directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Pas ferm dels estudiants en defensa del referèndum: vaga el 28 de setembre

"Cal que buidem definitivament les aules i sortim als carrers per guanyar la independència"

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Davant el moment excepcional que viu Catalunya, els estudiants han pres partit, dijous passat amb la concentració massiva a favor del referèndum a la UAB, i posteriorment, amb la mobilització popular que va acabar amb l'ocupació de l'edifici històric de la UB com a símbol de resistència a les repressions de l'Estat. Avui, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans han convocat una vaga educativa general el 28 de setembre. 
© Alba Garcia Àvila

Comparteix
   


Etiquetes
El Sindicat d'estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat una vaga general educativa pel pròxim 28 de setembre. Prèviament, havien anunciat una vaga als centres d'educació secundària i finalment l'han ampliat a tot l'àmbit educatiu.
 
En un comunicat emès aquest matí a la Universitat de Barcelona, han manifestat que "les estudiants volem ser al costat del poble, liderant colze a colze el procés de ruptura que ens portarà a la construcció d'un nou model de país, on l'educació serà sens dubte el pilar fonamental per fer d'aquest un territori de persones lliures".
 
Els estudiants han fet una crida a buidar "definitivament les aules" i sortir als carrers "per guanyar la independència". I han recordat que "el moviment estudiantil ha estat sempre a l'alçada dels moments polítics decisius pel nostre poble i ha sortit als carrers en defensa dels drets i les llibertats col·lectives: aquesta no serà diferent".


Els estudiants que han ocupat el rectorar de la UB s'hi quedaran "fins que sigui necessari"

Divendres passat, un centenar d'estudiants es van mobilitzar a Plaça Universitat en suport al referèndum. La concentració va acabar amb l'ocupació del rectorat de la UB.

Els estudiants, que porten 3 nits dormint allà, informen dels centres de votació i resolen els dubtes dels que s'apropen, segons aquest tuit. En la 'Marató per la democràcia' celebrat aquest diumenge, van repartir 100.000 paperetes.  






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Josep M Puig fletxa terrassa
26 de setembre de 2017, 12.43 h

Alerta estudiants! que no us manipulin i us duguin cap a la violència. Hi perdríem bous i esquelles. Mobilització sí. Molt bé. Però en pau i defugint tota mena de violència!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.