directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Diputació de Barcelona i el Museu d’Art Contemporani de Barcelona apropen el MACBA

Treballaran de manera conjunta per itinerar l’exposició “ENTUSIASME. El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA” A diversos municipis de la demarcació de Barcelona des de 2017 fins el 2019

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L’exposició,  curada per David Armengol, reuneix gairebé una trentena d’obres. El 14 de setembre iniciarà la seva itinerància a la Sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme, a Badalona. Serà el tret de sortida del seu recorregut, que durarà fins al 2019, per diverses institucions de 9 municipis de la demarcació de Barcelona: Badalona, Ripollet, Vilafranca del Penedès, Martorell, Cerdanyola del Vallès, Igualada, Vilanova i la Geltrú, Sant Cugat del Vallés i Terrassa. 
Peter Friedl, Untitled (Badly Organized), 2003. Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Donació de l'artista. © Peter Friedl, 2017. Fotografia: Gasull Fotografia.
Peter Friedl, Untitled (Badly Organized), 2003. Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Donació de l'artista. © Peter Friedl, 2017. Fotografia: Gasull Fotografia.





Comparteix
   

Els artistes presents a la mostra són: Ignasi Aballí, Vito Acconci, Maja Bajevic, Marcel Broodthaers, Anne-Lise Coste, Esther Ferrer, Peter Friedl, Richard Hamilton, Emanuel Licha, Gordon Matta-Clark, Cildo Meireles, Younès Rahmoun, Tere Recarens, Àngels Ribé, Dieter Roth, Mireia Sallarès i Zush.
 
El diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona , Juanjo Puigcorbé, destaca que "des de fa 20 anys el Programa d’Arts Visuals de la Diputació de Barcelona dona suport a l’art contemporani en l’àmbit local, promovent exposicions itinerants que posen l’accent en la ciutadania, perseguint l’equilibri entre l’excel·lència i la divulgació". Puigcorbé subratlla que aquestes exposicions itinerants "donen rellevància especial al paper de l’art contemporani com a espai facilitador de coneixement i de pensament crític".

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, destaca que "és important que una exposició d’art contemporani d’aquest nivell amb obres de la Col·lecció MACBA iniciï el seu recorregut itinerant a la Sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme de Badalona". "Es tracta d’una gran oportunitat perquè aquestes grans obres artístiques estiguin a l’abast de la ciutadania".
 
El  director del MACBA, Ferran Barenblit, celebra aquesta col·laboració ja que permetrà que "una magnífica selecció d’obres d’una de les col·leccions d’art contemporani més importants del sud d’Europa, com és la Col·lecció MACBA, pugui estar a l’abast d’un major nombre de persones". I afegeix que "fer el patrimoni accessible és una de les nostres prioritats, i gràcies a la xarxa d’institucions culturals de la demarcació de Barcelona això serà possible".
 
Aquest és el tercer projecte de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i el MACBA després de 'El MACBA a ...' (1997-1999) i 'Espais obrats' (2001-2003).
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
mario fletxa barna
5 d'octubre de 2017, 09.51 h

Una gran notícia! A mals tractaments, resposta contundent des de la CULTURA ( quan aquesta queda tan damnada quan els salvatges la deixen de banda i fan servir la força bruta per suspendra-la)

PER UNA CATALUNYA CULTA I RESPONSABLE!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.