directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 06:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Comissió de la Dignitat torna a demanar aquest dissabte a Madrid l'anul·lació del judici a Companys

L'acte haurà de fer-se al carrer ja que Esperanza Aguirre no ha facilitat l'accés a l'edifici

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La Comissió de la Dignitat ha convocat aquest dissabte a les 12 del migdia una concentració a la Puerta del Sol de Madrid per reclamar la nul·litat del judici que va condemnar a mort l'expresident de la Generalitat Lluís Companys, assassinat fa setanta anys. L'acte tindrà lloc davant la seu de la presidència de la Comunitat de Madrid, antiga Direcció General de Seguretat, on va ser detingut després de ser deportat per la policia alemanya, i posteriorment vexat i torturat. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguierre, no ha facilitat (vegeu carta) que l'acte es pogués fer a l'interior de l'edifici.
madrid, puerta del sol
© http://www.flickr.com/photos/neatonjr/541064724/

Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
El Congrés va rebutjar aquest dimecres amb els vots del PP i del Grup Socialista una iniciativa d'ERC per anular el seu judici i reparar el seu honor. Han confirmat la seva assistència respresentants de CDC, ERC i Solidaritat Catalana.

A l'acte hi participaran, entre altres, l'escriptor Ignasi Riera i representants d'entitats memorialistes catalanes i de l'Estat. La concentració coincideix amb el 70è aniversari del seu pas per la Direcció General de Seguretat, on va estar fins el 2 d'octubre de 1940, i vol retre homenatge també a tots els detinguts que van ser torturats en el transcurs del franquisme a l'actual presidència de la Comunitat de Madrid.

Negativa d'Esperanza Aguirre
Segons la Comissió de la Dignitat, l'acte no s'ha pogut celebrar a l'interior de l'edifici per la negativa de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre. Un cop finalitzi, es farà una ofrena floral en memòria del president de Catalunya. Companys és l'únic president democràtic d'Europa assassinat. El 13 d'agost de 1940 va ser detingut per la Gestapo a petició de les autoritats franquistes i va morir afusellat el 15 d'octubre de 1940 al fossar de Santa Eulàlia del castell de Montjuïc.

El Congrés dels Diputats va rebutjar aquest dimecres l'última iniciativa per anul·lar el seu judici, presentada per ERC. El Grup Socialista i el PP van votar en contra de la proposta dels republicans, que reclamaven la modificació de quatre lleis, començant per la de la memòria històrica, perquè el judici al president de la Generalitat quedi anul·lat de ple dret.

El diputat Joan Tardà va recordar al govern espanyola que 'per molt que passin els anys' la reivindicació per la nul·litat del judici del president de la Generalitat 'no es difuminarà'. 'És absurd que pretenguin posar tanques a aquesta demanda', va dir, 'perquè va unida a la democràcia i ha quedat assentat internacionalment que els crims contra la humanitat no prescriuen ni poden quedar immunes'.

Els socialistes, en canvi, mantenen que la declaració 'd'il·legitimitat' de totes les sentències polítiques dictades pels tribunals franquistes que consta a la llei de la memòria històrica ja inclou la nul·litat d'aquells judicis, i per tant també el de Companys. Segons el diputat del PSC Francesc Vallès, no calen modificacions de noves lleis per declarar una nul·litat que ja queda inclosa en la interpretació del text actual.

El diputat del PP Jorge Fernández Díaz va fer un altre tipus de discurs i va assegurar que els fets que van envoltar l'assassinat de Companys 'no són en absolut les de la societat espanyola d'avui en dia'. 'En canvi', va dir, 'sembla que les preocupacions d'alguns estan més a prop del que va passar fa setanta anys que no el d'ara'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
ANTON fletxa san jose
18 de setembre de 2010, 01.59 h

Yo creo sinceramente que ya seria hora de pasar de estos temas tanto en cuanto españa como estado colonizador le importa un carajo el tema, ya seremos nosotros los que honraremos nosotros a nuestros patriotas, es perder el tiempo buscar reconocimiento en el imperio castellano.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
17 de setembre de 2010, 20.50 h

Aquest tal Fernandez Diaz és un descarat i un immoral en dient el què diu (últim paràgraf de l'article). Aquest home, ignora que la dignitat d'un poble, comença per dignificar llurs institucions i prohoms. Què cony s'ha cregut aquest xixarel·lo !!!!!!. Més a més, de la societat espanyola me'n importa un "pito". El què ens importa a nosaltres és la societat catalana. Maleïts fexistes!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
17 de setembre de 2010, 20.46 h

#1 Més a més, aquesta pepera invoca la constitució en la seva carta negativa, la qual ells no van signar. Quan els interessa invoquen sempre la carta magna que en diuen ells.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Àlec fletxa Reus
17 de setembre de 2010, 10.21 h

Segons entenc per la carta de l¡Espe, abans del 78 la història no existeix, millor dit, es tapen les vergonyes i les atrocitats que varen fer els espanyols d'aquell moment.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
17 de setembre de 2010, 07.28 h

Potser valdria més deixar-ho còrrer perquè amb aquesta colla de degenerats espanyols que a sobre tenen la barra de dir que són demòcrates no hi ha res a fer. unim esforços i treballem per la independència i quan siguem independents ja honorarem tal com cal la memòria de Companys i de tants altres condemnats i assassinats pels feixistes degenerats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.