directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 16:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern ho té tot sota control per l'1-O

La pressió de l'Estat no ha afectat els preparatius del referèndum

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

ANÀLISI | Joan Solé @JoanSole_ .- Resten 48h perquè els col·legis electorals obrin les seves portes perquè els catalans decideixin el seu futur polític com a país. El Govern, malgrat la pressió de l'Estat, arriba a la recta final amb tot llest per a la jornada electoral.
Imatge de la reunió del Consell Executiu extraordinari de Govern
Imatge de la reunió del Consell Executiu extraordinari de Govern
© Rubén Moreno

Comparteix
   


Etiquetes
Hi ha confiança, molta. L'executiu català té sota control els elements bàsics, estructurals i indispensables perquè el referèndum de l'1 d'octubre segueixi la mateixa normalitat que qualsevol procés electoral. Perquè el referèndum de diumenge no és encara una fita per assolir, és un procés que ja ha començat. L'´1-O ja està en marxa, perquè el vot exterior ja s'ha emès.
 
La mentalitat catalana, sovint fàcil de caricaturitzar amb l'esperit del seguidor del Barça que malgrat anar guanyat 5-0 segueix pensant que el partit es pot tòrcer, ens impedeix gaudir del moment. Després de dues setmanes d'intensa pressió de l'Estat, amb un desplegament de 10.000 agents més entre Policia Nacional i Guàrdia Civil, els actes per frenar la votació són les detencions i les citacions de membres polítics relacionats amb el procés i els més de 700 alcaldes que han notificat que al seu municipi es podrà votar amb la màxima normalitat. Fets que no han fet més que cohesionar el gruix de ciutadans que volen votar, i retraten la derrota d'una actuació policial que té l'efímera victòria de requisar nou milions de butlletes que ja han tornat a ser impreses i les planxes amb les quals s'imprimien els cartells.
 
El Gobierno ha intentat fer-se amb les dades del cens electoral i amb les urnes, cap de les dues empreses ha resultat exitosa. El Govern de la Generalitat té desplegat un pla que permet driblar qualsevol problema logístic que impedeixi la votació, no només en el cas que l'ajuntament no posi a disposició els locals, sinó també en el cas que el col·legi en qüestió sigui precintat o l'ajuntament del municipi impedeixi.
 
No hi ha cap consigna des del Govern sobre el paper que han de tenir els ciutadans per protegir les urnes o els col·legis, però en veu baixa esposen que el millor és ser-hi diumenge ben aviat. Amb el Ministeri de l'Interior i el sindicat de la Policia Nacional admetent que no podran impedir la votació i, en cap cas, faran ús de la violència, la votació de l'1-O es presenta amb més solidesa que mai. 

Gaudir del moment

El que queda ara és gaudir, gaudir de la jornada de diumenge perquè és històrica. És un poble fent front a la censura, reafirmant la seva condició de subjecte amb capacitat de decisió. Gaudim el dia, no només per nosaltres, sinó també per aquella gent que ja no hi és i que de petits ens explicaven què som com a poble. No és una qüestió de 'Sí' o 'No', és de reafirmació com a poble. Tenim dret a decidir, i diumenge l'exercirem amb l'afegit que sí, és vinculant.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
29 de setembre de 2017, 13.36 h

#5 QUERIDO PAYASO , EL DOMINGO COGETE UNA SILLA UNAS BIRRAS , QUE SEGURO QUE ERES UN BORRACHUZO Y TE PONES A MIRAR LAS COLAS Y COLAS QUE ABRAN EN LOS COLEGIOS Y COMO LA GENTE DECIDIRA SU FUTURO , APARTIR DE AHI RONDANDO LAS NUEVE DE LA NOCHE VERAS UN RESULTADO BRUTAL Y VERAS EN LOS DIAS SIGUIENTES COMO TU PUTO PAIS SE VA A LA MIERDA CON TODOS VOSOTROS DENTRO , APA A DISFRUTAR VISCA CATALUNYA LLIURE , VOTAREM I GUANYAREM


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
29 de setembre de 2017, 11.37 h

HACEDME CASO, ID AL IKEA, COGEIS PAPEL Y LAPIZ Y EN EL PRIMER CONTENEDOR DE BASURA (EL AZUL, PLS) DEPOSITAIS EL PAPELITO

JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA

gracias nazis, por dar la futura mayoria absoluta a rajoy, gracias por partir cataluña en dos como dijo Aznar, gracias por unir a todos los españoles contra vosotros. MUCHAS GRACIAS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Emili fletxa Terrassa
29 de setembre de 2017, 09.11 h

Ens diu el titular:
El Govern ho té tot sota control per l'1-O
La pressió de l'Estat no ha afectat els preparatius del referèndum

Confiança total, plena i més si es pot, amb tots els valents i herois del nostre Govern encapsalat pel Molt Honorable Carles Puigdemont, Honorable de títol i de fets personals, com tot el Govern.
A nosaltres només ens toca votar superant com sigui, les dificultats informàtiques que no ens aplanen l'operació.
Ajudem-nos mútuament i també ens en sortirem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
29 de setembre de 2017, 07.26 h





Aquesta "pressió" governamental , absolutament desmesurada i totalment il.legítima i antidemocràtica, potser no ha afectat als preparatius, malgrat el ROBATORI de milions de cartells i de 9 milions de butlletes, cosa que ja considero una important afectació.



Com he comentat a la noticia d' Albano-Dante Fachín, hi ha arguments suficients per poder-nos atribuir un 15% més de SI que els que doni el recompte final de la votació.



La brutalitat dictatorial de la intervenció govern... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Marianico el corto fletxa Dan Haag t'espera
29 de setembre de 2017, 07.18 h

#1 Molt bona,,ara ja nomes falta (tal i com ha fet el govierno) denunciar-los a La Haya i Estrasburg i que hi hagi d'intervenir la ONU


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
29 de setembre de 2017, 06.26 h



España, os habeis pasado de frenada y toda la carga que llevabais en el camión, se os ha caido encima.


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.