directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 14:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Iceta: 'El concert econòmic no ens agrada, encara que ens el donessin'

Espera que la presència de Zapatero aquest diumenge sigui 'mobilitzadora'

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat aquest dijous que el concert econòmic no l'hi agrada encara que el donin a Catalunya. En una entrevista a Ràdio Barcelona-Cadena Ser, ha remarcat que 'hi ha moltes maneres d'aconseguir més rendiments', i afegeix que els socialistes catalans no volen desentendre's de la solidaritat amb les altres comunitats espanyoles'. En aquest sentit, ha assegurat que el concert et proporciona més diners, però sobre la base de desentendre't del conjunt'. El dirigent del PSC ha subratllat que 'no està escrit enlloc que el rendiment del model de finançament de règim comú hagi de ser diferent al del règim foral'.
Ha reconegut que espera que la presència del president espanyol i líder del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, aquest diumenge sigui mobilitzadora perquè és el president del govern que més ha entès el nostre país i més s'ha compromès amb l'avenç de l'autogovern'. Segons el dirigent del PSC, 'pels socialistes escoltar de viva veu quina política s'està fent per lluitar contra la crisi ens donarà arguments i l'optimisme que Zapatero sap impulsar en les seves intervencions'.

Preguntat per les declaracions del director de campanya del PSC, Jaume Collboni, quan va considerar que no era 'prudent' que Zapatero fes ara campanya a Catalunya, Iceta ha indicat que no li hauran sentit dir mai això a ell. 'Sóc de l'executiva del PSOE i seria lleig que digués que no està bé que vingui', ha declarat. 'És veritat que el govern Zapatero està en un moment de dificultat, però això no ens ha d'arronsar', ha apuntat.

Iceta ha dit que un dels motius que pot desmobilitzar els votants socialistes és la crisi econòmica i els seus efectes. Així mateix, ha manifestat que també hi ha altres elements i ha declarat que 'hi ha qui ho ha atribuït a un excés de debat sobre l'autogovern i hi ha qui ho ha atribuït a un govern de coalició, que a vegades provoca molts sorolls i dificulten que s'expliquin les coses que s'estan fent'.

Preguntat per què han de fer els socialistes que comparteixen afiliació amb la UGT el dia de vaga del 29 de setembre, el dirigent del PSC ha manifestat que han de fer 'el que els dicti la seva consciència com sempre'.

Sobre la número dos de llista a les eleccions al Parlament, Iceta ha destacat que 'podria ser la conseller de Justícia, Montserrat Tura, o tants d'altres que podrien ser-ho o algun amic meu cita el meu nom'.

'A la independència se li dóna un contingut gairebé màgic'

Per altra banda, Iceta ha recalcat que 'mentre es pensi que tots els problemes venen de fora mai s'afrontaran els problemes que venen estrictament de nosaltres'. 'A la independència se li dóna un contingut gairebé màgic com si fos la setena pel·lícula de Harry Potter. Serem independents i de cop i volta tots els problemes es resoldran com passa amb tots els països que són independents', ha ironitzat. 'És això el que ens pot portar a la decadència, pensar que amb una solució màgica tot s'arreglarà', ha assegurat fent referència a les recents declaracions del president de la Generalitat, José Montilla, equiparant la independència amb la decadència del país.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
N.Goja fletxa Lanós
17 de setembre de 2010, 23.39 h

A uns no els agrada el conyet, i d'altres també li van fer fàstics fa 30 anys......... Segueixen tal com eren.
Molt sobiranisme i no volen estat. I aquests lo del federalisme només ho veuen com una manera de ser sodomitzats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Pere fletxa BCN
17 de setembre de 2010, 18.09 h

#8 O menteixes cínicament, no en tens ni la més punyetera idea, o hi ha una mica de tot. Tinc uns quants anys, sóc periodista d'ofici i he sentit tant a polítics catalans com bascos protagonistes en aquella època –no en mítings sinó en reunions, gairebé en petit comité–, que CiU no el va voler per no resultar impopular. Les coses com són.

I l'emprenyamenta que tragines per haver hagut de passar una temporada a l'oposició ja se t'hauria d'haver passat, no trobes?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
pepet fletxa la granada del penedes
17 de setembre de 2010, 14.49 h

L'iZ aquest, fa el ridicul i no se n'entera. Aviat els de l'ambulancia amb bata blanca el vindran a buscar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
17 de setembre de 2010, 13.45 h

M'encantaria saber quines proporcions de peyote i cocaina ha de pendre el Sr. Iceta per sortir cada dia de casa a dir el que diu, ni el PP no es planteja al país Vasc que el concert sigui quelcom dolent. No hi ha collons ni vergonya ( i fixeuvos que parlo del PP) com per dir que un sistema comú com el de Catalunya seria millor, uns senyors que ni s'enrojolen quan surten a tot espanya a recollir signatures contra l'estatut de Catalunya.Ni quan surt rn Mayor cerebro per dir que les consultes ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Anna fletxa Reus
17 de setembre de 2010, 13.15 h

Segur que a la seva "compañera" Chacón tampoc li fa falta el concert. Si es pot pagar un piset sociata discret a la República Dominicana, ja en té prou. Total, només s'ha gastat 1.600.000 dòlars, com qualsevol piset de la xusma que els vota. Feu vergonya, com a catalans i com a presumptament socialistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
17 de setembre de 2010, 12.08 h

Ex-votant de merda, aqui els únics que feu el ridícul sou els mercenaris del David Madí, sempre emmerdant , mentint i enfrontant-vos amb els lectors del Directe.Cat i de la resta de mitjans on feu la vostra feina vergonyosa. El teu escàs cervell ara t´obliga a copiar-me les frases ? La presó està cada cop més a prop vostre, aviat escriuràs des de can Brians. O potser quan CiU no robi ja no et pagaran per fer-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Manel fletxa Barcelona
17 de setembre de 2010, 12.06 h

#13 Guaita qui parla! Almenys el Quim no s'avergonyeix de ser el que és, no com tu que ets un convergent reprimit i avergonyit que s'ha de fer passar per exvotant,. A sobre no t'adones que la gent que llegeix el Directe ja no està a P3, i que t'ha calat des de fa anys!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
17 de setembre de 2010, 11.59 h

#12 No et canses mai de fer el ridivul?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Quim fletxa PPCC.
17 de setembre de 2010, 10.48 h

#8 NO t´ho creus ni tu, Ciu va renunciar al concert econòmic i a sobre anaven d´espavilats aconsellant els bascos que no el demanessin, els bascos encara riuen ara. Ex-llepa ets un mentider i un tergiversador de l´alçada d´una catedral. Quin fàstic arribes a fer amb les teves consignes del lloro i les teves mentides que et deixen ben retratat. Ara també podies dir que Ciu no va dir Sí a la llei de partits i al transvasament de l´ Ebre i que no va pactar mai amb el PP ni van votar a fa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Manel fletxa Barcelona
17 de setembre de 2010, 09.46 h

#8 Doncs també és clar, aleshores, que si es va forçar la reforma de l'estatut (que ni convergents unionistes ni sociates NO volien) que ha desemascarat els límits de l'autonomisme i del federalisme, amb el resultat que, per primer cop, els partidaris de la independència hem superat els contraris, també és gràcies ÚNICA I EXCLUSIVAMENT a ERC.

El millor de tot és que, un cop aconseguit això, els sociates ja estan amortitzats, i NO tornaran al govern si no accepten el referèndum per... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.