directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El delegat del gobierno a València té por d'un possible "efecte contagi" de la situació catalana

La ultradreta increpa els manifestants en la diada valenciana

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Grups d'ultradreta van intentar boicotejar la manifestació de la diada de València del 9 d'octubre, organitzada per partits de l'àmbit de l'esquerra i el nacionalisme que aquest any portava el lema de 'Sí al valencià'. La manifestació va començar amb retard i no va poder acabar en el punt on tradicionalment ho fa a causa de l'ocupació d'aquest espai per la ultradreta, que ha propiciat insults i moments tensos amb els manifestants. 
Imatge general de manifestants intentant rebentar la marxa convocada per la Comissió 9 d'octubre a València
Imatge general de manifestants intentant rebentar la marxa convocada per la Comissió 9 d'octubre a València
© José Soler

Comparteix
   


Etiquetes
En aquest sentit, el delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Moragues, ha dit que en aquest moment cal "sensatesa i diàleg" perquè no es produeix "un efecte contagi del que està passant a Catalunya".
 
Moragues ha apel·lat a la responsabilitat dels dirigents valencians per "destensar" i "no fer declaracions que incitin a la crispació sinó tot el contrari", ja que la societat valenciana està "tensa política i socialment".

El delgat del gobierno ha afirmat que hi ha crispació, manifestacions verbals agressives de diferents ideologies i sensibilitats polítiques i, per això, "cal reconduir la situació perquè el que ha succeït a Catalunya no s'estengui a la Comunitat Valenciana", ha sentenciat.
 
Compromís, Podem i Esquerra Unida demanen la dimissió de Moragues
 
Les tres formacions han sol·licitat aquest dilluns la dimissió immediata del delegat del govern espanyol al País Valencià per no garantir la seguretat i el dret de manifestació de les persones que van acudir ahir a la marxa convocada per la Comissió 9 d'Octubre amb motiu de la diada valenciana.
 
En opinió de Compromís, "la falta de previsió per part de la delegació ha provocat nombroses agressions a manifestants per part de grups d'extrema dreta que s'han pogut concentrar de forma il·legal davant la tradicional manifestació".
 
En aquest sentit, han recordat que "és responsabilitat de l'Estat garantir la seguretat i el dret constitucional a la llibertat de reunió pacífica i de manifestació, drets que recull la Constitució en l'article 21, i en aquest cas no han estat protegits".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Salva fletxa Països Catalans
10 d'octubre de 2017, 14.33 h

Aquí a València els únics que estan tensos i crispats son els de sempre... l'extrema dreta feixista, que amb el vist i plau de la Policia Nacional mirant cap a una altra banda, deixa que apallissin i intimidin als ciutadans que es volen manifestar de forma pacífica... no hi haurà un contagi... hi haurà un procés com el que s'ha viscut a Catalunya per recuperar les llibertats com a poble... el què passa (no us enfadeu amics valencians) és que us costa una mica més de temps veure les co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.