directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Madrid antifeixista, colze a colze amb els catalans per silenciar els franquistes contra el referèndum

Centenars de persones han fet un mosaic amb el lema 'Madrid per la democràcia i el dret a decidir' mentre altres entonàven lemes franquistes a la capital espanyola

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

 L'entitat 'Madrileños por el derecho a decidir' ha organitzat una acció reivindicativa el dia abans del referèndum per enviar un "missatge de solidaritat" a Catalunya. L'acció ha consistit en desplegar dues grans banderes –una de la república i l'altra de la senyera- i també han elaborat uns cartells on es podien veure urnes dibuixades. El mateix dia, la Fundación para la Defensa de la Nación Española (DENAES) ha reunit davant l’Ajuntament de Madrid altres manifestants que han cridat consignes com “Puigdemont, a la prisión”, “unidad nacional” i han entonat himnes franquistes. 


 
Una imatge general de l'acció reivindicativa a Lavapiés en favor del dret a decidir
Una imatge general de l'acció reivindicativa a Lavapiés en favor del dret a decidir
© Tània Tapia

Comparteix
   


Etiquetes
Han imposat la seva oposició al referèndum d’autodeterminació de l’1-O i  el seu “suport” als agents de la Guàrdia Civil i del Cos Nacional de Policia desplegats a Catalunya, però també han criticat a Mariano Rajoy per no “defensar la nació” i a l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, que ha mostrat en diverses ocasions el seu compromís amb la democràcia i el dret a la llibertat d'expressió coartat a Catalunya per l'estat espanyol. També s'han pogut veure alguns exlegionaris vestits amb l’uniforme i  una pancarta de suport als condemnats per l’assalt a la llibreria Blanquerna de Madrid durant la Diada del 2013. Durant l’acte, on hi havia banderes de la Falange, no s’hi han fet discursos polítics, tot i que els convocants havien anunciat que llegirien articles de la Constitució Espanyola, inclòs l’article 155 que l'executiu de Rajoy ha aplicat per la porta del darrere a Catalunya. 



Durant l'acte de 'Madrileños por el derecho a decidir' , celebrat al barri popular de Lavapiés, s'ha cantat l'estaca de Lluís Llach i s'han cridat proclames a favor del dret a decidir i de suport als catalans. Aquesta mateixa entitat ja ha organitzat d'altres actes per donar suport a l'1-O, com una conferència al Teatro del Barrio (que va quedar desbordat) i una concentració a la Puerta del Sol el dia que la Guàrdia Civil va fer més de 40 registres i va detenir 14 persones, entre elles alts càrrecs del Govern. "Madrid està amb el poble català", cridaven els concentrats de manera pacífica. 

En canvi, els manifestants de la Fundación para la Defensa de la Nación Española han obligat a tallar la circulació a l’entorn del monument a Cibeles i han produït alguns incidents amb conductors que han quedat atrapats per la manifestació. El manifest que ha acompanyat aquesta convocatòria apel·la a una “Espanya silenciosa” que ha de ser “escoltada” davant la “situació que els sediciosos colpistes estan provocant a Catalunya”. 

Aquest dissabte, s'han convocat una cinquantena de concentracions davant els consistoris espanyols de l’Estat amb el lema “Espanya som tots”, però el dia abans del referèndum també hi ha moltes ciutats espanyoles -com Santiago de Compostela- que s'han mobilitzat en suport de l'1-O. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
1 d'octubre de 2017, 12.53 h

Al costat dels catalans. NO "colze a colze"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
30 de setembre de 2017, 18.34 h

#1







VICTORIA DESCOMUNAL DEL "SI" AMB UN 83%










Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
30 de setembre de 2017, 18.26 h

QUERIDOS NAZIS

MOVILIZAOS, ¿NO HAY MAS PERROFLAUTAS EN LA REGION CATALANA?

LO VEN YA TAN MAL QUE AHORA SE CONFORMAN CON UN MILLON, EL 9-N FUERON 2,3 MILLONES.

Un total de 163 colegios están ocupados de los 1.300 visitados por Mossos antes del 1-O

http://www.elmundo.es/cataluna/2017/09/30/59cf7b3622601d460b8b45d0.html

Cuando el independentista Artur Mas mandó quitar urnas... y los Mossos sí obedecieron


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.