directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 18:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La jugada de la Fiscalia perquè Trapero, Sànchez i Cuixart tornin a l'Audiència Nacional

Presenta un informe que podria comportar noves imputacions i demanarà mesures cautelars contra ells

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El Major dels Mossos, Josep Luís Trapero, el president de l’ANC, Jordi Sánchez, i el d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, han sortit aquest matí de l’Audiència Nacional sense mesures cautelars després de declarar davant la jutgessa Carmen Lamela, que els investiga –juntament amb la Intendent dels Mossos, Teresa Laplana- per un suposat delicte de sedició durant les protestes i mobilitzacions pacífiques dels dies 20 i 21 de setembre contra l'estat de setge imposat per l'Estat espanyol. Amb tot, segons ha avançat la jutgessa, hauran de tornar en uns 15 dies gràcies a la darrera jugada de la Fiscalia, que a primera hora d'aquest mateix matí ha presentat un nou atestat de 300 pàgines que inclou –segons fonts del Ministeri Fiscal- noves proves sobre els fets dels dies 20 i 21 de setembre, però que s’estén també a dies anteriors i posterior, fins a l’1-O. 
Els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural atenent els mitjans de comunicació davant l'Audiència Nacional
Els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural atenent els mitjans de comunicació davant l'Audiència Nacional
© Tània Tapia

Comparteix
   


Etiquetes
Tant el fiscal Miguel Ángel Carballo com les defenses han demanat a la jutgessa Lamela que suspengués les declaracions per tenir temps per estudiar aquesta documentació, que inclou també material audiovisual. Ella s’hi ha negat, però ha limitat les declaracions d’aquest divendres a les informacions que presenta el primer atestat de la Fiscalia. Per contra, ha avançat que citarà de nou els quatre investigats per abordar aquestes noves proves. Aquesta nova citació, segons les parts, podria tenir lloc en 15 dies. Aquest nou informe de la Fiscalia demana la pràctica de noves diligències i segons el fiscal no es descarta que comporti noves imputacions. A més, la Fiscalia ha avançat que després de les noves compareixences demanarà mesures cautelars contra els quatre investigats, als qui podria atribuir nous delictes.

Durant la jornada d’avui, Trapero i Laplana (que han declarat per videoconferència) han contestat totes les preguntes de les parts, mentre que Sánchez ha respost a les preguntes de la defensa i Cuixart s’ha acollit al seu dret a no declarar. Segons fonts presents a la declaració, durant la seva compareixença d’una hora Trapero ha aportat dades del dispositiu que es va desplegar el 20 de setembre respecte a les protestes que hi havia per la detenció de 14 carrecs públics per la porta del darrere.  Trapero ha exposat les comunicacions que va mantenir amb la Guàrdia Civil i ha explicat que els Mossos haurien fet un dispositiu diferent si la Guàrdia Civil hagués avisat de l’operació. Fonts pròximes al Major dels Mossos han explicat que n’ha sortit satisfet perquè ha pogut donar una versió diferent a la que relata el primer informe de la Guàrdia Civil, i ha defensat en tot moment el dispositiu dels Mossos. 

Jordi Cuixart: “No reconeixem la competència d’aquests tribunals”

En declaracions a la premsa el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha afirmat que no reconeix “la competència d’aquests tribunals” ni “cap tipus de delicte” en l’actuació de la seva entitat el 20 de setembre. Ha destacat el “principi de no violència, democràtic i de participació massiva” de les mobilitzacions. “Volem denunciar un cop més la judicialització d’un conflicte polític que només es pot resoldre mitjançant el diàleg”, ha dit, i “que el govern de Catalunya sabrà donar els passos necessaris per donar resposta al clam majoritari de la societat de Catalunya”. 
 
El president de l’ANC, Jordi Sánchez, ha explicat a la premsa que només ha contestat les preguntes de la defensa per “deixar clar” la legitimitat de les actuacions que es van dur a terme mitjançant una manifestació “pacífica i cívica”. Sánchez ha explicat que l’ANC va demanar autorització a la Conselleria d’Interior per fer una protesta entre les 10.30h i les 24h del 20 de setembre en paral·lel a una crida a través de les xarxes socials. Sánchez ha afirmat que l’objectiu era “exercir el dret a la mobilització davant actuacions injustificades” i que es va actuar des del “civisme” i sense pretendre “alterar el que la Fiscalia vol fer creure que es pretenia alterar”. “El dret de mobilització és inherent en tota democràcia”, ha dit abans de recordar que malgrat la premura de la convocatòria el 20-S va ser una de les “grans mobilitzacions” dels últims anys. 
 
Tots dos han apuntat que ha quedat clar que la finalitat de la manifestació no era la ruptura de l’Esat, fet que implica que la competència per investigar no és de l’Audiència Nacional, sinó dels jutjats de Barcelona. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
BEJOTA fletxa bcn
6 d'octubre de 2017, 17.21 h

Gas Natural aprova traslladar la seu a Madrid.


Service Point, Eurona i Dogi, entre d'altres, han mogut les seus. El president de Freixenet ho proposarà si hi ha independència unilateral.

N.B.
AL PASSAT CATALUNYA PERDÉ UN TERÇ DEL TERRITORI A FAVOR DE FRANÇA,ARA, LES EMPRESES.
COLLA DE XIMPLES!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Embriaguesa de felicitat.......... Visca CATALUNYA.........––––- fletxa I un gran reconeixement als que ens han portat fins aquí...........VISCA ELLS I GRACIES.
6 d'octubre de 2017, 14.53 h



I QUINA JUSTÍCIA CAURÀ SOBRE ELS DIRIGENTS I ELS BARBARES COMPLIDORS....?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.