directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós: 'La credibilitat de Zapatero és zero'

Tots els partits tret del PSC critiquen la visita del president espanyol · Mas: 'Les seves promeses caduquen com els iogurts'

Comentaris 30  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Tots els partits polítics catalans a excepció del PSC han coincidit a criticar aquest diumenge la presència del president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, a la Festa de la Rosa que els líders del PSOE i el PSC han celebrat a la Pineda de Gavà (Baix Llobregat). Zapatero, que ha volgut escenificar unitat amb el PSC, s'ha compromès a 'omplir de contingut l'autogovern', cosa que ha estat rebuda amb suspicàcia per la resta de líders polítics. Per Artur Mas, les promeses de Zapatero 'caduquen com els iogurts', mentre que per Joan Puigcercós, 'la credibilitat de Zapatero és zero'. De la seva banda, per Joan Herrera, el president espanyol 've a fer mítings i no a complir amb Catalunya', mentre que Sánchez Camacho ha remarcat que 'tot el que va prometre no ho ha complert'.

Comparteix
   


Etiquetes
Zapatero ha arribat aquest diumenge a Catalunya per assistir a la Festa de la Rosa de la Pineda de Gavà, on ha pronunciat un discurs amb unes promeses que han estat molt mal rebudes pels partits polítics catalans. En concret, Zapatero s'ha compromès a 'omplir de contingut l'autogovern', conscient, ha dit, de la 'disconformitat' que ha provocat a Catalunya la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut. A més, Zapatero ha presentat el PSC com el 'partit de la convivència i la concòrdia' tant davant de les opcions rupturistes com d'aquells que agiten la catalanofòbia amb l'objectiu d'aconseguir 'treure'n rèdits'.

Segons Zapatero, l'Estatut ha comportat 'el major autogovern, el millor finançament i la major inversió en infraestructures'. I arran de la sentència contra l'Estatut, ha assegurat: 'Prenem nota, som conscients, ens fem càrrec del problema, ens responsabilitzem, i omplirem de contingut l'autogovern, el desenvolupament de l'Estatut, l'entesa i la confiança entre Catalunya i Espanya, que s'ha d'intensificar, recuperar, enriquir'.

Aquestes sentències, però, han estat rebudes amb suspicàcia per la classe política catalana, que ha recordat la trajectòria que tradicionalment han tingut les promeses del president espanyol pel que fa a Catalunya. 'Sobretot, no us el creieu' ha subratllat el president de CiU, Artur Mas, perquè 'de promeses n'ha fet moltes' ha afegit. 'Com que sonen tambors d'eleccions, ara el porten' ha dit en un míting electoral que s'ha celebrat a Martorell, també al Baix Llobregat, davant un miler de persones. Mas també afirma que l''esgarrifa' el fet que els dirigents socialistes 'apel·lin al vot de la por' sigui sobre el PP o els referèndums independentistes.

De la seva banda, el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida ha qualificat de 'descaradura' que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, 'digui que durant el seu mandat s'han fet més inversions a Catalunya que mai'. Duran i Lleida assegura que durant el mandat de Zapatero 'no hi ha hagut ni una sola inversió nova important'.

Al seu torn, el president d'ERC i candidat a la presidència del Govern, Joan Puigcercós, ha criticat que Zapatero visiti Catalunya només 'per recaptar vots'. Un vots que, segons Puigcercós, 'no es mereix' perquè no ha complert amb els seus compromisos. 'Vindrà a dir-nos que està fent tot el que havia de fer per Catalunya', ha dit Puigcercós, que ha afegit que aquesta afirmació té 'credibilitat zero' fins i tot a les files del PSC. 'Ni amb l'Estatut, ni amb els traspassos, ni amb les inversions', ha dit, i ha reiterat que això demostra que l'única via possible per Catalunya és la independència i més tenint en compte 'l'espectacle lamentable de retrets permanents' sense 'cap proposta seriosa' de Mas i Montilla.

Qui també s'ha mostrat molt crític amb la visita de Zapatero ha esta el secretari general i candidat d'ICV a les eleccions al Parlament, Joan Herrera. 'Ve a fer mítings i no a complir amb Catalunya. Ve a fer mítings i no a rectificar la seva política profundament conservadora ni a complir amb tot l'Estatut en un calendari concret', ha assenyalat Herrera, de visita a les Festes del Poble Nou de Barcelona. El secretari general d'ICV ha assegurat que 'molta gent d'esquerres i catalanista està profundament decebuda de mítings grandiloqüents però de compliment zero, de polítiques conservadores i de retallada de drets sense precedents'. Segons Herrera, 'avui Rodríguez Zapatero no està complint amb Catalunya'.

Per últim, la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha manifestat que Zapatero 'no pot trepitjar els carrers de Catalunya perquè ha enganyat els catalans i la resta dels espanyols' i per això va a la Festa de la Rosa envoltat 'dels seus'. A més, ha remarcat que 'tot el que va prometre no ho ha complert'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#30
atlasac fletxa Vila-real
21 de setembre de 2010, 10.48 h

Encara perdura això del REFERENDUM? si......soc INDEPENDENT a què hòsties vindria el fer un referèndum que sols ENS demostra la adoració que teniu per la MESSETA,( fer la petició, mesos...anys....esperar RESPOSTA mesos....anys....i quina seria? la de sempre NO!!!!, ja es hora que aprengueu NO? això que aprengueu a NO FER EL RIDICUL!!! que ja sabem que es precisament això el que voleu temps a veure si per casualitat podeu conservar la TRONA...poseu e r c, a dormir uns quants anys i...NO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
20 de setembre de 2010, 20.02 h

#12 Estic d'acord amb el seu comentari, però no amb el paràgraf què diu literalment: ".... abans l'havia volgut, i mira que havia tingut oportunitats per tenir-lo! No sé a qui es pensa que enganya.". Lamentablement, molt lamentablement, si la nostra massa independentista no suma, CiU tornarà a governar, perquè es veu que sí, vull dir que sí que deu enganyar a molts babaus que encara es deixen engatussar. Només era això. Penso que no podem deixar de petge l'enemic més gran que mai Cat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
20 de setembre de 2010, 19.51 h

#4 Vostè hauria de mesurar les seves paraules, penso jo. Com gosa parlar així d'ERC quan encara no sap a quin forat s'ha ficat Vostè ???. Pot assegurar-me que Reagrupament no pactarà amb CiU si aconsegueix pocs escons ???. Una vegada que ERC ha pogut entrar al govern només amb 21 escons, després de tants d'anys de feixisme, i perquè no li ha fet les coses al seu gust, va i compra sabates noves, sense saber encara si li faran mal. Viure per veure, perquè veig que ningú perdona ningú, n... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Manel fletxa Barcelona
20 de setembre de 2010, 16.05 h

Encara queden 69 dies per evitar que CiU i PP sumin i tornin amb el Majestic 2! No només s'han guardat prou de posar-se condicions que no puguin complir, sinó que aquest cop ni tan sols s'han molestat en anar al notari.

Vota INDEPENDÈNCIA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
20 de setembre de 2010, 15.48 h

#25 Donç aquest matí, quant m'he llevat, he pogut comprovar que el que encara funciona és la "socioerquerda tripartita", aixó si, es diu que li resten només 69 dies de vida.

69 dies...I AL CARRER!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Manel fletxa Barcelona
20 de setembre de 2010, 14.59 h

#21 Veus com la sociovergència funciona a molts nivells? Bé que us poseu d'acord entre convergents unionistes i sociates en el cas Pretòria! Per això ni uns ni altres no volíeu que tiressin endavant les lleis i mesures anticorrupció que va impulsar ERC!

Per això ens cal una renovació que acabi de trencar aquesta sociovergència de fet, i que no es trencarà per bescanviar una part de la sociovergència per l'altra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
20 de setembre de 2010, 13.59 h

Fins que no tinguem un líder com ho va ser en Jordi Pujol, no tornaré a votar a CiU. Esquerra com a mínim parla clar i es declara obertament independentista! En canvi, a CiU sempre sembla que anem amb por que s'enfadin a Madrid.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
20 de setembre de 2010, 13.42 h

#22 No, només cal escoltar alguna emisora de ràdio que no estigui sota el control del montillista Enric Marin, impossat ad hoc a la CCMA pel tripartit que es burla de les seues pròpies lleis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
capsigrany fletxa riumors
20 de setembre de 2010, 13.32 h

aquest ecs votant sap moltes coses per ser ecs votant jajaja pot ser està també embolicat amb el finançament de CiU i el Palu d'en Millet


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
20 de setembre de 2010, 13.12 h

#19 Donç avui hi haurà noticies sobre el cas Palau-P$C i no agradaran gens ni mica a Nicaragua (el carrer).

Avui es tornarà a confirmar que el cas Palau és un cas de corrupció dels de Filesa i Pretòria, és a dir, els vostres sòcis, els que us donen les engrunes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.