directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ruben Wagensberg: "Com ens poden dir que som nosaltres els que aixequem fronteres?"

'Casa nostra, casa vostra' denuncia la "no acollida" de persones refugiades a l'estat espanyol en un acte que condemna la seva "coerció de llibertats"

Comentaris 38  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

CRÒNICA| Marina Bou @mrnbou.- "Som aquí defensant els drets de tots, els nostres drets també són els dels altres". Així ha explicat el coordinador de 'Casa nostra, casa vostra', Ruben Wagensberg, el fet que l'acte organitzat per l'entitat en denuncia de la "no acollida" de persones refugiades a l'estat espanyol s'hagi emmarcat dins el programa d'Universitats per la República, que ocupa l'Edifici Històric de la UB per reivindicar la celebració del referèndum de l'1d'octubre. Coincidint amb l'últim dia del termini fixat per la Unió Europea perquè els estats membres complissin els seus compromisos de donar asil a persones refugiades, l'esdeveniment ha reunit a mig miler de persones en un dimarts en que s'ha denunciat que el govern de Rajoy només hagi donat asil en dos anys a un 11,4% de les persones que es va comprometre a rebre. 

L'acte per l'acollida de persones refugiades s'ha emmarcat dins el programa d'Universitats per la República
L'acte per l'acollida de persones refugiades s'ha emmarcat dins el programa d'Universitats per la República
© Marina Bou

Comparteix
   


Etiquetes
"No ens ha de donar lliçons ni parlar de drets un estat que no defensa ni als seus. Un estat amb la frontera més desigual del món després de la de Corea del Nord i Corea del Sud", ha criticat Wasemberg després de denunciar que encara queden 15.354 persones per arribar. "Com ens poden dir que som nosaltres els que aixequem fronteres?", s'ha preguntat. La també integrant de 'Casa nostra, casa vostra', Judith Pastor, ha recordat les paraules del president del Consell Europeu, Donald Tusk, quan deia -en referència als acords de reassentament i reubicació de persones refugiades subscrits per la Unió Europea- que les decisions no es prenen per emocions sinó per fets i ha reivindicat "l'actiu de la voluntat i l'apoderament" del poble per "combatre lleis injustes". En aquest sentit, ha marcat un "punt en comú" entre la situació de les persones refugiades i els catalans actualment. "Salvant les distàncies, i amb tots els matisos que existeixen,  en ambdós casos parlem de coerció de llibertats", ha dit, i ha afegit que "quan l'estat utilitza la força per reprimir drets queda clar que la societat no pot quedar-se quieta". 

Una clara referència a la manifestació que el passat 18 de febrer va impulsar 'Casa nostra, casa vostra' i que va mobilitzar mig milió de persones pels drets dels refugiats; però també a les mobilitzacions que es viuen aquests dies a Catalunya per la democràcia. De fet, el cantant del grup Txarango, Alguer Miquel, ha coincidit en fer aquesta comparació i ha sentenciat que "tenim una experiència brutal en manifestacions que acaben en zero fruit polític, però per sort comença a pintar diferent". Molt implicat des de fa anys amb la causa de les persones refugiades, Miquel ha exigit que cal tenir-los en compte en la creació d'un nou país, "ara que ens plantegem construir una cosa nova". "Si tot això no hi té cabuda ,no va amb nosaltres per molt catalans que siguin els qui ho liderin", ha conclòs.

La filòsofa Marina Garcés, encarregada del darrer pregó de la Mercè, ha explicat que el moment de canvi que viu Catalunya "xoca amb l'estretor de les lleis de l'estat" (tal com passa amb Europa i les persones refugiades) i ha demanat "trencar costures i portar-les més enllà del nostre petit corsé". El conductor de l'acte i membre de 'Casa nostra, casa vostra', Xavi Rossinyol, ha reivindicat el dret a votar de la població refugiada i migrant que no podrà decidir el futur de Catalunya el proper diumenge i ha desitjat que puguin fer-ho en una nova república catalana. 

El músic Joan Dausà ha posat la banda sonora a la reivindicació i ha presentat en exclusiva per aquest acte una nova cançó sota el títol de "No pots tancar-nos a tots". Arribat directament del Quebec per compromisos professionals, ha assegurat que al Canadà "estan molt pendents" de la situació a Catalunya i que ha compost la melodia pensant en "aportar alguna cosa". 

Les xifres de la vergonya 

En xifres, 'Casa nostra, casa vostra' calcula que la Unió Europea ha invertit uns 13.000 milions d'euros en reforçar les seves fronteres, mentre les màfies que trafiquen amb persones s'han endut fins a 16.000 milions d'euros de beneficis. Mentrestant, asseguren que aquest darrer any han mort 5.000 persones ofegades a la Mediterrània intentant arribar a les costes del continent europeu. El coordinador de l'entitat, Ruben Wasemberg, ha criticat les declaracions d'aquest dimarts del portaveu de la Comissió Europea que ha qualificat d'èxit els plans de reassentament i reubicació de persones refugiades i ha recordat que el conjunt dels estats membre de la UE ha acollit només el 25% de les 160.000 persones amb les quals s'havien compromès.  Amb menys de 2.000 acollides, l'estat espanyol se situa a la cua d'aquests estats. En aquest sentit,  Wagensberg ha denunciat la manca de mecanismes d'acollida, que fa que hagin arribat "moltes més persones" per vies diferents a les programades per la UE i ha fet una crida a les universitats per a que facilitin aules d'acollida i visats d'estudi per a les persones refugiades. "Després del malson de la guerra i els camps de refugiats, cal plantejar-nos com acollin els pocs que arriben aquí", ha afegit. 

Des de l'experiència d'haver estat diverses vegades en camps de refugiats grecs, Alguer Miquel, ha assegurat que la causa dels refugiats "no és una qüestió de solidaritat, sinó de defensa de drets" i ha lamentat que les fronteres europees "no paren persones, sinó que les maten". En referir-se a "les persones abandonades a la intempèrie rere unes fronteres europees que paguem entre tots", ha assegurat que "algun dia tots els nens que han hagut de marxar de casa seva ens demanaran comptes" i ha destacat les responsabilitats de l'estat espanyol en ser "el model fronterer" que es va seguir per blindar fronteres i traspassar responsabilitats a un país com Turquia, que no garanteix drets humans fonamentals. Amb tot, el cantant ha lloat "la xarxa de gent connectada" que s'ha implicat a Catalunya amb la situació. Amb el de Txarango hi havia el músic i refugiat sirià Feras Asmalat, de 25 anys, i que en porta un vivint a Catalunya: "sento que pertanyo aquí", ha dit entre els aplaudiments del públic. 

Per acabar, Marina Garcés ha carregat contra "una Europa que no té futur" i que "implosiona en una guerra interna" i ha demanat que cal "obrir fronteres, també simbòliques mentals i emocionals, cap a un demà digne" en contra de la "cultura de la impotència, el conformisme i la por a perdre els petits privilegis que tenim". 

Aquest dimecres, està previst que les plataformes Stop Mare Mortum i Obrim Fronteres denuncïin l'estat espanyol als jutjats per l'incompliment dels seus compromisos per l'acollida de persones refugiades. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#38
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
27 de setembre de 2017, 09.35 h






FALTEN 3 DIES PER LA "V"


"V", LA VICTORIA FINAL


II*II. VISCA LA REPUBLICA CATALANA







Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
27 de setembre de 2017, 09.31 h

#29

Al feixista d'aquí, segurament tindria que anar als tribunals, per incitació al odi. ODI QUE PERMANENTMENT VOMITA DES-DE FA ANYS. Si la justicia del teu paìs, tingues interès, ja estaries detingut, sinó fos , perquè formas part de la corrupció i la "força bruta", pagada amb els diners de tots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
27 de setembre de 2017, 09.26 h

#29


JUA...JUA...JUA...JUA...JUA...JUA...JUA...JUA. Ja tenim aquí al altre bup..bup...bup...bup...bup...bup......

El altre que esta aquí per "desestabilitzar",,, jua...jua...jua. pot ser que si que se ho cregui....... però al igual que el estat español, es creu que amb peons com els que es mouen per "espantar" , foten el ridícul i actualment españa, es la naciò mes antidemócrata que ja. REPRESIÒ....REPRESIÒ.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
27 de setembre de 2017, 09.05 h



I ara deixo -momentàneament- de banda laMicaeleta Romualdinya (i qui li endinya) i passo a parlar de FRONTERES.


L'ESTUPIDESA SUPINA , GROTESCA I RISIBLE de l'esPPanyolam PPancastellanista em fa plorar de riure quan creuen enganyar algú que no siguin ells mateixos dient:

- Mah fronterah quirei asé loh catalaneh siparatirttah ? Si haora lo que mola é quitás flonterah !!


Són tan subnormalment cretins , PPobres desgraciats, que no veuen que la primera resposta és : i per què no borr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
27 de setembre de 2017, 09.03 h





#2 #3 #4 #5 #7 #11 #16 #17 #20 #22 #24 #26 #27 #29 = MIGUEL ROMUALDO, alias "Micaela la de las colchas Neptuno", la CACATUA HISTÉRICA , marica y FASCISTA.




BOICOT A TECNOTAPI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




MIGUEL ROMUALDO INVOLUCRA A TECOTAPI EN GRAVES INSULTOS AA CATALUNYA





TECNOTAPI NO LE PERSIGUE JUDICIALMENTE , ACEPTA LOS INSULTOS !!!!!!!!!!!!!!!!





BOICOT A TECNOTAPI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




BOICOT A TECNOTAPI !!!!... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
27 de setembre de 2017, 09.00 h



#24 #26 #27 #29 = Miguel Romualdo alias "Micaela la de las colchas de Neptuno" , la CACATUA HISTÉRICA FASCISTA




BOICOT A TECNOTAPI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




MIGUEL ROMUALDO INVOLUCRA A TECOTAPI EN GRAVES INSULTOS AA CATALUNYA





TECNOTAPI NO LE PERSIGUE JUDICIALMENTE , ACEPTA LOS INSULTOS !!!!!!!!!!!!!!!!





BOICOT A TECNOTAPI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




BOICOT A TECNOTAPI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
27 de setembre de 2017, 08.58 h




#26 #27 #29




BOICOT A TECNOTAPI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




MIGUEL ROMUALDO INVOLUCRA A TECOTAPI EN GRAVES INSULTOS AA CATALUNYA





TECNOTAPI NO LE PERSIGUE JUDICIALMENTE , ACEPTA LOS INSULTOS !!!!!!!!!!!!!!!!





BOICOT A TECNOTAPI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




BOICOT A TECNOTAPI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




MIGUEL ROMUALDO, la reina de los mariquitas fascistas anal-fabetas e HISTÈRICAS ,..... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
27 de setembre de 2017, 08.57 h


#26
#27


BOICOT A TECNOTAPI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




MIGUEL ROMUALDO INVOLUCRA A TECOTAPI EN GRAVES INSULTOS AA CATALUNYA





TECNOTAPI NO LE PERSIGUE JUDICIALMENTE , ACEPTA LOS INSULTOS !!!!!!!!!!!!!!!!





BOICOT A TECNOTAPI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




BOICOT A TECNOTAPI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




MIGUEL ROMUALDO, la reina de los mariquitas fascistas anal-fabets e HISTÈRICAS ,... INVOLUC... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
27 de setembre de 2017, 08.51 h

#27







ERES UN MORITO CON PITO DE ENANITO







PITO ENANITO











PITO ENANITO










PITO ENANITO









PITO ENANITO









PITO ENANITO







ERES UN MORITO CON PITO DE ENANITO










PITO ENANITO









PITO ENANITO









PITO ENANITO










PITO ENANITO







ERES UN MORITO CON PITO DE ENANITO









PITO ENANITO









PITO ENANITO









PITO ENANITO









PITO ENANITO








PITO ENANITO








ERES UN MORITO CON PITO DE ENANITO



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
«A por "ELLOS", mis "PIOLINES" de La Guardia-Civil y La Policía-NACIONAL !!!»...«A por "ELLOS"!!![=los MALOS-catalanes=La MiNORíA de DELINCUENTES-GOLPISTAS!!!]» fletxa ...«BIENVENIDOS a CATALUÑA, para PROTEGER a los BUENOS-CATALANES=a los CATALANES-de-BIEN=a la MAYORíA-SOCIAL-y-SILENCIOSA de CATALUÑA!!!»
27 de setembre de 2017, 08.49 h

#26 ...«La "Policía-AUTONÓMICA" de-la-REGIÓN-ESPAÑOLA-de-CATALUÑA

[="MOZOS-de-ESCUADRA"]...=ES=...Policía-BORBÓNICA-ESPAÑOLA...

Fundada-por-FELIPE V-en 1721 »...
...
«La "Policía-AUTONÓMICA" de-la-REGIÓN-ESPAÑOLA-de-CATALUÑA

[="MOZOS-de-ESCUADRA"]...=ES=...Policía-BORBÓNICA-ESPAÑOLA...de ESPAÑA...

Fundada-por-FELIPE V-en 1721»


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.