directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

El parlament balear denuncia "la persecussió de drets fonamentals" a Catalunya

Ha aprovat una Proposició no de llei per la independència del Poder Judicial amb l'abstenció dels socialistes de la cambra

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

L'organ legislatiu balear ha aprovat avui una Proposició no de llei en relació a la independència i garanties del Poder Judicial que, entre altres coses, denuncia el fet que "amb l’excusa d’evitar la celebració del Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya es dificulti o persegueixi l'exercici dels drets fonamentals com la llibertat d'expressió, la llibertat d'informació i el dret de reunió pacífica" i ha instat el govern de l'Estat espanyol a "deixar d'instrumentalitzar la Fiscalia per afrontar conflictes de naturalesa política".
 
més per menorca, parlament balear
Diputats de Més per Menorca al Parlament Balear
© Més per Menorca

Comparteix
   


Etiquetes
L'esmena dels de Més per Menorca (la coalició entre el Partit Socialista de Menorca, ERC i Iniciativa Verds-Equo) s'ha aprovat en el context d'una Proposició no de llei del grup parlamentari Podem Illes Balears amb els vots a favor de  Podem, Més per Mallorca, Més per Menorca, Gent per Formentera i dos diputats de Proposta per les Illes (PI). En contra, hi han votat el Partit Popular i Ciutadans i s'hi han abstingut tant dues diputades expulsades de Podem i el portaveu del PI, Jaume Font, com el Partit Socialista (la qual cosa ha fet possible l'aprovació de la proposició). 

El diputat de Més per Menorca, Josep Castells, ha criticat durant la seva intervenció "la crisi de drets i llibertats fonamentals" que es viu a Catalunya: "s'estan tancant pàgines web; s'estan donant ordres a operadors de telefonia perquè impedeixin els seus clients d'accedir a continguts d'internet; hi ha prohibició o pertorbació d'actes", ha dit després de denunciar "la intimidació i amenaces a mitjans de comunicació pels continguts que publiquen".


Castells també ha aprofitat per mostrar a la cambra la portada de la publicació d'Òmnium Cultural segrestada per l'estat "només per parlar de democràcia". En aquest moment, s'ha dirigit al diputat de Ciutadans, Xavier Pericay, per preguntar-li "què el molesta d'aquesta publicació?", a la qual cosa aquest ha replicat que no complia amb la legalitat. "La democràcia està fora de la llei?", l'ha interpel·lat el de Més per Menorca entre aplaudiments. 

Des dels escons del Parlament balear, els diputats de Més per Menorca han mostrat el seu suport al referèndum amb cartells on es veien urnes i paperetes. 




 

 

 
 




 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Fd'A fletxa Calders
21 de setembre de 2017, 11.14 h

No es pot amagar: Som els "Països Catalans". Aquesta proposició del Parlament Balear ens ho confirma.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
ERC fletxa BCN
19 de setembre de 2017, 23.24 h

#4
Por vosotros sigo siendo independentista. Porque mentís, ninguneáis, menospreciáis e, incluso, insultáis un movimiento social tan apabullante, cívico y pacífico como es el independentismo catalán. Porque me exigís argumentos cuando los únicos que ofrecéis son la persecución, las inhabilitaciones y las actitudes prepotentes. Es un no a todo, como argumento político y actitud vital. No, por si acaso. No, como medida preventiva. No, antes de que me preguntes nada. No, no y mil vece... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
19 de setembre de 2017, 23.18 h

Somos los otros catalanes: los que cuando vamos a manifestaciones nos comportamos como personas civilizadas, los que nunca colocaremos ninguna bandera en el balcón; somos tranquilos, tolerantes, trabajadores, pacíficos, discretos y amigos de nuestros amigos; queremos tener salud, amor y trabajo, como todo el mundo; creemos en la familia y en el esfuerzo personal y no en la donación y subvención para conseguir las cosas; amamos la paz y la libertad.
Aborrecemos la corrupción, la violencia, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
19 de setembre de 2017, 21.28 h



De s'opte, el polítics de españa, S'HAN TORNAT DEMÒCRATES...... mai havia sentit tan aquesta paraula a les seves bocas, com ara.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
ERC fletxa BCN
19 de setembre de 2017, 21.26 h

Deberias disimular tu Nacionalismo !!!!
precisamente por lo que estas haciendo, aqui estamos asi. Por gente como tu.
Por vosotros sigo siendo independentista. Porque mentís, ninguneáis, menospreciáis e, incluso, insultáis un movimiento social tan apabullante, cívico y pacífico como es el independentismo catalán. Porque me exigís argumentos cuando los únicos que ofrecéis son la persecución, las inhabilitaciones y las actitudes prepotentes. Es un no a todo, como argumento político y a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Català amb seny fletxa Sant Cugat
19 de setembre de 2017, 20.57 h

El Parlament balear? Ostras!!!! Alto. Paren la maquinaria! Que se retire la Fiscalia del Estado y la guardia civil!!!
Mr Foreign Officer Romeva ha conseguido el apoyo inestimable balear!

Jajajajajajajajaajajajajajajaajajja


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.