directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 06:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els estudiants demostren que no fallaran al procès

El moviment estudiantil se suma a les protestes contra l'estat de setge

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Ahir milers de catalans i catalanes sortien al carrer per protestar contra l'estat de setge en una resposta espontània i pacífica després de la macrooperació policial a Catalunya. Avui, les concentracions seguien arreu del territori amb especial protagonisme a les facultats i universitats del país.
Concentració d'estudiants a la UAB
Concentració d'estudiants a la UAB
© Alba Garcia Àvila

Comparteix
   


Etiquetes
CRÒNICA| Alba Garcia @a_garciaavila - Aquest migdia, la Universitat Autònoma de Barcelona, ha acollit l'acte central de campanya Referèndum és democràcia. Centenars de persones es concentraven a la coneguda Plaça Cívica de la universitat amb somriures, estelades i cartells de 'volem votar' i 'democràcia'. Els castells de la universitat i les gralles que els acompanyaven han precedit els parlaments de diverses personalitats independentistes que participaven en l'acte.

Sota un sol d'estiu, els i les alumnes més despistats anaven arribant i s'unien als càntics. Els més sonats els ja coneguts "els carrers són nostres", "votarem" i "no pasarán". L'ambient era festiu però l'aire reivindicatiu es respirava a cada racó de la plaça plena de gom a gom. Sobre la 13.30h han començat els parlaments dels convidats, que han animat a tots els estudiants a mobilitzar-se. 



Personalitats independentistes criden a la vaga general
 
Joan Giner, diputat de CSQP, i David Fernández, de la CUP, han fet una crida a la vaga general. En el seu discurs, l'exportaveu de la CUP, ha animat els estudiants a la "desobediència pacífica" perquè "el moviment estudiantil ha sigut i ha de ser el pioner" en qualsevol moviment social. I els hi ha recordat que "són els imprescindibles" per aturar "aquest cop d'estat". Fernández, també ha volgut mostrar el seu suport als detinguts ahir per la Guàrdia Civil i ha deixat clar que davant l'amenaça "no tenim por a les seves presons, jutges ni militars".
 
Per la seva part, Joan Giner, ha recordat que el moviment estudiantil va ser avantguarda en les protestes contra el Pla Bolonya, i que ara pot ser-ho davant la repressió de l'Estat que "és cec, sord i mut amb Catalunya". El diputat també ha animat els estudiants a la mobilització pacífica i ha llançat un missatge al professorat: "les millors classes estan al carrer".
 
Josep Maria Terricabras, eurodiputat d'ERC, ha demanat "intel·ligència" en les protestes per poder "acabar amb la repressió i el franquisme" de l'Estat. I ha expressat la seva voluntat perquè en la nova república "la recerca, la formació professional i la cultura" siguin prioritats".



El municipalisme, peça fonamental de l'1-O
 
Era el torn de Neus Lloveras, presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), que ha anunciat que avui ha rebut una querella de la Fiscalia per "incitar als més de 700 alcaldes a fer i signar el decret del referèndum". La presidenta s'ha referit als registres i detencions d'ahir per part de la Guàrdia Civil com actes "indignes" que "la societat catalana no ens mereixem". En clau política, ha recordat també que "no hi ha colors, hi ha persones que lluiten pel sí".
 
També en representació municipal, ha parlat Elvira Vila, tinent d'alcalde a Cerdanyola, que ha sentenciat que "el dia 1-O es votarà" i ha recordat als alcaldes contraris a obrir escoles que no "enganyin" la població.

Els estudiants se sumen a les protestes
 
En el moment final dels parlaments, un organitzador ha pujat una urna sobre l'escenari i unes deu persones, en representació de diversos col·lectius de la universitat com professors, estudiants, administratius, sindicats i catedràtics, han pujat un a un i han dipositat una papereta dins l'urna per "una república feminista", "una república lliure", "un país millor pels meus fills i per vosaltres".


 
El moviment estudiantil i juvenil és la peça clau de tota revolució, i així s'ha manifestat i demostrat en la concentració d'avui a la UAB. També a les d'arreu del territori com a la Universitat de Lleida, Girona i Barcelona. Després de l'actuació de la Guàrdia Civil, els moviments socials de les universitats van emetre un comunicat condemnant els actes de l'Estat i a favor de la celebració d'un referèndum "com a única via possible per a l'enteniment, la cohesió social i la cultura de la pau".
 
Sobre l'escenari, la representació de la urna ha donat pas a un dels moments més emotius de la jornada quan ha sonat Els Segadors i milers de punys s'han alçat de forma unànime i el cant de tots ha esdevingut una sola veu. 

 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
22 de setembre de 2017, 09.31 h



Soraya, per mes "gallineta, que no gallito" et posis, VOTAREM...VOTAREM...VOTAREM...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
21 de setembre de 2017, 21.42 h




A CATALUNYA, LES FORCES DEL TREBALL I LES FORCES DEL CONEIXEMENT TREBALLEM COLZE AMB COLZE PER A FORAGITAR AQUESTA GENTUSSA QUE S'AUTOAROGA EL DRET A DECIDIR QUÈ HAN DE FER ELS ALTRES (que som nosaltres).




ESPPANYA HA . . . F R A C A S S A T .




L'estupidesa acomplexada del 90% dels electorats de Castella i dels seus satèl.lits, ha arribat a extrems tan cantimflescament grotescos que han fet esclatar l'estat igual que esclataria una síndria madura caient d'un 5è pis.




Alguns por... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.