directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 06:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'alcalde de Moià es nega a declarar davant la fiscalia perquè "és una pèrdua de temps i recursos públics"

Fa setmanes, havia exigit la policia local del municipi a col·locar en 24 hores els cartells que van retirar sobre la campanya de l'1-O

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras (ERC), s'ha negat a declarar aquest divendres al migdia davant la fiscalia de Manresa per haver signat el decret de suport al referèndum de l'1-O. Guiteras ha entrat per la porta dels jutjats quan faltaven pocs minuts per les 12 del migdia, completament sol. A la sortida dels jutjats, ha dit que fer declarar els alcaldes davant la fiscalia "és una pèrdua de temps i recursos públics". Segons ha criticat, la fiscalia està actuant "sense cap manament d'un jutge i, a més, es tracta d'una causa que ja està essent investigada". 
 

Comparteix
   


Etiquetes
Normalment, quan una persona no declara, la compareixença dura pocs minuts. En el cas de Guiteras, però, el tràmit s'ha allargat ben bé uns tres quarts d'hora perquè el batlle s'ha presentat davant el fiscal sense un advocat, i n'han hagut de trucar un perquè hi acudís. La seva intenció en tot moment ha estat no declarar, però a parer de la mateixa fiscalia, s'ha trucat el Col·legi d'Advocats de Manresa. De forma voluntària, fa unes setmanes, aquest òrgan ja es va posar a disposició de tots els alcaldes i alcaldesses ciutats a declarar davant del TSJC per haver donar suport a l'1-O. En el moment que des dels jutjats s'ha trucat el Col·legi d'Advocats, només hi havia disponible el seu degà, Abel Pié. En pocs minuts, el lletrat s'ha personat als jutjats i l'acte entre Dionís Guiteras i la fiscalia s'ha pogut celebrar. 
 
L'alcalde de Moià ha agraït el suport que li han fet arribar els veïns i la ciutadania en general, però els ha animat a no anar més als jutjats "perquè ara cal descansar i agafar forces, ens esperen unes setmanes difícils". L'alcalde ha manifestat que ha assistit als jutjats a complir "un pur tràmit administratiu" i  ha criticat que s'hagi instal·lat la idea que anar a declarar davant un fiscal, "d'una causa inexistent", sigui "important".

Fa setmanes,  Dionís Guiteras va emetre ja un comunicat dirigit a la policia local del seu municipi on els donava 24 hores perquè tornessin a col·locar els cartells que van retirar sobre la campanya de l'1-O. Ho va fer amb una carta dirigida al cos municipal policial de Moià i firmada de la seva pròpia mà. 




 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
MANOLÓN fletxa Hospi, Barna ESAPAÑA
7 d'octubre de 2017, 11.02 h

Si no hubiera hablado, solo con la cara ya sabríamos todos del pie que cojea. A estos se les ve el plumero a leguas de distancia. El delito contra la democracia y el estado de derecho legal y democráticamente constituido, ahora por lo visto para algunos catalanes, la minoría por supuesto, resulta que es una acción normal. Han perdido el juticio totalmente. Qué ridículo más espantoso.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
6 d'octubre de 2017, 22.35 h



Contestant uns dels aspectes de les CÍNIQUES declaracions de l'Artur Mas dient que no tenim una hisenda catalana preparada (ell va tenir 4 anys per preparar-la i NO HO VA FER) he de dir que :


Jo, i estic segur que milers de catalans, estic disposat a fer el sacrifici de pagar el mes que ve la mateixa quantitat que vaig pagar d'IRPF el juny passat, com avançament a l'IRPF de l'any vinent.


Aquesta actitud, que permetria a la Generalitat disposar ràpidament d'un capital, encara es pod... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Futuro negro para España........Villa y Corte de la Feria de las Vanidades..... fletxa AGRESIVIDAD....POLITICOS INUTILES I culpables de delitos muy graves.....!,,,,,
6 d'octubre de 2017, 22.10 h


TOTALMENT D.ACORD...!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.