directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un expert de l’ONU reclama a Juncker que faci de mediador a Catalunya

Alfred-Maurice de Zayas es mostra "preocupat" per les "proves de violacions dels principis fonamentals dels drets humans, l'estat de dret i l'autodeterminació"

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- L'expert independent de l'ONU per a la promoció de la democràcia i un ordre internacional igualitari, Alfred-Maurice de Zayas, ha reclamat al president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, que intervingui com a mediador en el conflicte entre Catalunya i Espanya. En una carta dirigida al president de la Comissió Europea a la qual ha tingut accés l'ACN, De Zayas assegura que està "preocupat" per "les proves de violacions dels principis fonamentals dels drets humans, inclòs l'Estat de Dret i l'autodeterminació". En l'escrit, De Zayas encoratja Juncker a "fer mediació per garantir el respecte de tots els drets humans i la llei europea a Catalunya". 

Comparteix
   


Etiquetes
Carta a Juncker i al secretari general de les Nacions Unides, António Guterres.
"És imperatiu facilitar el diàleg i, amb això, mantenir la pau social", assegura l'expert de l'ONU, que alerta de possibles "atacs de bandera falsa que podrien agreujar la situació i comportar violència i morts". "Crec que és oportú per a la Comissió Europea oferir els seus bons serveis per fer mediació en les diferències entre les autoritats de Barcelona i Madrid", assegura aquest expert independent de l'ONU.
 
De Zayas ha escrit la carta a Juncker, però també als vicepresidents Frans Timmermans i Valdis Dombrovskis, i la comissària de Justícia, Vera Jourová.

A més, l'expert de l'ONU n'ha enviat una còpia al secretari general de les Nacions Unides, a qui assegura que escriu "de nou" per advertir-o de la situació a Catalunya i per demanar-li que ajudi a 2trobar una solució pacífica". De Zayas, a més, en els escrits expressa el seu suport al recent informe d'experts internacionals, entre ells el professor de Ginebra Nicolas Levrat, sobre el dret a l'autodeterminació de Catalunya.
 
Intent de censura del comunicat que li impedeixen publicar
 
En una entrada al seu blog personal, l'expert independent de l'ONU per a la promoció de la democràcia ha penjat, d'altra banda, un comunicat de premsa que assegura que va escriure el dia 20 de setembre i que li van impedir publicar. En el text, De Zayas afirma que ha escrit a les autoritats espanyoles davant de l'ONU a Ginebra sense aconseguir "els efectes desitjats".
 
En el comunicat de premsa que De Zayas volia publicar l'expert ja demanava a la Comissió Europea que "defensi el dret del poble català a expressar la seva opinió en un referèndum, compatible amb la llei europea i internacional". "La CE hauria de condemnar l'ús directe o indirecte de la força en una població que intenta expressar el seu dret a decidir", afegia.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
26 de setembre de 2017, 08.41 h

.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
25 de setembre de 2017, 11.58 h

#4

JUA...JUA...JUA...JUA...JUA....JUA...JUA...JUA...JUA..... Tu nazismo es extremo,..... o extremeño....?


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
25 de setembre de 2017, 11.50 h

Kurdistán, Sáhara... Jordi Évole recuerda a Puigdemont cuando votó en contra del referéndum en otros países
Carles Puigdemont destaca a Jordi Évole en Salvados estar a favor del referéndum de Kurdistán, pero el periodista le recuerda cuando en 2014 votó en contra de apoyar la autodeterminación de Kurdistán y del Sáhara.

UTILIZANDO EL LENGUAJE NAZI DEL SALTAPISCINAS, DEMOLEDORA PANTOFLADA AL PUIGTONTON.

http://www.lasexta.com/programas/salvados/mejores-momentos/jordi-evole-recuerd... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
JCV fletxa Sta. Cristina d'Aro
25 de setembre de 2017, 11.41 h

Jo entre el meu cercle de coneguts i amistats, només faig pedagogia sobre el fet de que, a Catalunya només ens pot salvar una DUI i fora i ben lluny d'aquesta cova de lladres, estafadors i politicastres (llevat les rares excepcions), que no han mogut res sobre el què està passant a Catalunya.
Ens hem d'emmirallar amb Suïssa i no amb la mal anomenada unió europea, on només cerquen els nostres calés, tot desentenent-se dels pobles i de la seva gent. Fora, la unió europea, fora i ben llun... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
25 de setembre de 2017, 08.09 h

Si en Junker està borratxo, no cal que vingui que encara ho embolicarà. https://www.youtube.com/watch?v=1fASN9oYGdw


Només resten 5 dies per viure en el nostre propi estat democràtic. ||*||
There are only 5 days left to live in our own democratic state. ||*||
No serem moguts JOAN BAEZ. https://www.youtube.com/watch?v=apKB72wUTq4&... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
25 de setembre de 2017, 08.05 h




No Obldem que Juncker no és Junqueras.


Jean-Claude Junker és un llicenciat en dret luxemburguès que es va dedicar a "escalar" en política dins d'un ESTRAFOLARI "Partit Popular Social Cristià" adscrit al Grup Popular Europeu, és a dir, commilitó del PPartio PPoPPulá ePPanyó.


Entre gossos , sovint es mosseguen, però crec que abans que Juncker es decideixi a fer declaracions clarament contràries a Rajoy & CIA , s'haurien de vèncer moltes resistències conscients i inconscients... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.