directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 01:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigdemont creu que la DUI estarà sobre la taula si l’Estat impedeix l’1-O

El president posa en dubte que els Mossos puguin retirar les urnes si els col•legis estan plens de votants perquè aniria “contra tota lògica policial”

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El president de la Generalitat, Carles Puigdemont ha assegurat, en una entrevista al programa de televisió de La Sexta ‘Salvados’, que la declaració unilateral d’independència (DUI)estarà “sobre la taula” si l’Estat impedeix que se celebri el referèndum de l’1 d’octubre. Si l’1-O no es pogués portar a terme, el president preveu que d’immediat reuniria el Govern i el Parlament i es plantejarien les diferents alternatives. D’altra banda, davant la possibilitat que la justícia ordeni els Mossos d’Esquadra actuar i retirar urnes el dia 1 d’octubre, Puigdemont ha posat en dubte que els agents poguessin fer-ho si els col·legis estan plens de ciutadans que volen votar. Per al president, suposaria actuar “contra tota lògica policial” i per això veu “poc probable i poc sensat” que els Mossos acabin retirant les urnes si els espais electorals estan plens de votants.

Comparteix
   


Etiquetes
Lliçó periodística del president Puigdemont a Jordi Evole  

Carles Puigdemont assegura que el Govern no contempla la possibilitat que el referèndum no se celebri, i fins i tot encara parla de l’opció que “algú al govern espanyol vegi que aquest camí que està seguint no és l’adequat i accepti que es faci amb un acord”. Però tot i això, ha explicat què té previst fer si l’Estat impedeix que l’1-O es pugui portar a terme, i la DUI podria estar pel mig. “Si s’impedeix, el que faré es reunir el Govern, escoltar el Parlament i veure quines decisions prenem amb aquesta eventualitat. No està ara mateix sobre la taula la DUI. Si s’impedeix l’1-O, segurament algú la proposarà sobre la taula i la debatrem”, ha afirmat.

Evole li busca les pessigolles al president i surt escaldat

Tot i que l’entrevista es va gravar divendres i l’Estat encara no havia decretat el control dels Mossos d’Esquadra sota la coordinació del govern espanyol, el president ha deixat anar quina podria ser l’actitud del cos policial català si un jutjat ordena els agents retirar les urnes el dia del referèndum. “Si reben un mandat judicial per retirar urnes i poden fer-ho, hauran de complir el mandat. Però dubto que l’1 d’octubre, amb milions de persones intentant votar, amb la necessitat de garantir la seguretat ciutadana i amb molta gent primant el dret a votar, dubto que l’acció policial en el moment adequat sigui retirar urnes que la gent està fent servir. Seria anar contra tota lògica policial fins i tot”, ha explicat, tot afegint que “amb dues mil persones als col·legis electorals, dos Mossos d’Esquadra és poc probable i poc sensat” que retirin les urnes.
 
“Farem front a la detenció”
 
Preguntat per si tem ser detingut en els propers dies per entestar-se a celebrar l’1-O, el president ha recordat que “el fiscal va aventurar aquesta possibilitat” i ha reconegut que no li “agradaria”. “Però si ha de passar, farem front a qualsevol situació. No crec que fos una bona idea que es decideixi que fos detingut”, ha afegit.
 
Amb tot el que ha passat en els darrers dies, Carles Puigdemont ha qualificat de “vergonyosos i impropis d’un estat democràtic” els fets ocorreguts. “Això demostra que la bastida de la Constitució només estava pensada per a quan les coses fossin normals”, ha sentenciat. En aquest sentit, ha criticat també l’immobilisme que en les darreres dècades ha detectat en els partits constitucionalistes, però tot i això, ell considera que estar “obeint el Parlament i les lleis internacionals” no fa que estigui “desobeint” el marc legal espanyol.
L’1-O votarem
El que sí té clar el president és que diumenge vinent “hi haurà referèndum a Catalunya” i que el Govern no pensa fer-se enrere. “Retirar-se i rendir-se seria acabar malament. La nostra posició, encara que no es comparteixi, la defensem sempre amb la necessitat que existeixi un diàleg. Però negar-se a parlar com se m’ha dit a mi no és acceptable en democràcia”, ha explicat.
 
 
 
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
JORDI fletxa GRANOLLERS
28 de setembre de 2017, 13.28 h

Aquest mamarratxo de Evole s'ha quedat sense llum, apagat i guis com ell no ha tingut la decència de il.il·luminar i tractar com es mereix el MH President de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
26 de setembre de 2017, 22.31 h

#7 El sr. Èvole va faltar a la veritat, en, no dir-la tota. Posant la informació sobre el vot contra el Sàhara i el Kurdistan, no li refereix el perquè. És una manipulació per part de l'"Equidistant" del naixement i els interessos. Resulta que amb la demanda de reconeixement a aquests dos països sotmesos, igual que Els Països Catalans, no va votar a favor per no admetre una matisació per part catalana: matisava "de tots els pobles" De tos. No sols el Sàhara i el Kurdistan. Supose que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
JCV fletxa Sta. Cristina d'Aro
25 de setembre de 2017, 11.52 h

#2 Estic d'acord amb Vós, però jo hi afegeixo, DUI més votar per no anar amb la mal anomenada unió europea. Aquella gent ens està torpedinant. Espanya passa per uns moments econòmics molt més dolents del que es diu (tampoc ens ho diran...de moment). Llavors, aquella mal anomenada unió europea, no ens ajuda ara en aquests moments tan difícils que passem, perquè preveuen que si ens separem, la Caspanya farà figa o la fi d'en "caga-elàstics"


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
25 de setembre de 2017, 11.51 h

#6

querido nazi

repasa el video anexo y veras el zasca a l puigtonton

Kurdistán, Sáhara... Jordi Évole recuerda a Puigdemont cuando votó en contra del referéndum en otros países
Carles Puigdemont destaca a Jordi Évole en Salvados estar a favor del referéndum de Kurdistán, pero el periodista le recuerda cuando en 2014 votó en contra de apoyar la autodeterminación de Kurdistán y del Sáhara.

UTILIZANDO EL LENGUAJE NAZI DEL SALTAPISCINAS, DEMOLEDORA PANTOFLADA AL PUIGTONTON.

http... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
JCV fletxa Sta. Cristina d'Aro
25 de setembre de 2017, 11.47 h

#5 No és pas veritat!! No diguis mentides desgraciat. Al Kurdistan va dir que sí i al Sahara, va dir que no perquè no es estava convocat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
25 de setembre de 2017, 10.41 h

y votó No en el referéndum del Kurdistan y del Sahara


OH MY GOD!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
25 de setembre de 2017, 10.06 h

¿Qué me decís del vídeo de Forcadell?

QUEDÓ RETRATADO


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
25 de setembre de 2017, 08.11 h




President Puigdemont, la proclamació d'independència no és pas "sobre la taula" on ha d'estar, sinó en el Parlament, ON ELS INDEPENDENTISTES TENIM UNA MAJORIA SUFICIENT PER APROVAR-LA.


S'ha "fet pedagogia" de moltes coses, però no he sentit enlloc que es digués clarament que :





PER PROCLAMAR LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA TENIM LEGITIMITAT DE SOBRA.




1.- LEGITIMITAT HISTÒRICA: a banda de que som a l'estat esPPanyol per la força de les armes, les múltiples AGRESSIONS de tota ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
almogaver.cat fletxa Despertaferro
25 de setembre de 2017, 04.43 h

D'acord amb el President i el Parlament. O votem o DIU.
https://youtu.be/apKB72wUTq4


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
almogaver.cat fletxa Despertaferro
25 de setembre de 2017, 04.33 h

Dons aixo: https://youtu.be/apKB72wUTq4


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.