directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El ple de Barcelona demana la dimissió de Rajoy i l'acusa de fer "un cop d'estat encobert"

ERC, CUP i PDeCAT exigeixen el reconeixement dels resultats del referèndum

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Els grups municipals d'ERC, la CUP i el grup Demòcrata han presentat al ple de l'Ajuntament de Barcelona una proposició per condemnar els actes repressius de l'Estat el passat 1-O, exigir al gobierno a reconèixer els resultats de l'1-O i demanar la dimissió de Rajoy, Zoido i Millo. La proposició s'ha aprovat amb els vots favorables dels tres grups, l'abstenció de la Barcelona en Comú i els vots en contra del PP, Ciutadans i PSC. 
Ple de l'Ajuntament de Barcelona el 6 d'octubre
Ple de l'Ajuntament de Barcelona el 6 d'octubre
© Alba Garcia Àvila

Comparteix
   

El Ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres una proposició conjunta d'ERC, la CUP i el PDeCAT per demanar la dimissió del president de l'Estat, Mariano Rajoy, del ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido i del delegat del gobierno a Cataunya, Enric Millo per "un cop d'estat encobert". 
 
Demanen també la dimissió del delegat del gobierno a Barcelona, Emilio Ablanedo i el cessament "immediat" del responsable de l'operatiu policial del passat 1-O, el coronel de la Guardia Civil Diego Pérez de los Cobos.
 
En aquest sentit, l'Ajuntament de Barcelona sentencia que la suspensió de l'autonomia de Catalunya i dels drets civils i polítics és un "cop d'estat encobert". I exigeix la retirada immediata de tots els cossos policials que l' Estat manté a Catalunya.

Reconèixer el mandat del poble emès l'1-O
 
Tanmateix, insten al gobierno a reconèixer i respectar els resultats del referèndum de l'1-O i mostren el seu suport a les institucions catalanes i les persones detingudes per donar "compliment al mandat del poble de Catalunya".
 
La proposició aprovada al ple de l'Ajuntament rebutja l'escalada repressiva de l'estat contra el poble català, els ajuntaments democràtics i el govern. I condemna l'actuació dels cossos policials de l'Estat, Policia nacional i Guardia Civil, així com tots els partits i entitats que li han donat cobertura. Amb tot això sol·liciten a l'Estat el restabliment de tots els danys soferts, tant personals com materials.

Al costat de les víctimes i les institucions catalanes
 
D'altra banda, ERC, CUP i PDeCAT, han volgut agrair l'organització i a totes les entitats, voluntaris i ciutadans que van participar en el referèndum convocat el dia 1-O, de forma pacífica tot i les càrregues policials de les forces de l'Estat.
 
Tanmateix, mostren la seva solidaritat amb els 300 ferits de la ciutat i els més de 800 arreu del país. Amb l'aprovació de la proposició, l'Ajuntament garantirà l'assistència jurídica i gratuïta en la defensa dels seus drets pels fets ocorreguts l'1-O.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Futuro negro para España........Villa y Corte de la Feria de las Vanidades..... fletxa AGRESIVIDAD....POLITICOS INUTILES I culpables de delitos muy graves.....!,,,,,
6 d'octubre de 2017, 15.30 h


CREC QUE HO DEMANEM TOTS ELS CATALANS DE BE.

! A pescar pulpo.............


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - Republica de Catalunya
6 d'octubre de 2017, 15.18 h

El fundador de Wikileaks fa una piulada amb una fotografia en què apareixen policies apuntalant el règim, sota la mirada d'un franquista . https://twitter.com/JulianAssange/status/916211091423875072/photo/1

Look, world! That's how the Spanish Government does politics when they face an internal challenge.. https://twi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.