directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El canvi de seu social dels bancs no afectarà els clients catalans

El moviment garantirà que en cas d'independència els ciutadans no notin l'efecte

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Joan Solé @JoanSole_ .- Amb el soroll dels mitjans sovint es crea un clima de caos i desinformació que cal rebaixar. El canvi, o possible canvi, d'empreses que tenen la seva seu social a Catalunya té un impacte molt més limitat del que en realitat s'intenta exposar. 
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Primer de tot cal fer una clara distinció, no és el mateix canviar de lloc la seu social que deslocalitzar l'empresa. El canvi de domicili és una modificació del Registre Mercantil, que en cap cas té una causa-efecte amb el desplaçament de tota la maquinària empresarial. Amb l'anunci del possible o imminent canvi de seu social del Banc Sabadell i Caixa Bank, ara també Gas Natural, hi ha qui s'imagina que, de cop i volta, l'edifici del Sabadell o les torres de la Caixa, les oficines, les sucursals i el personal desapareixerant. Res més lluny de la realitat.

En el cas dels bancs catalans tot rau en el fet de no perdre el finançament, la liquiditat, a la qual ara tenen accés en formar part del Banc Central Europeu per tenir la seva seu social en un país que està incorporat en el Sistema Europeu de Bancs Centrals (SEBC). El fet que Espanya sigui un país membre de la Unió Europea i que el seu banc, el Banc d'Espanya, formi part d'aquesta operativa, el Sabadell i 'la Caixa' s'asseguren que en el temps transitori des que Catalunya inicia la transició fins que esdevé un Estat amb totes les seves estructura els seus clients no es vegin afectats per aquest canvi polític.

És una bona notícia per als clients, tot seguirà com ara

El moviment dels bancs és una bona notícia, i ho és perquè d'aquesta manera s'asseguren que en cas d'independència els comptes dels clients i de les administracions seguirà amb total normalitat. Cal tenir en compte, també, que en el cas d'una Declaració Unilateral d'Independència els contractes que ara mateix hi ha en vigor, siguin mercantils, civils o laborals, de totes les empreses que marxin seguiran vigents fins que es consolidi aquest nou marc estatal. Com mostra d'exemple tenim el cas del Brexit, on el drama econòmic que apuntava la UE no correspon amb la realitat.

Què pot perdre Catalunya amb l'adéu dels bancs i les empreses?

L'impost de societats que paguen, en el moment que la seu social canvia l'empresa deixa de pagar els impostos municipals i autonòmics de l'espai que deixa, que en aquest cas els de Catalunya . Un impacte econòmic baix. 

Cal tenir en compte que el moviment del Banc Sabadell i de Caixa Bank no és, en cap cas, estrany. El BBVA, Bankia o el Banco Santander tenen diferent seu social i fiscal. Així que és una mesura que no és extraordinària, és freqüent.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
7 d'octubre de 2017, 06.56 h

Potser l´efecte al notaran ells...
Canvi de banc dels clients. Així sí que perdran els clients millors d´ Espanya!
Els diners dels catalans han de quedar a la banca de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - Republica de Catalunya
6 d'octubre de 2017, 21.44 h

Ui, siii! Quina por! Aquests absolutistes cada dia estan pitjor! Absolutistes del "gobierno de los españoles", que el 95% de les empreses tenen la seu a Madrid. Que perquè s'en vagin unes quantes mes no passa absolutament res! Que les companyies de telefonia tenen la seu a la capital dels espanyols. Que àdhuc els grans bancs també.

Que quan siguem estat hauran de venir a obrir les seves seus a Catalunya. Si no estan preses per altres bancs mes espavilats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.