directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 18:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els bombers fan costat al referèndum

El col·lectiu es posa a disposició de l'ANC per garantir la seguretat l'1-O

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El cos de bombers de Catalunya s'ha sumat a la crida per la democràcia i ha condemnat la repressió i autoritarisme per part de l'estat. El cos ha manifestat que mantindrà els missatges i pancartes en defensa dels drets fonamentals als parcs i vehicles, després que Colau ordenés retirar-los.
Un camió de bombers davant la Ciutat de la Justícia.
Un camió de bombers davant la Ciutat de la Justícia.
© Alba Garcia Àvila

Comparteix
   


Etiquetes
Els bombers de Catalunya s'han posat a disposició de l'ANC per fer de "cordó de seguretat per ta de garantir el desenvolupament pacífic dels actes" de l'1-O. Ho han anunciat a través del compte de Twitter els representants sindicals de CC.OO en el cos.
 
En una assemblea celebrada avui pel col·lectiu i després de les votacions dels assistents i personal de guàrdia, els bombers han decidit redactar un manifest en contra dels atacs als drets civils i impugnar judicialment l'ordre del servei on es limiten els drets d'expressió i manifestació.

 
En aquest sentit, han decidit mantenir els missatges en suport a la "democràcia" tant en parcs com en vehicles. També han acordat assistir conjuntament en manifestacions unitàries identificats com a "bombers".
 
Finalment, ha instat a la Plataforma de Bombers de Barcelona a gestionar la caixa de resistència en previsió de futures sancions al col·lectiu.

 
Taula per la democràcia
 
Un ampli i transversal grup d'entitats, sindicats i organitzacions civils van constituir la 'Taula per la Democràcia', una plataforma cívica que busca donar resposta immediata des de la societat civil a les ''agressions'' contra la democràcia a Catalunya.
 
CC.OO és una de les entitats associades junt amb UGT, ANC, Òmnium, Unió de Pagesos, Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP), el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (Confavc), la Federació d'Assemblees de Pares i Mares de Catalunya (Fapac), la Federació d'organitzacions per la justícia global i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC).
 
Els bombers se sumen a la democràcia
 
Al llarg dels darrers dies s'han vist mostres de suport al referèndum per part del cos de bombers de Catalunya a través de la xarxa social i en concentracions, com la de dijous passat davant del TSJC.










Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
BEJOTA fletxa bcn
27 de setembre de 2017, 18.44 h

El presidente de Empresaris de Catalunya, Josep Bou, ha advertido este miércoles de que las inversiones extranjeras han sufrido una "parálisis total" estos días y ha pronosticado que el éxodo de compañías internacionales será "inmenso" si se consuma una Cataluña independiente tras el referéndum 1-O.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.