directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

[FOTOS] Els catalans resisteixen al carrer en la nit de la victòria del referèndum

Milers de catalans celebren l'1-O a la Plaça Catalunya després d'una esgotadora jornada de lluita pacífica contra la repressió policial de l'estat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Aquest diumenge al vespre, ningú hagués pensat que els milers de persones que s'han reunit a la Plaça de Catalunya de Barcelona portessin nit i dia defensant els col·legis electorals contra la repressió i la força de la policia espanyola. En la cara dels catalans es veia l'esgotament d'una jornada històrica, però no volien estar enlloc més que allà. Asseguts per repostar forces, amb pancartes i cartells per la democràcia que servien d'abric, han esperat l'escrutini dels vots després del tancament dels col·legis electorals. 

 
Aquest vespre a la plaça de Catalunya de Barcelona
Aquest vespre a la plaça de Catalunya de Barcelona
© Marina Bou

Comparteix
   


Etiquetes




 
Des d'una pantalla gegant a la Plaça de Catalunya, els incansables seguien totes les novetas per TV3, fins les 22h. Tampoc avui s’han oblidat de la ja habitual cassolada per demostrar el poder de la resistència pacífica i milers de claus han repicat alhora a l’epicentre de Barcelona. Però de seguida els ulls han anat cap a la pantalla, quan la televisió catalana ha connectat amb les seves corresponsalies internacionals i han informat sobre el seguiment internacional del referèndum.




Els votants han reaccionat ovacionant respostes compromeses amb els drets fonamentals i han rebutjat altres que no ho han estat, com la del president dels Estats Units, Donald Trump. També han estat molt atents a les declaracions d’Observadors Internacionals que no han dubtat en denunciar la repressió que s’ha viscut aquest diumenge a Catalunya. 

Després de seguir en directe els presidents de l’ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, un dels moments de més emoció s’ha viscut amb l’aparició del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i tots els altres membres del Govern a la pantalla. Ja era fosc, però els catalans encara estaven ben desperts. Tenien veu tant per Puigdemont com per a -uns minuts abans- la diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, en cridar a la vaga general per defensar drets polítics i socials. Una imatge de cohesió i transversalitat que ha creat el referèndum. 








Les sensacions abans d’anar al llit aquest 1-O són de victòria, sobretot després del discurs del President Puigdemont, on s’ha mostrat determinat a declarar la República Catalana. Fins al final, els catalans han repetit els lemes que els han acompanyat durant les seves mobilitzacions contra la repressió ferotge (en tots els àmbits) de l’estat espanyol i no han esgotat les seves forces. Saben que ara comença tot.   








 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
mario fletxa barna
2 d'octubre de 2017, 09.56 h

NOMÉS...VISCA LA NOVA REPÚBLICA CATALANA!
ARA SI, JA ÉS UNA REALITAT, QUE TOTS ELS CATALANS ENS MEREIXEMEN EN ESCREIX
DEFENSADA COM UNA SOLA UNITAT FUNCIONAL, HEROIS DE CARA A LA PLUJA, AL VENT A L'ADVERSITAT AMB LA CARA TAPADA PERQUÊ NO ES RECONEGUÈS L'AGRESSOR, VESTITS AMB CORACES PER PROTEGIR-SE DE PERSONES AMB LA CARA I COS DESCOBERT, AMB EL SOMRIURE ALS LLAVIS I EL PIT PLE D'AMOR AL SEU PAÍS
CATALUNYA SENSERA!
"NO HI HA TERRA MÉS UFANA SOTA LA CAPA DEL SOL!"


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.