directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Colau intenta frenar a la desesperada la Declaració d'Independència

Ha equiparat les accions del President català i l'espanyol

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

"Els resultats de l’1-O no poden ser un aval per proclamar la independència". Aquestes són paraules de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en la seva darrera declaració institucional, on ha considerat el referèndum d'autodeterminació de Catalunya com "una possibilitat d'obrir un diàleg i una mediació internacional". També ha dit que aquest seria l'únic escenari on ella mateixa s'implicaria. 

 
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en la declaració institucional a l'Ajuntament
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en la declaració institucional a l'Ajuntament
© Patricia Mateos

Comparteix
   


Etiquetes
Segons l'alcaldessa, l'1-O va mostrar únicament la "necessitat d’avançar conjuntament sobre nous escenaris d’autogovern" i va servir per "obrir una finestra d’oportunitat al diàleg i per posar Catalunya al mapa". En aquest sentit, Colau ha posat al mateix nivell les mobilitzacions de demòcrates que s'han repetit des del passat 20 de setembre a Catalunya amb la concentració d'unionistes ahir a Barcelona, on es van veure símbols franquistes. "Totes elles legítimes expressions de la diversitat d’aquest país i que mereixen ser escoltades", ha dit. 

També ha equiparat les accions de l'Estat espanyol i les del poble català; a més del President de la Generalitat i el president espanyol, Mariano Rajoy. Colau s'ha dirigit directament a Carles Puigdemont per dir-li que "cal pensar en el conjunt del país i no precipitar-se" en una clara referència a la possibilitat que demà es dugui a terme una Declaració d'Independència al Parlament.  També s'ha dirigit a Rajoy -a qui ha culpat pel seu "immobilisme"- per tal que "descarti aplicar el 155, reverteixi la intervenció de les institucions catalanes" i retiri la policia espanyola de Catalunya. 

Colau ha tingut també paraules pels socialistes espanyols -reunits avui amb els seus socis de govern- i els ha dit que poden comptar amb ella per obrir vies de diàleg; tot i que no semblin gaire disposats. "Calen fets, no paraules", ha conclòs en un final que podria aplicar-se perfectament a la seva actitud aquestes setmanes. 

Mitjançant una piulada a Twitter, Xavier Monge, exmembre del secretariat nacional de la CUP, ha denunciat també que "la declaració de Colau contradiu absolutament els acords del Plenari de divendres passat, i aplica una resolució rebutjada". 






COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
13 d'octubre de 2017, 12.13 h

BLANCA HO DIUS MOLT BÉ, RECORDS MEUS: ALEXANDRE I DE LA GRISELDA. SALUT, INDEPENDÈNCIA! LLIBERTAT PER A TOTS ELS POBLES. I L'ESTAT ESPANYOL,EL REINO TÉ FEUDALISME, EL PSOE A FAVOR DELS TERRATINENTS, I CONTRA MARINALEDA I LA COLAU ÉS SÒCIA AMB EL pscPSOE, AFIRMAT-T'HO AMB ALEGRIA AQUESTS DARRERS DIES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
11 d'octubre de 2017, 20.29 h

és que s'ha de tenir en compte que Ada Colau està fent els seus primers mítings electorals de cara a unes noves eleccions a la CAC i potser prepara el terreny per ocupar l'altre cantó de la plaça de Sant Jaume; situar-se en l'equidistància, per damunt del bé i del mal , posant al mateix sac els que peguen i els que són estomacats, els que volen saber què opinen els seus conciutadans i, per tant, posen urnes i els que no volen saber què opinem i posen vaixells i piolins plens d'estomac... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
10 d'octubre de 2017, 09.46 h

COLAU, COLAU, VOLS AMAGAR LA DECISIÓ DE COMUNS I PODEMOS A FAVOR DE LA "UNIDAD ESPAÑOLA", FENT-HO SOTA TAULA PER AMAGAR-TE. NO HO ACONSEGUEIXES, TANMATEIX PARAULES I CAPTENIMENTS, SÓN ABRUPTAMENT DEL RÈGIM INSTAURAT A FOC I MATA DEGOLLA, PELS PODERS FÀCTICS QUE DEFENSEU, CONTRA LA REPÚBLICA CATALANA, PORTA PER ASSOLIR LA 3a REPÚBLICA ESPANYOLA, COM VOLEN ELS DEMÒCRATES ESPANYOLS DE MADRID, COMUNEROS DE CASTILLA I LA VERGONYA DE MARINALEDA, MÉS ENLLÀ DE MENYSPREAR UNA NOBLE I ACONSE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6

Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
9 d'octubre de 2017, 21.57 h

Julio Anguita - No, algunos no sois fachas por sacar la bandera de España.. . . ." https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1506571166075580&id=162913417108035


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Inde fletxa Verneda
9 d'octubre de 2017, 20.55 h

Amb la motxila ben plena de tot, ja es sento que els carrers sempre seran nostres. Estem ben descansats, així que...


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
9 d'octubre de 2017, 20.51 h

ARA NO ÉS L´HORA DE DIR EN NOM DE L´AJUNTAMENT LES MENTIDES QUE DIUS COLAUA.
DIGUIS EL QUE VAREU APROBAR ENTRE TOTS EL CONSISTORI DE BCN. SI NO TE´N RECORDES HO LLEGEIXES DEL PAPER. SI HAS DE FER PROCLAMES PERSONALS NO ELS FACIS DES DE L´AJUNTAMENT.
ARA ÉS HORA D´AFILERAR-SE AL COSTAT DEL GOVERN. QUE NO VEUS QUE AIXÒ NO TÉ MARXA ENRERA???


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
9 d'octubre de 2017, 20.39 h

ARA ACABO DE VEURE UNS VIDEOS DEL 9-0 A VALENCIA I ELS ULTRAS ESPANYOLITUS HAN ESTAT ATUNYINAN A TORD I A DRET I LA POLICIA NACIONAL SENSA FER RES I CUAN HAN ACTUAT S'HAN POSAT A REPARTIR ELS NO FAIXISTES , JAJAJAJA AIXO ES INCREIBLE , VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
P.I. fletxa bcn
9 d'octubre de 2017, 20.12 h

"Els resultats de l’1-O no poden ser un aval per proclamar la independència" i no ho son. L'aval per a declarar la independència son els 72 escons pro-independència del parlament. Ni tant sols el referèndum del 1-O no era indispensable.


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.