directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Diverses personalitats reivindiquen el paper d'ERC en l'extensió de l'independentisme

En un manifest impulsat per Oriol Junqueras i Joan Manuel Tresserras · Els signants defensen que 'tornar a la dicotomia autonomista de CiU i PSC abocaria el país a un retorn al passat'

Comentaris 91  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 23 vots )
carregant Carregant

Davant de l'ampli sentiment de desafecció amb l'Estat espanyol i el creixement de l'oferta de partits independentistes a les properes eleccions, l'eurodiputat d'ERC, Oriol Junqueras, i el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, han impulsat un manifest signat una trentena de personalitats en què defensen la tasca d'ERC per configurar 'un tercer espai polític rellevant' enfront de la 'dicotomia autonomista de CiU i PSC'. En el manifest, que ja ha revelat de bon matí directe!cat, reivindiquen el paper dels republicans en el 'desacomplexament del sobiranisme' i es mostren convençuts que 'el projecte sobiranista és l’únic capaç d’il·lusionar el poble de Catalunya' i per això comparteixen la necessitat de condicionar els pactes de Govern a la convocatòria d'un referèndum per arribar a ser 'un nou Estat integrat a la Unió Europea'.
Entre els signants, hi consten la poeta Montserrat Abelló, el crític d'art Vicenç Altaió, l'escriptor Sebastià Alzamora, el cineasta Francesc Bellmunt, l'escriptor Alfred Bosch, l'advocat Josep Cruanyes, l'actor Joel Joan, l'editor de Dux Editorial Josep Maria Vall i els escriptor Jordi Llavina, Maria Mercè Roca i Vidal Vidal, entre d'altres.

Defensa d'una tercera via independentista i de la presència al Govern
El manifest se centra en la defensa del paper d'ERC davant de la bipolarització de la política catalana entre el 'nacionalisme conservador de CiU' i l''esquerra sucursalista del PSC' a més de posar en valor la normalització de l'independentisme i la introducció de debats importants com el dèficit fiscal o el dret a decidir.

En un moment en què la participació dels republicans en el segon tripartit és qüestionada per una part dels seus mateixos votants, es defensa la tasca feta al Govern emparant-se en la 'complexitat' de governar en coalició i amb el suport electoral limitat i raonen 'no hi ha opció política amb veritable voluntat transformadora que renunciï a l’assumpció de les màximes responsabilitats'.

Tornar a la dicotomia autonomista de CiU i PSC abocaria el país a un retorn al passat
Davant la crisi econòmica i el descrèdit de la política alerten del risc de tornar 'a la dicotomia autonomista de CiU i PSC' que 'abocaria el país al passat'. Creuen que un cop l'Estat espanyol i el Tribunal Constitucional espanyol (TC) 'han fixat els límits al nostre autogovern' ha arribat el moment de 'pronunciar-nos sobre la configuració política de la Catalunya del segle XXI'.

Per tal d'il·lusionar el país en un moment de desencís aposten per 'emprendre el camí cap a la plena sobirania' fent partícip a la ciutadania d'un projecte 'històric de transformació social i d'emancipació i constitució nacionals'. 'Som independentistes i demòcrates', proclamen, i comparteixen la necessitat de condicionar els futurs pactes postelectorals a la convocatòria d'un referèndum per donar la veu al poble perquè 'manifesti la seva aposta de futur'.

Personalitats vinculades a organitzacions extraparlamentàries també ultimen un altre manifest
Diverses personalitats vinculades a organitzacions de l'esquerra independentista extraparlamentària perfilen una declaració de suport al candidat d'ERC, Joan Puigcercós, com a vot útil de l'independentisme d'esquerres. La declaració, que fa mesos que va ser proposada a ERC i que es faria pública pròximament, la promouen personalitats vinculades a organitzacions extraparlamentàries com les EPM, el PSAN, la CUP i l'MDT, entre altres, que, malgrat les discrepàncies estratègiques i polítiques amb ERC, consideren que per ara la candidatura que lidera Puigcercós és l'eina parlamentària referent i més útil de l'independentisme d'esquerres.

En la declaració, que es titularia Entesa per la llibertat, els impulsors volen propiciar també que tots els diputats independentistes que surtin del 28-N consensuïn una estratègia parlamentària per avançar cap a la independència política de Catalunya ni que sigui trencant amb la legalitat espanyola.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#91
alfond fletxa santes creus
18 de setembre de 2010, 13.46 h

Es injust i de poc "intel·lectual" posar en el mateix sac en Laporta i Reagrupament. A Reagrupament estem fent una feina seriosa des-de fa mes de tres anys, tenim un programa: http://reagrupament.cat/reagrupament/documents/documents_segona_assemblea on està perfectament marcat el nostre full de ruta per l'endemà de la independència.

Reagrupament MAI ha dit que declararà la independènc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#90
maite fletxa barcelona
18 de setembre de 2010, 13.46 h

Senyor d'esquerra. Vosaltres heu permes que fos president un gestor de l'empresa Espanya a la sucursal de Catalunya. Si haguessiu treballat per que aquest pais nostre guanyes amb sobirania, ara us votariem tots. Com que no ha estat aixi amb 8 llargs anys, ara votare Reagrupament, i no soc sola, perque em garanteix que no formara part de cap govern autonomista, i perque em mereixen confiança. Salut i independencia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#89
Quim fletxa PPCC.
18 de setembre de 2010, 13.06 h

El meu vot per ERC que s´està demostrant cada dia més com l´únic vot independentista seriós i útil davant dels regionalistes de segona Ciu, els nacionalistes espanyols del Psc-psoe, el clubs de fans del Laporta i Carretilles i els feixistes del PP i els seus aliats. La realitat és la que és i sense ERC no hi haurà independència això ho saben fins i tot els de la caverna des-informativa intoxicant a qui molts dels que es diuen i disfressen d´independentistes els hi fan el joc. Vergo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#88
llorenç fletxa Rupit
18 de setembre de 2010, 12.40 h

Hi ha de tenir memòria, de les coses que es diuen, perquè després passant comptes

http://www.directe.cat/article/ridao-matisa-ara-que-el-dret-a-decidir-no-es-condicio-derc-per-pactar-17148


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#87
llorenç fletxa Rupit
18 de setembre de 2010, 12.34 h

Curiosa entrevista del Sr Puigcercós a l’agost, ara resulta que canvia el discurs?, no serà que es només perquè, ja comença la campanya, i després ja veurem el que fem, lleig, molt lleig, dir les coses que convenen, no les que es creuen.

http://www.avui.cat/cat/notices/2009/08/joan_puigcercos_8220_saura_ha_de_triar_entre_els_mossos_o_tocar_els_bongos_8221_67613.php

llegiu-la sencera, no te pèrdua, es contradiu ell mateix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#86
llorenç fletxa Rupit
18 de setembre de 2010, 11.58 h

Benvolguts amics d’Esquerra, però si no hagués estat perquè ICV, va entra al govern, no hauríeu fet res, de res, vosaltres i els sociates no sumàveu prou escons, i la veritat amb ICV en el govern, quina por, Qui ha controlat el govern la majoria de vegades a estat ICV no vosaltres, baixeu del núvol, que ja va se’n hora, i comenceu a treballar per el País, no per al Partit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#85
18 de setembre de 2010, 11.35 h

Voler maquillar els 8 anys de tripartit espanyolista és més que lloable.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#84
18 de setembre de 2010, 11.05 h

ERC ha entrat de ple en el joc autonomista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#83
18 de setembre de 2010, 10.53 h

En el full de ruta d'ERC es proposa un referèndum d'independència que l'Estat Espanyol no autoritzarà. El vol útil és Solidaritat per una declaració unilateral d'independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#82
Mònica fletxa Barcelona
18 de setembre de 2010, 10.18 h

ERC ha aconseguit normalitzar l'independentisme i arrossegar les altress formacions polítiques cap a postures de sobirania que fins fa poc eren inconcebibles (CiU parlant de concert econòmic??, PSC votant la llei del català al cinema??) Per mi Esquerra tenen tota la credibilitat i els hi faré costat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.