà que no prohibeixin les urnes.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
16 de setembre de 2017, 21.57 h

#14






#EMPAPAREM !





TOTS A UNA











II*II VISCA LA REPUBLICA CATALANA LLIURE DE
PARASITS ESPANYOLS















Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Miguel Romualdo ¡ NO-NO tenemos MIEDO !!! ... ¡¡¡ a los MATONES-ZOQUETES-sepaRATAS-de-ALCANTARILLAS-y-CLOACAS !!!... ... ... ... fletxa ... ... ... SENSE-cap-mena-de-POR !!!! ... dels MATONS-CEBALLUTS-sepaRATES-de-EMBORNALS-i-CLAVEGUERES !!! ... ... ... ...
16 de setembre de 2017, 21.31 h





NO, NO TENGO MIEDO.



YO SOY MUUUUUUUY VALIENTE.



UN DIA DE ESOS ME ENFRENTARÉ AL CHULO MATÓN DE FIGUERES Y LE PARTIRÉ LA CARA, LUEGO LE TROCEARÉ Y IRÉ A TIRAR SUS TROZOS AL VERTEDERO, . . .


LO JURO POR EL PUTÓN DE MI MADRE !!



YO NO TENGO MIEDO A NADA, SÍ, LO JURO POR MI PADRE (que el muy marica, se fue a por tabaco y no volvió, quedando mamá sola, por lo que hubo de dedicarse a la prostitución de carretera)


No, noo NO NOO NO TENGO MIEDO, LO JURO POR LA LUZ DE MIS OJOS... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Miguel Romualdo ¡ NO-NO tenemos MIEDO !!! ... ¡¡¡ a los MATONES-ZOQUETES-sepaRATAS-de-ALCANTARILLAS-y-CLOACAS !!!... ... ... ... fletxa ... ... ... SENSE-cap-mena-de-POR !!!! ... dels MATONS-CEBALLUTS-sepaRATES-de-EMBORNALS-i-CLAVEGUERES !!! ... ... ... ...
16 de setembre de 2017, 21.25 h



~~~###@@@###~~~~

.............................................................................................................................................................................
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&



NO TANGO , perdon, quiero decir NO TENGO ~~~~


M~I~E~D~O !!!!!!!!


NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO



DE LOS MATONES NO TENGO MIEDOOOOOO



SOLO LE TENGO MIEDO A MI MADRE , QUE CUANDO ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
ERC fletxa BCN
16 de setembre de 2017, 20.02 h

#11 trolls ya podeis quedaros el foro para vosotros, pero ya hemos decidido de que lado estamos, ir repitiendo lo que vosotros querais que pasamos de vosotros y vamos a lo nuestro

Tu ya me entiendes verdad?
Eso de lo que no se puede hacer ni comentar en las dictaduras, verdad que sabes a que me refiero,eh? eh?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
¡¡¡ NO-NO tenemos MIEDO !!! ... ¡¡¡ a los MATONES-ZOQUETES-sepaRATAS-de-ALCANTARILLAS-y-CLOACAS !!!... ... ... ... fletxa ... ... ... SENSE-cap-mena-de-POR !!!! ... dels MATONS-CEBALLUTS-sepaRATES-de-EMBORNALS-i-CLAVEGUERES !!! ... ... ... ... :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
16 de setembre de 2017, 19.06 h

#6 ...La Guàrdia Urbana de...Barcelona [=ESPAÑA] !!!

REQUISA material-de-propaganda-DELICTIVA !!!

...pel COP-de-ESTAT del "1-O" !!!

d'una paradeta del PDeCAT...

...al Mercat de Sant Antoni de BCN [=ESPAÑA] !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
QUERIDU NAZI aragoneses,–-QUERIDU NAZI spain-ratas–––– catalopitecus...............i d'altres .... fletxa TALIBANS ESPAÑOLISTAS ........ IMAMS DE UNA españa DESFETA.............JA PODEU DIR..............NO ENS CAMBIARÁN...!!
16 de setembre de 2017, 15.45 h

#2

Spain-RATES...... Si el que hi ha rera teu, es com tu o pitjor, JA HO TENIM GUANYAT........


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
QUERIDU NAZI aragoneses,–-QUERIDU NAZI spain-ratas–––– catalopitecus...............i d'altres .... fletxa TALIBANS ESPAÑOLISTAS ........ IMAMS DE UNA españa DESFETA.............JA PODEU DIR..............NO ENS CAMBIARÁN...!!
16 de setembre de 2017, 15.44 h

#5

Zoquete.... Aixó....NO---NO....TENIM POR........


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
QUERIDU NAZI aragoneses,–-QUERIDU NAZI spain-ratas–––– catalopitecus...............i d'altres .... fletxa TALIBANS ESPAÑOLISTAS ........ IMAMS DE UNA españa DESFETA.............JA PODEU DIR..............NO ENS CAMBIARÁN...!!
16 de setembre de 2017, 15.43 h



!! QUINA FORÇA...!! .....AIXÒ NO HO PARA NINGÚ...........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
QUERIDU NAZI aragoneses,–-QUERIDU NAZI spain-ratas–––– catalopitecus...............i d'altres .... fletxa TALIBANS ESPAÑOLISTAS ........ IMAMS DE UNA españa DESFETA.............JA PODEU DIR..............NO ENS CAMBIARÁN...!!
16 de setembre de 2017, 15.38 h

#6

SI...SI...VOTAREMOS, PARA QUE LOS LADRONES DEL GOBIERNO , NO NOS ESPLOTEN MÀS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
¡¡¡ NO-NO tenemos MIEDO !!! ... ¡¡¡ a los MATONES-ZOQUETES-sepaRATAS-de-ALCANTARILLAS-y-CLOACAS !!!... ... ... ... fletxa ... ... ... SENSE-cap-mena-de-POR !!!! ... dels MATONS-CEBALLUTS-sepaRATES-de-EMBORNALS-i-CLAVEGUERES !!! ... ... ... ... :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
16 de setembre de 2017, 15.21 h

#5 ...[=el magistrat emèrit del TS aposta per "deixar" que els SSepaRATES vagin a "votar"(¿?) l'1-O perquè..."el BUTIFARRèndum NO-NO s'ajusta a la LEGALITAT-autonòmica, Ni-Ni ESPAÑOLA, Ni-Ni internacional". "S'hi posin com s'hi posin els sepaRRATES, o passi el que passi, el BUTIFARRèndum NO-NO té cap VALIDESA !!! en l'àmbit de la "Comunitat-Internacional"...]...

HUAH, HUAH, HUAH !!! ... QUIN FART de RIURE !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.