directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

Puigdemont: "és molt greu que hi hagi el risc d'anar a la presó" per fer un referèndum

El president de la Generalitat confirma que l'endemà de l'1-O hi haurà una apel·lació formal al diàleg amb l'estat espanyol i amb la UE

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat en una entrevista a la televisió francesa LCI que "l'1-O hi haurà un referèndum" i que el govern català ha "previst alternatives" en cas que "l'Estat vulgui impedir-lo".
© Guillem Roset

Comparteix
   


Etiquetes
Entrevistat per un dels presentadors més reconeguts de França, David Pujadas, el president de la Generalitat ha reiterat que el govern català té "totes les eines" per fer el referèndum i que "el més important és que els ciutadans tenen la voluntat de participar-hi, de votar i d'expressar-se". "Són els ciutadans qui fan el referèndum", ha dit.
 
Puigdemont s'ha compromès a "respectar el resultat" i ha dit que "si la voluntat dels catalans és ser un país independent, evidentment Catalunya començarà a caminar com un estat independent". "L'endemà del referèndum hi haurà una apel·lació formal al diàleg amb l'estat espanyol i amb la UE", ha afirmat.

El president ha remarcat que "la violència no és una opció per a Catalunya" i s'ha mostrat preocupat perquè s'estigui "naturalitzant la repressió antidemocràtica". "És molt greu que hi hagi el risc d'anar a la presó per voler fer un referèndum", ha dit.
 
Durant l'entrevista, el president de la Generalitat ha dit que el govern català vol "acordar i dialogar amb l'Estat" i que, a partir del 2 d'octubre, "serà fonamental que l'Estat espanyol escolti per posar-se d'acord en com portar a terme la transició".

La participació
 
Preguntat per la participació mínima que hauria de tenir el referèndum, Puigdemont ha afirmat que "la legislació espanyola no fixa cap mínim", però que el govern català hauria "acceptat la fixació d'un mínim si hi hagués hagut un acord amb Madrid per fer el referèndum".

El president de la Generalitat també ha recordat que el govern català va voler acordar la data, la pregunta i la participació mínima en el referèndum, però "la resposta ha estat sempre 'no'".
 
Pel que fa a les darreres accions del govern espanyol per impedir el referèndum, Puigdemont ha dit que "la repressió que hi ha a Catalunya, la limitació de la llibertat d'expressió i, fins i tot, de reunió no són acceptables en el marc de la Unió Europea".

Dins o fora la UE?

En relació amb la permanència a la Unió Europea, Puigdemont ha recordat que els catalans ja tenen la "ciutadania europea" i que "no és fàcil renunciar-hi". "Existeix una paradoxa, per impedir que Catalunya formi part de la Unió Europea, prèviament caldria que se la reconegués com un estat independent", ha assegurat.
 
Puigdemont ha remarcat que la independència "no és una qüestió d'egoisme" i que la voluntat del govern català no és "girar l'esquena a Espanya".

Finalment, el president de la Generalitat ha subratllat que Catalunya està "compromesa" amb "el desenvolupament de les regions més pobres i menys afavorides d'Espanya", però aquesta contribució hauria de ser d'una manera "sostenible". "L'egoisme no forma part de la tradició catalana", ha dit.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
BEJOTA fletxa bcn
28 de setembre de 2017, 17.27 h

Manuel Valls: "No es juga amb les fronteres". "No hi ha un futur possible per a una Catalunya sola a Europa, només dins d'una Espanya amb una relació forta". Macron, contra "el nacionalisme". Contestant dues entrevistes a Puigdemont.

N.B. PER MENYS , COMPANYS ANÁ LA PRESÓ I, NO PASSÁ RES DE RES,BATXILLER PUIGDEMONT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
26 de setembre de 2017, 16.27 h




Sí, company President Puigdemont, TENS TOTA LA RAÓ. És molt greu,moltíssim.



Però tingues present que si mantens el tipus i has d'anar a la presó, T'ASSEGURARAS, a més d'una brillant pàgina de lanostra història, LA PRESIDÈNCIA DE LA GENERALITAT per tantes legislatures com permeti la llei.



Perquè fins i tot persones com jo, molt enfadades amb algunes "jugades brutes" de la dreta , de l'antiga CiU i actual PDCAT, davant de la teva bona fe i valentia MAI NO FAREM CAMPANYA CONT... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
26 de setembre de 2017, 14.54 h



VOTAREM.......VOTAREM.......


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
1-O VOTAREM SÍ fletxa Defensem les Urnes! Defensem la Democràcia! Cap municipi sense logística democràtica
26 de setembre de 2017, 14.37 h

Cal organitzar-se a cada municipi i col·legi per garantir la logística i activitat democràtica.
Els pagesos ja han avisat que vetllaran per les urnes. Siguem-hi el dia abans. Informem a tots els que coneguem dels llocs de votació. En qualsevol cas no cedir davant de les provocacions i davant d'agressions, identificacions, arrests, asseure's al terra i fer fotos.

1-O Votarem

3-O DUI


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Tomppa fletxa Sabadell
26 de setembre de 2017, 14.32 h

És molt greu que existeix ni una persona a Catalunya o a Espanya qui vol que existeix l'estat espanyol. Quan veig un espanyol a Catalunya, tinc ganes de vomitar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
26 de setembre de 2017, 14.28 h

JP Morgan aconsella desfer-se de deute espanyol i apostar per Portugal i Alemanya.
Avisa que la inestabilitat política a Catalunya ja comença a disparar la prima de risc espanyola, a les portes de l’1 d’octubre.


L’IBEX-35 cau per les especulacions sobre l’impacte de l’1-O.
La tensió creixent entre Espanya i Catalunya, a les portes de l’1-O i amb un Estat que incrementa la repressió i les amenaces judicials i policials, ja ha tingut efectes a l’IBEX-35, que lidera les caigu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Claravalls fletxa Claravalls
26 de setembre de 2017, 14.23 h

President tots els catalans/es estem amb tu.No consentirem que aquesta barbaritat succeeixi.No passaran aquest franquistes miserables.President els catalans volem votar però si no ens deixen us demanem que Declareu la Independència de Catalunya...el més aviat possible.No volem estar ni un segon més amb les rates franquistes.
Ànims estem amb tu.Visca Catalunya lliure.
Catalunya no és ni serà mai España.//*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 27   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.