directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 14:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els socialistes es queden sols a l'Ajuntament de Blanes

El PSC està sent molt criticat per no respondre davant la violència policial la jornada del referèndum i també ha perdut una regidora a Sant Carles de la Ràpita

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Les diferents respostes a l'actuació desproporcionada de violència de l'Estat espanyol contra els ciutadans pacífics que es van reunir per votar pacíficament el passat diumenge, ha fulminat la coalició de govern a l'Ajuntament de Blanes. Els socialistes s'han quedat sols després que el PDeCAT hagi anunciat que també abandona l'equip de govern durant el ple d'aquest dimecres. La decisió arriba tot just hores després que l'altre soci, ERC, hagi decidit marxar. La feblesa de l'alcalde, Miquel Lupiáñez, s'accentua de manera considerable, ja que els socialistes es queden amb tan sols quatre regidors dels 21 que hi ha al ple. 
Pla general del ple de l'Ajuntament de Blanes d'aquest 4 d'octubre
Pla general del ple de l'Ajuntament de Blanes d'aquest 4 d'octubre
© Jordi Altesa

Comparteix
   


Etiquetes
Els seus fins ara socis de govern retreuen a Lupiánez que diumenge no actués "com l'alcalde de tots", i més després que al juny es mostrés partidari de col·laborar amb la celebració del referèndum. A l'inici del ple, Lupiánez, desmarcant-se del posicionament del PSC, ha condemnat "la violència extrema i gratuïta" amb què va actuar la policia diumenge. Però la declaració de l'alcalde ha arribat tard per salvar el pacte amb el PDeCAT i ERC. Els republicans, a més, han anunciat que buscaran suports per presentar-li una moció de censura. A Blanes, fins a vuit formacions es reparteixen les 21 cadires del ple.

Una regidora abandona el grup del PSC a Sant Carles de la Ràpita per condemnar la resposta socialista a la repressió de l'1-O 

La regidora de Governació de Sant Carles de la Ràpita, Conxi Vizcarro, ha formalitzat la seva baixa del grup municipal del PSC en una contundent resposta a la manca de reaccions dels dirigents del PSC i del PSOE davant la repressió i violència policial viscuda el passat diumenge durant la celebració del referèndum d'autodeterminació de Catalunya. Vizcarro, edil independent a les llistes socialistes des de l'any 2007, va viure en primera persona des de la plaça del pavelló firal les càrregues de la Guàrdia Civil que van deixar 84 persones ferides al seu poble. 

La decisió, segons ha reconegut, l'havia estat madurant prèviament des de la imputació dels més de 700 alcaldes per part de Fiscalia a mitjans de setembre. La regidora, que compartirà lloc al govern amb la seva excompanya socialista, Rosa Anglès, té la intenció de continuar encapçalant l'àrea de Governació durant els pròxims dos anys que queden de mandat i continuarà mantenint el càrrec al govern municipal que encapçala ERC com a no adscrita. 

"Dilluns al matí, al llevar-me, em vaig dir que havia de prendre la decisió. Em va costar adormir-me, perquè els fets que vaig viure em van alterar una mica", ha relatat. Després de comunicar-li la decisió a la fins llavors companya de grup, i just acabada la concentració de rebuig que va tenir lloc davant la casa de la vila al migdia, va presentar al registre municipal la instància per la qual abandona el PSC. "El que més m'ha molestat no és el fet en l'àmbit territorial com que no s'hagin posicionat més a favor de la democràcia, en contra dels fets que van passar diumenge. Han estat paraules així com "no s'hauria d'haver fet", "està molt mal fet", però no s'han posicionat com jo esperava que ho fessin després d'haver-ho viscut en primera persona: t'impacta quan veus les furgonetes, la gent sortir amb els caps oberts, com tothom després plorava amb aquella impotència i ràbia. No toca això", argumenta.
 
Vizcarro, que confessa haver estat partidària del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, com l'únic que "li podia fer una mica d'ombra a Rajoy" i que tenia al seu abast "l'oportunitat de canviar el govern central", havia vist amb desil·lusió com el partit es quedava "sol amb C's" donant suport al PP en les resolucions parlamentàries sobre el procés català. "Jo era molt partidària de l'Estat federal. Però estava molt abocada al dret a decidir", precisa, tot recordant l'experiència al consistori d'haver organitzat dos consultes populars vinculants per decidir assumptes municipals. Va començar a meditar la decisió de marxar en el moment de la citació dels alcaldes per part de Fiscalia. "Es feia mal no a la independència, sinó a la democràcia", apunta. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Marta fletxa Sabadell
5 d'octubre de 2017, 14.18 h

Cal fer fora de les intitucions a tota la xusma espanyola !!!

Visca Catalunya lliure !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
5 d'octubre de 2017, 11.06 h

Felicitats a Conxi Vizcarro per la seva decisió, que no és fàcil prendre quan fa anys t'hi has identificat.

Aquesta decisió t'ha alliberat, segur que a més del dolor del trencament et sents alliberada.

Endavant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Indibil fletxa Lleida
5 d'octubre de 2017, 10.05 h

Sociates, ser residual, amortitzat i sense valor, comporta trobar-se en solitut, a punt de fer cap al cubell de les escombraries ben prompte. Es indefectible.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
5 d'octubre de 2017, 05.10 h




Malauradament vivim una època en que el desvergonyiment és norma i les mentides evidents ni són castigades ni sorprenen gaire ningú. Però aquesta colla de farsants que es diuen socialistes i en realitat són franquistes dissimulats - a diferència dels PPePPerus , que són franquistes descarats- es mereixerien ser penalitzats pel fet d'enganyar tan bastaixament l'electorat.



Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.