directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'exconseller d'Universitats Carles Solà tancarà les llistes de Solidaritat

S'espera que la formació incorpori dues personalitats de renom més que l'acompanyaran en els darrers llocs

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Carles Solà, exrector de la UAB i exconseller d'Universitats per ERC durant el primer tripartit, tancarà les llistes de Solidaritat Catalana a les properes eleccions del 28-N. Solà s'ha mostrat molt satisfet de pertànyer a un partit que té una idea independentista 'molt més clara' que la seva anterior formació. Ha afirmat que la decisió de formar part de les llistes del partit de Laporta ha estat 'molt fàcil' després de calibrar l'entrada a diverses opcions independentistes. Per Joan Laporta, la seva entrada a l'estructura electoral de Solidaritat suposa un 'privilegi' que ajudarà a treballar per fer un Estat català, alhora que ha anunciat que la formació farà dues incorporacions de renom que l'acompanyaran en els darrers llocs de les llistes. Solidaritat va intentar a final d'agost que el doctor Moisès Broggi fos qui tanqués la llista, però Broggi se'n va desdir.
Carles Solà, que anirà a les llistes com a independent, ha mostrat la seva voluntat de treballar a Solidaritat Catalana per eliminar 'els filtres entre Catalunya i Europa'. L'exconseller d'Universitats creu que el camí cap a la independència que té la formació de Laporta, Bertran i López-Tena, és molt més clar que el que veu a ERC, i és per aquest motiu que s'ha decidit a formar part de les llistes. Solà ha remarcat també el gran treball que fa temps que estan fent els membres de Solidaritat, fet que han fet 'molt fàcil' la seva incorporació.

Per la seva part Joan Laporta s'ha mostrat molt satisfet de la incorporació de Solà i ha destacat que persones de la seva 'rellevància' encoratja més la feina de creació d'un estat català que 'no serà un camí de roses'. L'expresident del Barça ha declarat també que la seva formació té previst dues incorporacions més que acompanyaran Solà en el tancament de llistes, si bé no ha desvelat els seus noms.

'El govern, la millor escola independentista'
Preguntat per la mesura presa per part de la Generalitat sobre l'acreditació del nivell de català dels professors universitaris, Solà ha explicat que la Universitat Autònoma de Barcelona, d'on va ser rector durant 8 anys, porta fent aquesta tasca 'des de fa anys' ja que els alumnes tenen el dret de 'ser atesos en català'. Solà ha lamentat però els rígids lligams que Catalunya té encara amb l'Estat, fet que impedeix el desenvolupament de lleis i decrets. L'exconseller d'ERC ha declarat en aquesta línia que estar dins del govern català és 'la millor escola d'independentistes' ja que és demostra la incapacitat que té Catalunya de funcionar lliurement de l'Estat espanyol. Solà s'ha afegit a les llistes com a independent, encara que aquest fet el considera anecdòtic ja que adherir-se a Solidaritat és un pur 'tràmit'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
Quim fletxa PPCC.
19 de setembre de 2010, 00.04 h

#18
És que les cúpules no estan disposades a renunciar a res de res per pura egolatria i interessos personals. Si no tinc raó que ho demostrin d´una vegada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Pere fletxa BCN
18 de setembre de 2010, 21.06 h

Tant SC com Rcat tenen que fer una consulta a les bases per preguntar-los si volen fer una coalició, no pot ser que les cúpules deixen al Pais sense una candidatura única.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Quim fletxa PPCC.
18 de setembre de 2010, 12.56 h

#16
El meu vot per ERC que s´està demostrant cada dia més com l´únic vot independentista seriós i útil davant dels regionalistes de segona Ciu, els nacionalistes espanyols del Psc-psoe, el clubs de fans del Laporta i Carretilles i els feixistes del PP i els seus aliats. La realitat és la que és i sense ERC no hi haurà independència això ho saben fins i tot els de la caverna des-informativa intoxicant a qui molts dels que es diuen i disfressen d´independentistes els hi fan el joc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
18 de setembre de 2010, 11.12 h

El meu vot per les forces que defensen la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Quim fletxa PPCC.
18 de setembre de 2010, 09.05 h

#14 Solidaritat i Reagrupament amb qui? perquè ara per ara ni s´han re-agrupat ni s´han solidaritzat ni tant sols entre ells. Sort en tindrem d´aquests dos clubs de fans que aconseguiran 60 diputats cadascú tirant pel baix i declararan la independència l´endemà mateix de les eleccions i si no poden marxaran cap a casa perquè aquests sí que no són poltronistes ni volen menjadores ni tenen interessos particulars ni res de res, Oi que sí? o potser No?. Ha haha ha ha.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
18 de setembre de 2010, 00.25 h

Benvinguts siguin tots els independentistes que busquin la unió i estiguin en contra dels pactes Majèstics/Tripartits


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
jordibcn fletxa Barcelona
17 de setembre de 2010, 23.09 h

Que ha passat amb el Broggi? no havis de ser ell?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Jordi fletxa Barcelona
17 de setembre de 2010, 21.19 h

Però segons els indepèndentistes crítics amb ERC, que aquest home hagi estat conseller del tripartit hauria de ser un dassatre i digne de de ser qualificat com un Espanyolista.

Perque clar, si es tracte de votar consellers de la Generalitat independentistes a ERC ni ha un munt : Puigcercòs, Simò, Hughet, Tresserres, Capdevila, Ausàs...


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Manel fletxa Barcelona
17 de setembre de 2010, 20.26 h

#10 Tant de bo! Mira, potser ara jo ho seria, i no m'hauria de preocupar de la crisi!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jordi fletxa bcn
17 de setembre de 2010, 20.06 h

Doncs jo estic amb Solidaritat. Esquerra ja ha demostrat del que és capaç i el que volia: fer funcionaris a tots els seus militants i amiguets.. així va el pais!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.